Annons

Frankfurtsalongen: Volkswagen visar vägen mot bilens framtid

· Volkswagen-chefen Herbert Diess: "Märket Volkswagen kommer att erbjuda 23 helt eldrivna modeller år 2025." · Världspremiär för den vidareutvecklade I.D. CROZZ II · Publik premiär för nya T-Roc och T-Roc R-Line · Ny vridmomentstark Polo GTI fullbordar GTI-familjen · Uppdatering av Golf Sportsvan med bland annat Traffic Jam Assist och geststyrning

Volkswagen visar vägen mot framtiden vid den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt, 12-14 september. Tillsammans med världspremiären för vidareutvecklade I.D. CROZZ II − en nollutsläpps-SUV som kommer att gå i produktion år 2020 – presenteras tre andra nyheter som markerar Volkswagens breda modellprogram: T-Roc, Polo GTI och uppdaterade Golf Sportsvan.

Volkswagen-chefen Herbert Diess:
− Vi kommer att uppdatera vår modellportfölj år 2020 och expandera till viktiga segment. År 2025 kommer Volkswagen att erbjuda 23 helt eldrivna modeller. Vi kommer investera 6 miljarder euro i elektrisk mobilitet de närmaste fem åren. I den här processen kommer de olika drivteknikerna att fortsätta ha stor betydelse för många år framöver. Det är rimligt att diesel-, bensin- och eldrivna bilar ömsesidigt kompletterar varandra.

Eldrivna I.D.-familjen

Fler lanseringsdatum tillkännages nu för Volkswagens nya utsläppsfria modeller. Det hela tar sin början 2020, först ut blir kompakta och visionära I.D. – en fyrdörrarsmodell med stor baklucka. Nu har tidsplanen släppts även för I.D. CROZZ som också den kommer att marknadslanseras år 2020. I.D. BUZZ – som är en nytolkning av den legendariska ”Folkabussen” – kommer att släppas på marknaden 2022.

I.D. CROZZ II

Med presentationen av den vidareutvecklade I.D. CROZZ II, en fyrdörrars eldriven konceptbil, erbjuder Volkswagen en titt på framtidens SUV. Denna crossover av SUV och coupé, som gör ett kraftfullt intryck, har vidareutvecklats med siktet mot en serietillverkad bil. Interiören imponerar med mycket utrymme och ett mycket mångsidigt säteskoncept.

B-stolpen utelämnades så att de stora sväng- och skjutdörrarna kan öppnas brett, och det är även möjligt att transportera en cykel utan några problem. CleanAir-systemet − en ny Volkswagen-utveckling − levererar ständigt ren luft till interiören. Nu är det också möjligt att öppna och stänga dörrarna och aktivera den helt automatiserade "I.D. Pilotens” körläge med röstkommando.

De främre och bakre axlarna har vardera en elmotor vars vridmomentfördelning styrs via en "elektrisk kardanaxel". Tillsammans utvecklar dessa motorer, som driver var sin axel, en effekt på 306 hk. Den kompakta elmotorn på bakaxeln är på 204 hk medan koaxialdrivningen fram levererar 102 hk. I.D. CROZZ II har en topphastighet på 180 km/h och en räckvidd på upp till 500 kilometer (enligt NEDC-körcykeln) mellan laddningarna.

T-Roc

Som en del av den största modelloffensiven i märkets historia kommer Volkswagen snart att utöka sitt modellprogram med uttrycksfullt utformade T-Roc. Denna helt nyutvecklade crossover-modell firade sin världspremiär för ungefär tre veckor sedan, och är ett nytillskott till det blomstrade kompakt-SUV-segmentet.

Den allsidiga bilen, som kan beställas med antingen framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, kombinerar en SUV-modell med en sportig kompaktbil. T-Roc är den första Volkswagen-SUV som kan beställas i tvåfärgade lacker med visuellt kontrastande taksektion (inklusive A-stolparna och yttre spegelhus).

Det övergripande paketet i nya T-Roc avrundas av moderna förarassistanssystem, (Front Assist och Lane Assist är standard; Traffic Jam Assist är tillval), en ny generation av den digitala instrumenteringen Active Info Display, smidiga och effektiva motorer, idealisk uppkoppling samt körkomfort som är i nivå med Golf. PÅ IAA presenteras dessutom för första gången T-Roc i en R-Line-version, vilket ger ännu mer exklusivitet.

