Hoppa till innehållet

Annons

Preems Anders Malm nominerad till årets Supply Chain Professional

PressreleaseAnders Malm, chef för affärsområde Supply & Trading på Preem, har nominerats till Årets Supply Chain Professional 2017. Priset delas ut till den supply chain eller inköpschef som åstadkommit framstående mätbara resultat som väsentlig påverkat företagets resultat. 

Anders Malm är en av fem nominerade och bakom nomineringen ligger tre initiativ inom Preems affärsområde Supply & Trading som bidragit till att förbättra och stärka Preems operativa resultat.

Det handlar om:

  • Ökad lönsamhet i Supply Chain
  • Förbättrad lagerstyrning
  • Minskad miljöpåverkan vid sjötransporter

– Det är otroligt roligt att vi på Preem har blivit nominerade bland så framstående och duktiga företag. Detta är ett kvitto på det engagemang och arbete som alla våra medarbetare lägger ned varje dag för att förbättra vår kundupplevelse och effektivisera Preems omfattande varuflöde ur både ett ekonomiskt och hållbart perspektiv. Det visar också att vår förändrings- och utvecklingsresa inom Preem ger resultat, säger Anders Malm, chef för Supply & Trading på Preem.

Övriga nominerade är:

  • Kristina Fransson, Supply Chain direktör, Orkla
  • Wolfgang Laures, EVP Supply Chain, Perstorp
  • Christer Svärd, SVP Market Logistics, Volvo Group
  • Henrik Elm, Global Purchase Development Manager, IKEA

Priset delas ut på en gala den 23 november på Grand Hôtel i Stockholm. Utöver äran tilldelas vinnaren en prischeck på 10 000 kr samt en unik signerad statyett.

Läs mer på: http://www.supplychainprofessional.se/

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070 450 10 01
Anders Malm, chef Supply & Trading Preem, 070 450 16 27, anders.malm@preem.se
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070 362 03 99, niclas.brantingson@preem.se
 Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Vi har ett återförsäljarnät som erbjuder direktleveranser. Sedan 2016 finns Preem även i Norge. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från MindlerAnnons

Ledarskapsutveckling är en god investering

Psykisk ohälsa är en del av livet, och därför också en del av arbetslivet. En kostsam del av arbetslivet. Med förebyggande stöd till medarbetare och utbildning i hållbart ledarskap för chefer och ledare kan företaget minska både kostnaderna och lidandet för den enskilda medarbetaren. 

Mindler startade 2018 med syfte att göra psykologisk vård mer jämlik och tillgänglig inom primärvården. Behovet av en företagslösning blev tydligt under pandemin, när flera företag kontaktade Mindler för att få hjälp med psykisk ohälsa hos personalen. Idag hjälper Mindler allt från små verksamheter till stora organisationer att skapa en mer välmående arbetsplats. 

En kombination av individuella och organisatoriska insatser

Med Mindlers företagslösning kan medarbetarna träffa en psykolog via videosamtal och arbeta på egen hand med internetbaserad KBT (IKBT) i appen. Det ingår en årlig kartläggning av hur arbetsplatsen och medarbetarna mår och utifrån den skapas en handlingsplan för att främja den psykiska hälsan i stort. Utifrån organisationens unika behov erbjuder Mindler föreläsningar, workshops, coachning och ledarskapsutveckling.

Ledarskapet är avgörande

De flesta vet hur viktigt ledarskapet är för att vi ska må bra på jobbet. En del ledare har en naturlig förmåga att skapa trygghet och engagemang hos sina medarbetare, men de flesta behöver hjälp att utvecklas i sin ledarroll. 

- En bra ledare skapar psykologisk trygghet i teamet. Det innebär att medarbetarna har tillit till varandra, att det är högt i tak och okej att misslyckas, berättar Gunilla Sandström Örvén, företagspsykolog på Mindler. 

Samtidigt som ledare ska skapa ett tryggt klimat på arbetsplatsen behöver de skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna prestera. De behöver kunna förmedla vilka resultat som förväntas och vilka kompetenser som måste utvecklas. Gunilla Sandström Örvén menar att två viktiga verktyg är tydlig kommunikation och motivation genom positiv förstärkning. Vidare förklarar hon att ledare behöver kunna anpassa ledarstilen efter medarbetarnas förutsättningar och behov. 

- Som ledare kan du inte sätta upp ett antal regler och följa dem i alla situationer. Verkligheten är alldeles för komplex för det. För att kunna möta dina medarbetare där de är behöver du ha ett situationsanpassat ledarskap, säger Gunilla Sandström Örvén. 

Attityder i fokus

Mindlers ledarskapsutveckling bygger på en väldefinierad och strukturerad metodik där fokus ligger på att kartlägga och analysera attityder. Man använder ett unikt digitalt system med hög tillförlitlighet för att mäta attityder både hos enskilda ledare och grupper av ledare. 

- Det är ofta attityder hos ledarna som utgör det största hindret för framgång. Det fina med det är att attityder kan förändras, säger Gunilla Sandström Örvén.

Om Mindler

Mindler är Sveriges största psykologmottagning online. Läs mer om Mindlers företagslösning här.

 

Mer från Mindler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mindler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera