Hoppa till innehållet

Annons

­­Låneförmedlaren Sambla ökar takten – ska bli störst i Norden

PressreleaseLåneförmedlaren Sambla grundades för bara tre år sedan och har varit en tillväxtraket sedan start. Hittills har bolaget hjälpt strax över 170 000 kunder att jämföra lån hos olika banker i syfte att förbättra deras lånevillkor och minska onödiga räntekostnader.

Grundarna av bolaget har varit tydliga med att målsättningen med Samblas verksamhet är att hjälpa alla privatpersoner, oavsett vem det är eller vad de gör, till bättre villkor för lånen.

”Under de senaste åren har vi på Sambla hjälpt hundratusentals kunder att spara pengar genom att hitta lån med bättre villkor och lägre räntekostnader. En typkund som vi lyckas hjälpa sänker sin ränta från 8,58% till 5,92%. För ett genomsnittligt lån[1] innebär det att totalbesparingen för kunden blir 17 000 kr – det gör skillnad i plånboken, på riktigt”, säger Per Österström som är en av grundarna av Sambla.

Under 2017 bytte bolaget även namn och det nya varumärket Sambla lanserades för att markera starten på en ny digital bolagsresa. Hörnstenar i den nya varumärkesplattformen är en ny onlinetjänst som gör det enklare än någonsin att jämföra lån med bara några klick. Bolaget har även satsat stora resurser på att stärka marknadsföringen på Facebook, Google och i andra digital kanaler, för att nå ut till fler som kan förbättra sina lånevillkor.

”Planen framåt är att fortsätta växa och expandera verksamheten till flera nya marknader och genom digitala kanaler. Just nu går utvecklingen väldigt snabbt och teamet växer hela tiden. Det faktum att vi byggt våra system själva gör att vi är flexibla och snabbfotade”, säger Petter Nyman som är Utvecklingschef och medgrundare av Sambla.

Sambla expanderade i slutet av 2016 sin verksamhet till Norge. Redan i höst expanderar bolaget återigen den nordiska verksamheten och målet är att gå in i ytterligare ett land. Affärsmöjligheterna i de nordiska grannländerna är stora eftersom att marknaden för låneförmedling inte har funnits där i lika många år som i Sverige. Det innebär att det finns stor potential att hjälpa fler människor till bättre lånevillkor på sina lån.

”Vi ökar vår omsättning betydligt under 2017 och den geografiska expansionen är ett naturligt steg i att stärka vår position som den snabbast växande låneförmedlaren i Norden. Vi ser stora möjligheter och ser fram emot att hjälpa fler kunder till lägre lånekostnader.”, säger Per Österström

Under 2016 omsatte Sambla 48 miljoner kronor och prognosen för 2017 är att omsättningen fördubblas till över 80 miljoner kronor. Antalet medarbetare uppgick till cirka 120 personer och bolaget räknar med att genomföra nya rekryteringar under året i samband med expansionen.

Läs mer om bolaget på Sambla.se och Sambla.no

[1] Ett genomsnittligt lån är 171 000 kr över 65 mån

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från OKQ8Annons

Så ställer anrika bolaget om inför framtiden

Certego är Nordens främsta expert på oberoende tillträdes- och övervakningslösningar och arbetar med att utveckla och leverera lösningar som ger trygghet för kunderna. Nu genomgår bolaget en omställning både för att minska sin miljöpåverkan och för att anpassa sig inför framtiden.

Certego har anor som sträcker sig över 300 år tillbaka i tiden. Innan den industriella låstillverkningen ens startade, tillverkades låset till Uppsala domkyrka i en smedja som senare blev en del av det breda spektrum av företag som nu utgör Certego. Och även om rötterna till dagens Certego finns i den traditionella låsmedsbranschen, har bolaget ständigt vidareutvecklat sin verksamhet. Företaget har idag 1 200 medarbetare i fyra länder och levererar lösningar som gör livet säkrare och enklare för miljontals människor.

– Vi förbättrar kontinuerligt våra produkter och tjänster. Vi erbjuder idag design-, installations- och kompletta säkerhetslösningar till våra kunder inom flerfamiljsbostäder, bygg, offentlig sektor, kommersiella fastigheter och kritisk infrastruktur, med allt från servicetjänster till projekt samt nyckelhantering i våra butiker, säger Joakim Halfwordson, COO och hållbarhetsansvarig för Certego Group.

– Det är tvunget att göra en omställning inför framtiden. Detta går också i linje med våra hållbarhetsmål att minska vår miljöpåverkan, fortsätter han.

Certego stöttar bland annat FN:s miljömål nummer 12 och 13: Det vill säga att stå för en hållbar konsumtion och produktion och att bekämpa klimatförändringarna.

– Det gör vi genom att se över hur vi sorterar vårt avfall, men också att ta klivet in i framtiden med vår bilflotta. Vår ambition är att alla nya företagsbilar ska vara eldrivna, och här har vi kommit väldigt långt i växlingen. Samtidigt påbörjar vi aktivt utrullning av elbilar till våra tekniker, då detta blir ett allt vanligare kundkrav. Det kom också till vår kännedom, när vi utförde en väsentlighetsanalys med våra kunder och leverantörer, att transporter är en fråga de prioriterar högt, säger Joakim.

För att få detta att fungera så smidigt som möjligt för Certego har företaget ett utökat samarbete med OKQ8.

– Vi valde OKQ8 då de har ett brett utbud av tjänster och en helhetslösning för våra behov. Certego är baserade i hela Sverige och OKQ8 kan erbjuda en geografisk spridning och deras satsning på snabbladdning på ett flertal stationer var också intressant, berättar Joakim Spångberg, Inköpsansvarig på Certego Sverige.

Certego har företagsleasing på sina bilar via CarPay Fleet (Volvofinans). Dessa har i sin tur OKQ8 som avtalspart vilket förser Certego med en helhetslösning. Man kan ladda bilen via CarPay-kortet och de medarbetare som har förmånsbil faktureras direkt för kostnaderna avseende privat laddning via Carpay Fleet. Kostnader för laddning som förbrukats i tjänst faktureras Certego.

För de medarbetare som ännu inte har tillgång att ladda hemma så erbjuder CERTEGO genom OKQ8 möjligheten till installation av laddbox på hemadressen till en rabatterad kostnad. Laddboxen konfigureras gentemot Carpay Fleet för att på så vis fördela kostnaderna mellan medarbetaren och Certego. En ersättning per kWh betalas också ut till medarbetaren som kompensation för den ökade elkostnaden.

OKQ8 har idag installerat 32 laddpunkter på 30 procent av Certego:s filialer. Utöver detta har Certego även ett omfattande drivmedelsavtal med OKQ8, som innebär att man inte bara kan ladda på OKQ8, utan också på ett flertal andra laddningsstationer. Dessutom har bolaget nu också ett hyrbilsavtal med OKQ8.

– Vi ser en stor fördel i att ha allt under samma paraply. Det blir mindre hantering och administration för oss. Vår målsättning är att hela vår fordonspark ska vara elektrifierad. Men vi kan se utmaningar i norra Sverige med laddningsmöjligheter, då det där går trögare med växlingen till elbilar. Det finns också utmaningar med laddstationer för medarbetare som inte har egen tomt för installering av OKQ8s laddstationer. Men vi hoppas att det också ska lösa sig så småningom. Utvecklingen inom det här området går ju framåt hela tiden, avslutar Joakim Spångberg.

Läs mer om OKQ8:s elbilsladdning

 

Mer från OKQ8

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med OKQ8 och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera