Annons

SSM påbörjar försäljningen av 90 prisvärda bostadsrätter med eftertraktade gemensamhets-funktioner i nya urbana och gröna Täby Park

Idag påbörjar SSM försäljningen av 90 prisvärda och funktionella bostadsrätter inom ramen för projektet Täby Market. Projektet är attraktivt beläget med närhet till Roslagsbanans station Galoppfältet och är en del av den framväxande urbana och gröna stadsdelen Täby Park. En stadsdel som på sikt kommer att bestå av minst 6 000 bostäder. Projektet planerar för flera eftertraktade gemensamhetsfunktioner, exempelvis takterass med pergola, bil- och cykelpool, laddningsstationer för elbilar, cykelverkstad och 1000/1000 Mbit/s bredband. Byggnaden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver och inflyttning beräknas kunna påbörjas  under första kvartalet 2020.

SSM påbörjar idag försäljningen av 90 prisvärda och funktionella bostadsrätter, med eftertraktade och moderna gemensamhetsfunktioner inom ramen för projektet Täby Market. Projektet är attraktivt beläget 400 meter från Roslagsbanans station Galoppfältet och är en del av Täby Park, som är Täby kommuns satsning på en ny urban och livlig stadsdel i det som tidigare var Täby Galoppbana. På sikt planeras stadsdelen att bestå av minst 6 000 bostäder och 4 000 till 5 000 arbetsplatser.

Projektet Täby Market består av modern arkitektur i fyra till sju våningar med skiftande material av ljus betong, tegel, metall samt gröna tak. Loftgångar förses med planteringslådor för klättrande vertikal grönska samt med ljusslitsar för ett ökat ljusinsläpp i lägenheterna. Total BOA uppgår till 4 200 m2 och bostäderna består av ett till tre rum och kök där majoriteten har egen balkong. BOA varierar mellan 32 – 80 m2, varav merparten har en bostadsyta om 36 – 49 m2. Gemensamhetsfunktioner planeras för i form av takterass med pergola och en grönskande innergård med en centralt placerad ljusgård, bil- och cykelpool, laddningsstation för elbilar, cykelverkstad, samt tvättstuga. Marknadens snabbaste bredband 1000/1000 Mbit/s ingår även i de framtida boendes månadsavgift. I byggnadens bottenplan planeras för restaurang med dubbelrumshöjd i direkt anslutning till ett torg i söderläge. Byggnaden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver och inflyttning beräknas kunna ske med början under första kvartalet 2020.  

- I Täby Market erbjuder vi våra kunder yteffektiva bostadsrätter med eftertraktade delade funktioner i form takterass, bil- och cykelpool, laddningsstation för elbilar, cykelverkstad och bredband, med närhet till goda allmänna kommunikationer till en rimlig prislapp, dvs helt i linje med vad som efterfrågas av morgondagens urbaniter, säger Mattias Roos, vd & koncernchef SSM. 

SSM var en av vinnarna när Täby kommuns första markanvisningstävling avseende Täby Park avgjordes i början av 2017. SSM fick förtroendet att utveckla och bygga 274 bostäder av markanvisningens totalt 450 bostäder. Förutom Täby Market så kommer SSM även att utveckla ett hyresrättsprojekt som kallas för Täby Turf om 184 lägenheter i området.

För mer information om projektet Täby Market och för intresseanmälan till SSM:s bostadsprojekt, läs vidare på www.ssmliving.se

För mer information, vänligen kontakta:

Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- & IR-chef
Telefon: +46 (0)761-65 17 71
E-post: ann-charlotte.johansson@ssmliving.se
Twitter: @AnnCharlotteSSM


Om SSM Holding AB (publ)
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är den ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i september 2017 finns cirka 6 200 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivingroup.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RegSmart Life ScienceAnnons

Stort behov av regulatorisk kunskap inom läkemedelsindustrin

Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.
Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.

En möjliggörare med gedigen regulatorisk grund från både myndighet och industri. Så beskriver RegSmart Life Science grundare, Marie Gårdmark och Agneta Larhed, bolaget som hjälper både företag och forskare med allt från produktutveckling till regulatoriska frågor. 