T-Roc lanseras på den svenska marknaden preliminärt i början av 2018, medan förförsäljningen startar preliminärt i september.

− Vi ser verkligen fram emot att lansera denna helt nya modell. T-Roc kommer att stärka varumärket Volkswagen ytterligare och passa perfekt för den svenska marknaden, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Polo GTI

Oskiljaktigt förknippad med Volkswagen är GTI − världens mest kända beteckning för sportiga kompaktbilar. Nu lanseras en ny Volkswagen GTI: nästa Polo GTI, som också firar sin premiär i Frankfurt. Det innebär att Volkswagen kommer att ha tre modeller i sin GTI-serie: ikoniska Golf GTI (245 hk), up! GTI (115 hk) som lanseras 2018 och nya Polo GTI med 200 hk.

De delar alla kombinationen av en hög grad av smidighet, låg vikt, styvt men ändå bekvämt chassi, en säker framhjulsdrift och en ergonomiskt optimal sittplats bakom en greppvänlig sportratt. Fler GTI-specifika detaljer är den typiska röda linjen i grillen och den legendariska skotskrutiga klädseln ”Clark”.

Nya Polo GTI med DSG släpps på den svenska marknaden preliminärt i oktober. Versionen med manuell växellåda släpps preliminärt till sommaren 2018.

Golf Sportsvan

En annan bil som visas för allmänheten för första gången vid IAA är uppdaterade Golf Sportsvan. Sedan mitten av 2014 har Golf Sportsvan varit det perfekta valet för dem som har Golf som förstaval men önskar extra säteshöjd, flexibilitet och utrymme.

Tekniska höjdpunkter i uppdaterade Golf Sportsvan är tre nya bensinmotorer (TSI), ett utökat utbud av assistanssystem, en ny generation infotainmentsystem (toppsystemet med geststyrning) samt utökad standardutrustning.

Golf Sportsvan har även fått en uppdaterad design. Förändringarna inkluderar nydesignade stötfångare, ny grill och nya halogenstrålkastare med LED-varselljus samt LED-bakljus på alla versioner. Som tillval erbjuds LED-strålkastare istället för xenon-strålkastare.

Golf Sportsvan är en av de mest mångsidiga bilarna i sin klass med en lastkapacitet på upp till 1 520 liter och en bakre sätesrad som har 180 mm längsgående justering.

Förförsäljningen av uppdaterade Golf Sportsvan startar i höst. De första bilarna beräknas komma till Sverige i slutet av året.

Film från Frankfurtsalongen

Se höjdpunkterna från Volkswagen presskonferens på IAA 2017: https://youtu.be/b3S2waZu_ME

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Facebook: www.facebook.com/VolkswagenSverige,  Twitter: http://twitter.com/VWSverige, YouTube: www.youtube.com/user/VolkswagenSverige, Instagram: www.instagram.com/volkswagensverige

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release som PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Telia CompanyAnnons

Så kan chefen slippa IT-bördan

IT-ansvaret blir ofta ett ”grupparbete” där allt från vd:n till vanliga anställda tar olika delar, visar en ny undersökning. Att outsourca IT har flera fördelar: Minskade IT-kostnader, ökad säkerhet och nöjdare medarbetare.
IT-ansvaret blir ofta ett ”grupparbete” där allt från vd:n till vanliga anställda tar olika delar, visar en ny undersökning. Att outsourca IT har flera fördelar: Minskade IT-kostnader, ökad säkerhet och nöjdare medarbetare.

Är du vd och trött på IT-frågor som ständigt landar på ditt bord?

Allt fler företag löser problemet med att outsourca sin IT.

– Att frigöra tid och minska IT-kostnaderna är två viktiga vinster, säger Daniel Stark, chef för strategi och affärsutveckling på Telia.

Upptäck fler fördelar med IT-avdelning som tjänst 

Att outsourca IT är en växande trend – särskilt bland små och mellanstora svenska företag. Det visar en ny uppföljande undersökning till den årliga rapporten ”Telias digitala index”. Andelen företag med 10-49 anställda som lägger ut IT-ansvaret har ökat från 29 till 33 procent bara det senaste året.

Daniel Stark, chef för strategi och affärsutveckling på Telia:

– Tekniken blir allt mer komplex, kraven på IT-säkerhet ökar och det är svårt att hänga med – inte minst för mindre företag. Hos dessa företag brukar det dessutom finnas en eller flera ofrivilligt IT-ansvariga som samtidigt har andra arbetsuppgifter. Och många teknikfrågor tenderar att hamna på chefens bord.

