Annons

Cleantech Invest blir Loudspring

Cleantech Invest har tidigare annonserat att en strategiuppdatering kommer att publiceras senare i november. Vi har idag skickat ut inbjudan till extra bolagsstämma som den 29 November kommer att besluta om namnändring. Eftersom den del av strategin som är relaterad till namnet beöver aktieägarnas godkännande och blir offentlig när inbjudan går ut, annonserar vi härmed formellt den delen av vår strategiuppdatering separat. 

Cleantech Invest byter varumärke till Loudspring. Namnet "Loudspring" tar inspiration från Rachel Carsons berömda bok The Silent Spring. I boken fokuserade Carson på användningen av miljöskadliga bekämpningsmedel såsom DDT som dödade fåglar, därav titeln tyst vår, vilket är vad jorden stod inför om utvecklingen skulle ha fortsatt. En relaterad vision är en högljudd vår där natur och biologisk mångfald trivs och frodas. Namnet passar vår vision att maximera vår positiva miljöpåverkan och påminner oss om att använda våra egna röster och handlingar för att bäst uppnå den visionen såväl som att jubla över livet på jorden. Det ger oss tillåtelse att ropa högt.

För att få en större inverkan framöver har vi beslutat att ändra vårt företagsnamn för att befria oss från några av de associationer som är relaterade till "cleantech" liksom några av de begränsningar som är relaterade till ett typisk investmentbolag.

Styrelseordförande Lassi Noponen:

“Vi ser inte att det finns något utrymme för ny relevant teknik som inte optimerar energi och resursutnyttjande. Denna förskjutning i den globala opinionen kommer att resultera i att slutligen göra "cleantech" ett överflödigt uttalande, eftersom all ny teknik måste vara miljövänlig för att vara konkurrenskraftig. Medan vi fortsätter att stödja ren teknik, har vi valt att släppa cleantech från namnet."

Lassi Noponen fortsätter:

"Den andra delen av vårt gamla namn, "Invest", återspeglar inte helt optimalt vad vi gör. Visst, vi har investerat i våra företag och kommer att göra investeringar också i framtiden, men investeringar är sedan en ganska lång tid inte vår enda verksamhet. Att växa bolag som löser globala utmaningar är en av våra viktigaste aktiviteter som vi också vill betona. Vårt engagemang i portföljbolagen har ökat stadigt under åren och via avser att utöka det engagemanget.”

VD Alexander Lidgren kommenterar:

"Det mentala skiftet till ett cleantech-paradigm har i mångt och mycket redan hänt. Den politiska risken har tydligt förskjutits till den fossila sidan av bordet. Att äga aktier i företag som förstör miljön är i ökande utsträckning likställt med dåligt affärssinne. Konsumenters medvetenhet om miljöfrågan är högre ån någonsin i modern tid och det avspeglar sig i köpsbesluten. Cleantech som begrepp är på väg att integreras i respektive marknad bolagen verkar inom. Den senaste explosionen i förnybar energi, delningsekonomi, elfordon och teknik relaterad till dem, secondhand, köttalternativ och energieffektiviseringslösningar, för att nämna några, har inte heller hänförts till cleantech-sektorn, som något förenklat fortrafande tenderar att fortfarande förknippas med långa ledtider och höga kapitalbehov. Våra företags nyligen redovisade intäktsrekord talar för sig själv i det att de, tillsammans med många andra lösningar som fokuserar på energi och resurseffektivitet, istället tenderar att ha blygsamma kapitalbehov och ändå lyckas växa sin försäljning snabbt på globala marknader nästan från början. Vi inser att vårt namn nu saktar ner oss i stället för att hjälpa oss att accelerera och ser detta som en perfekt tidpunkt att genomföra namnändringen. "

Vi kommer att fortsätta fokusera på att växa kapitaleffektiva, skalbara bolag med stor positiv miljöpåverkan och Cleantech Invest-namnet kommer att förbli under vårt varumärke Loudspring. När vi kliver in i vår nya identitet är målet inte att sluta göra det vi gör, utan att ge oss en bredare ansats på marknaden så att vi kan göra mer och ha större positiv påverkan.

Cleantech Invest har utvecklats med flexibilitet som styrka och vår verksamhet har nu nått gränsen för vårt namn. Inbyggt även i vår DNA som Loudspring kommer att vara att omfamna förändring.

Vi fokuserar på att förbättra våra ekosystem och vill se effekten av det vi gör. Genom vårt namn och identitetsförändring kommer en ny start, stärkt identitet och globala ambitioner och inte minst aptit för att omvälva marknader.