Det var redan på apotekarutbildningen vid Uppsala universitet som Marie Gårdmark och Agneta Larhed lärde känna varandra. I dag har Marie en bred bakgrund inom läkemedelsutveckling och regulatoriska frågeställningar och Agneta har stor erfarenhet inom formuleringsutveckling av läkemedel – en riktigt bra kombination enligt de själva: 

– Vi kommer båda från tjänster på Läkemedelsverket. Jag var chef för tillståndsverksamheten rörande läkemedel och Agneta var vetenskapligt ansvarig inom området farmaci och bioteknologi. Under våra år på myndigheten såg vi att det fanns ett stort behov av regulatorisk kunskap inom industrin, framförallt bland småföretagare och forskare. Det sådde fröet till RegSmart. När erbjudandet kom att starta ett bolag tillsammans med Center for Translational Research så kändes det som ett enkelt beslut, säger Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare. 

– Det som gör oss unika på marknaden är vår bredd. Vi balanserar regulatoriska, vetenskapliga och kommersiella behov och förutsättningar vilket är värdefullt i arbetet med så väl tidig utveckling som inför marknadsgodkännande. Jag och Marie kompletterar varandra och vi har ett bra helhetsperspektiv med fokus på företagens mål, tillägger Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare. 

Använda riktlinjer på rätt sätt

Just helhetsperspektivet är extra viktigt poängterar Marie Gårdmark. Det gäller att utgå från vilka produkter som bolaget faktiskt vill ha ut på marknaden i slutändan – något som mindre företag inte alltid tänker på: 

– De blir lätt uppslukade av den fas som de befinner sig i just nu och inför de problem de möter dagligdags. Genom att istället ha ett klart affärsmål med sin produkt från start, blir det lättare att förstå vad man behöver göra för att nå dit. Här är det viktigt att veta hur man kan ta hjälp av riktlinjer och regler under resans gång för att uppnå sina kommersiella intressen, säger Marie Gårdmark. 

Men, det handlar inte bara om att läsa riktlinjer – det  gäller också att förstå sammanhanget, säger Agneta Larhed. RegSmarts roll är att vara lösningsfokuserade och deras arbete går snarare ut på att förstå syftet med riktlinjerna, och hjälpa kunden att förstå vart lagstiftningen är på väg. 

– Då får man bättre koll på vad man behöver eller inte behöver göra, och kan se både närliggande risker och möjligheter i utvecklingsarbetet. Vi har tre ledord som vi utgår från: vetenskaplighet, regulatorisk relevans och fit for purpose. Fit for purpose innebär att man utgår ifrån det man vill uppnå och därefter bestämmer vilka studier eller tester man ska göra istället för att bara hålla sig fast vid en riktlinje och göra som man alltid har gjort, säger Marie Gårdmark. 

Stort engagemang och framåtanda 

I augusti firar bolaget ett år och utvecklingen har varit över de båda grundarnas förväntan. De har nyligen rekryterat tre nya spetskompetenser som ska täcka upp inom dels det medicintekniska området, dels inom läkemedelstillverkning. 

– Det är väldigt roligt att få ta del av så många spännande idéer från företag och forskare som jobbar med alla dessa fantastiska utvecklingsprojekt inom läkemedel och medicinteknik. Det finns ett sådant engagemang och en stark framåtanda, vilket är härligt att kunna vara en del av! säger Agneta Larhed.

– För oss är det viktigt att bidra till utvecklingen av life science-sektorn i Sverige och det är något som vi gör på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hjälpa små forskande företag med regulatorisk kunskap så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen. Det regulatoriska behöver inte förhindra eller försvåra – det gäller bara att fokusera på sin produkt och se möjligheterna, avslutar Marie Gårdmark.

Fakta RegSmart Life Science
RegSmart Life Science AB bildades i augusti 2019. Företaget är en del av koncernen Center for Translational Research tillsammans med Clinical Trial Consultants, Lablytica och ClinSmart. I dagsläget har företaget fem anställda och kontor i Uppsala. RegSmart täcker regulatoriska frågeställningar för både läkemedel och medicintekniska produkter och har en global inriktning med fokus på den europiska och amerikanska marknaden.
EXTERN LÄNK: Läs mer här 

Mer från RegSmart Life Science

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RegSmart Life Science och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?