1515

Powerbox kraftsystem med batteribackup kortar ledtider vid järnvägsuppgraderingar

Powerbox (https://www.prbx.com/), ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, lanserar andra generationen av sitt Battery Backup Unit System (BBU-S) (https://www.prbx.com/product/bbu-series/). Det är främst avsett för modernisering av järnvägsnät och industriapplikationer som kräver flexibla backup system med långtgående övervakning och styrning. Utformat för slutna utomhusmiljöer är BBU-S uppbyggt med moduler som monteras i ett standard 19” stativ. Systemmässigt har BBU-S aktiv effektfaktorkorrigering på ingången, smart mikrokontrollerstyrd laddning, automatiskt batteritest, distributionsenhet med säkringsskydd på utgången, samt flera olika styr- och övervakningssignaler. Utformad för snabb driftsättning i heterogena järnvägs och industriapplikationer finns BBU-S för AC eller DC inspänning och kan ladda och styra många olika batterikonfigurationer. BBU-S finns från 340W till 1200W. För fjärrövervakning och styrning finns ett flertal optioner LAN gränssnitt, kommunikationsmoduler (GSM, 3G, LTE) och kan konfigureras för att möta olika applikationers specifika behov.

Med sin kombination av switchingtopologi med hög verkningsgrad och avancerad övervakning och styrning är den nya generationen PRBX BBU-S idealisk för banvallsapplikationer som signalsystem, där den ger en avsevärd reducering av både energiförbrukning och kostnad jämfört med konventionell teknologi. BBU-S omfattar ett produktsortiment som enkelt kan modifieras för specifika krav, som adaptiv spänning och effekt avpassad efter avstånd och antal system som ingår i ett nätverk.

Kraftenheterna i BBU-S är utförda med metallhöljen och individuella komponenter skyddade av konformbeläggning.  De levererar en reglerad utspänning. Systemet har också ett batteri backup system med övervakning och styrning, som håller batterierna kontinuerligt driftklara. För att uppfylla det ofta förekommande ”always-on” kravet är systemet utformat för redundanta batteristrängar.

För järnväg och krävande industriapplikationer är det ett vanligt krav att alla delar av ett kritiskt system snabbt ska kunna repareras eller bytas ut. Genom sin uppbyggnad med plug-and-play moduler kan PRBX BBU-S installeras, underhållas, repareras, och eventuellt tas ur drift, med ett absolut minimum av driftavbrott. Ofta bara minuter.

”Moderniseringen av järnvägnät omfattar idag bl.a. integrerad digital styrning och säkerhetsfunktioner som kräver en helt ny generation av signalsystem, som i sin tur ställer nya krav på övervakning och backup för strömförsörjningen. Flertalet, om inte alla, pågående moderniseringsprogram inkluderar ett krav att kunna underhålla och uppgradera befintliga system utan störningar i trafiken. Då behövs ökad flexibilitet i de strömförsörjningslösningar som används längs banvallen” säger Patrick Le Fèvre, Powerbox’s Chief Marketing and Communication Officer. ”För att möta de nya kraven har vi utvecklat vårt nya modulära BBU-S koncept, som enkelt kan utformas och omkonfigureras efter olika behov. Om kravbilden ändras kan befintliga kraft- och övervakningsmoduler enkelt bytas ut i det standardiserade chassit. Utökningar för ökat effektbehov eller nya applikationer som t.ex. överföring med optisk fiber kan driftsättas på mycket kort tid med hjälp av nya kundanpassade konfigurationer.”

Utvecklad med flexibilitet som en ledstjärna är PRBX BBU-S den smarta kraftlösningen för snart sagt varje behov. Den kan konfigureras för olika bus-spänningar som 24, 36 eller 120VDC. AC ingången har ett spänningsfönster från 185 till 253VAC, men kan genom systemets modulära utformning och utbudet av proppbara moduler hantera varje spänning, såväl AC som DC. Som exempel, om systemet matas med en hög likspänning från en mikro-grid, så utrustas det med en ingångsmodul anpassad till mikro-gridens spänning.

BBU-S byggs i två 3U 19” hyllor där den övre innehåller kraftaggregat, laddnings- och styrenhet, och den nedre innehåller batteribrytare, distribution, larmkontakter och  växelriktning.

BBU-S är konstruerad enligt rådande normer och regler inklusive EN60950, UL60950, EN61000-6-2, EN61000-6-4, EN61000-3-2, EN50125-3, EN50124-4, LVD och RoHS.

För mer information

Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer
+46 (0)158 703 00
marcom@prbx.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?