För mer information, kontakta:

Alexander Lidgren, Managing Director of Cleantech Invest Plc. Tel. 46 73 660 1007, alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Certified Advisor - Access Partners Oy, tel. 358 9 682 9500

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RegSmart Life ScienceAnnons

Stort behov av regulatorisk kunskap inom läkemedelsindustrin

Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.
Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.

En möjliggörare med gedigen regulatorisk grund från både myndighet och industri. Så beskriver RegSmart Life Science grundare, Marie Gårdmark och Agneta Larhed, bolaget som hjälper både företag och forskare med allt från produktutveckling till regulatoriska frågor. 

Det var redan på apotekarutbildningen vid Uppsala universitet som Marie Gårdmark och Agneta Larhed lärde känna varandra. I dag har Marie en bred bakgrund inom läkemedelsutveckling och regulatoriska frågeställningar och Agneta har stor erfarenhet inom formuleringsutveckling av läkemedel – en riktigt bra kombination enligt de själva: 

– Vi kommer båda från tjänster på Läkemedelsverket. Jag var chef för tillståndsverksamheten rörande läkemedel och Agneta var vetenskapligt ansvarig inom området farmaci och bioteknologi. Under våra år på myndigheten såg vi att det fanns ett stort behov av regulatorisk kunskap inom industrin, framförallt bland småföretagare och forskare. Det sådde fröet till RegSmart. När erbjudandet kom att starta ett bolag tillsammans med Center for Translational Research så kändes det som ett enkelt beslut, säger Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare. 

– Det som gör oss unika på marknaden är vår bredd. Vi balanserar regulatoriska, vetenskapliga och kommersiella behov och förutsättningar vilket är värdefullt i arbetet med så väl tidig utveckling som inför marknadsgodkännande. Jag och Marie kompletterar varandra och vi har ett bra helhetsperspektiv med fokus på företagens mål, tillägger Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare. 

Använda riktlinjer på rätt sätt

Just helhetsperspektivet är extra viktigt poängterar Marie Gårdmark. Det gäller att utgå från vilka produkter som bolaget faktiskt vill ha ut på marknaden i slutändan – något som mindre företag inte alltid tänker på: 

– De blir lätt uppslukade av den fas som de befinner sig i just nu och inför de problem de möter dagligdags. Genom att istället ha ett klart affärsmål med sin produkt från start, blir det lättare att förstå vad man behöver göra för att nå dit. Här är det viktigt att veta hur man kan ta hjälp av riktlinjer och regler under resans gång för att uppnå sina kommersiella intressen, säger Marie Gårdmark. 

Men, det handlar inte bara om att läsa riktlinjer – det  gäller också att förstå sammanhanget, säger Agneta Larhed. RegSmarts roll är att vara lösningsfokuserade och deras arbete går snarare ut på att förstå syftet med riktlinjerna, och hjälpa kunden att förstå vart lagstiftningen är på väg. 

– Då får man bättre koll på vad man behöver eller inte behöver göra, och kan se både närliggande risker och möjligheter i utvecklingsarbetet. Vi har tre ledord som vi utgår från: vetenskaplighet, regulatorisk relevans och fit for purpose. Fit for purpose innebär att man utgår ifrån det man vill uppnå och därefter bestämmer vilka studier eller tester man ska göra istället för att bara hålla sig fast vid en riktlinje och göra som man alltid har gjort, säger Marie Gårdmark. 

Stort engagemang och framåtanda 

I augusti firar bolaget ett år och utvecklingen har varit över de båda grundarnas förväntan. De har nyligen rekryterat tre nya spetskompetenser som ska täcka upp inom dels det medicintekniska området, dels inom läkemedelstillverkning. 

– Det är väldigt roligt att få ta del av så många spännande idéer från företag och forskare som jobbar med alla dessa fantastiska utvecklingsprojekt inom läkemedel och medicinteknik. Det finns ett sådant engagemang och en stark framåtanda, vilket är härligt att kunna vara en del av! säger Agneta Larhed.

– För oss är det viktigt att bidra till utvecklingen av life science-sektorn i Sverige och det är något som vi gör på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hjälpa små forskande företag med regulatorisk kunskap så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen. Det regulatoriska behöver inte förhindra eller försvåra – det gäller bara att fokusera på sin produkt och se möjligheterna, avslutar Marie Gårdmark.

Fakta RegSmart Life Science
RegSmart Life Science AB bildades i augusti 2019. Företaget är en del av koncernen Center for Translational Research tillsammans med Clinical Trial Consultants, Lablytica och ClinSmart. I dagsläget har företaget fem anställda och kontor i Uppsala. RegSmart täcker regulatoriska frågeställningar för både läkemedel och medicintekniska produkter och har en global inriktning med fokus på den europiska och amerikanska marknaden.
EXTERN LÄNK: Läs mer här 

Mer från RegSmart Life Science

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RegSmart Life Science och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?