IT-ansvaret – ett grupparbete

Undersökningen visar att IT-ansvaret ofta blir ett otydligt ”grupparbete” där såväl IT-chef och verksamhetschef som vd och vanliga medarbetare tar ansvar för olika delar.

– Genom att outsourca sin IT kan mindre företag få tillgång till samma kompetens och säkerhet som ett stort IT-bolag. Dessutom brukar man få nöjdare medarbetare som får fokusera på kärnverksamheten, säger Daniel Stark.

”Inte funnits för mindre företag”

För att möta det växande behovet av outsourcing erbjuder Telia ”IT-avdelning som tjänst” som vänder sig till företag från 10 anställda.

Tjänsten innebär att ett expertteam från Telia blir företagets IT-avdelning, med support, övervakning av företagets IT-miljö och ansvar för säkerheten.

– Den här typen av tjänst har länge funnits för stora bolag, men har tidigare inte varit tillgänglig för mindre företag, säger Daniel Stark.

Företaget kan samla både sina IT- och kommunikationstjänster i Telias unika erbjudande.

– Traditionellt finns en uppdelning mellan IT och telekom. Idag finns stora möjligheter att förenkla genom att samla alla teknikfrågor.

Minskade kostnader och mer tid

Vilka vinster kan då ett företag göra på att outsourca sin IT?

I undersökningen svarar företagen att de två viktigaste är att minska de totala IT-kostnaderna och att frigöra tid för medarbetarna.

– Att outsourca IT är i regel kostnadseffektivt i och med att företaget bara debiteras för de funktioner de behöver och faktiskt använder. Interna IT-kostnader kan dra iväg, och uppstår problem slukar det dessutom förlorad arbetstid, säger Daniel Stark och pekar på tre andra fördelar:

1 Ökad konkurrenskraft

”Ni kan fokusera helt på er affärsidé. Samtidigt får ni en IT-miljö som uppdateras och utvecklas av tekniker med spetskompetens.”

2 Kunskap och service

”Oavsett IT-problem – ni har alltid en support att kontakta som är experter på er IT-miljö och kan lösa problemen direkt.”

3 Ökad säkerhet

”Verksamheten blir mer sårbar om IT-frågorna hänger på interna medarbetare.

När ni outsourcar er IT tar leverantören ansvar för säkerheten och jobbar proaktivt för att undanröja alla teknikrelaterade risker.” 

Så kommer ni igång

Telias ”IT-avdelning som tjänst” inleds med en grundlig analys av företagets IT-miljö. Därefter tar ett expertteam ansvar för och har full koll på IT-miljön dygnet runt.

– Supporten och säkerheten är centrala delar. Man kan kontakta oss och få återkoppling direkt. De allra flesta frågor åtgärdar vi utan att besöka företaget, säger Daniel Boström, IT-konsult på IT-avdelning som tjänst.

Kontrollerar säkerheten löpande

Vad gäller säkerheten jobbar teamet proaktivt genom löpande kontroller.

– Eventuella fel kan åtgärdas innan de skapar problem. Dessutom gör vi en noggrann undersökning en gång om året för att säkerställa att företagets IT-miljö är säker och uppdaterad.

Telia erbjuder också utbildning – det kan handla om smartare arbetssätt eller om att agera IT-säkert vid distansjobb.

Daniel Boström lyfter fram den personliga kontakten:

– Du kommer inte till en tekniker-vem-som-helst, utan till ett tight team som kan er IT-miljö utan och innan. Varje företag ska känna att vi är deras IT-avdelning.

Upptäck fler fördelar med IT-avdelning som tjänst 

Fakta: IT-avdelning som en tjänst

• Telia hanterar IT- och kommunikationstjänster för företaget. Vänder sig till företag från 10 anställda.

• Tjänsten är prenumerationsbaserad och erbjuder ett expertteam som gör en grundlig analys för att skräddarsy tjänsten utifrån verksamhetens behov. Därefter tar teamet ansvar för och har full koll på IT-miljön dygnet runt.

• Telia jobbar proaktivt genom löpande säkerhetskontroller så att eventuella fel kan åtgärdas innan de skapar problem. Dessutom gör Telia en grundlig undersökning en gång om året för att säkerställa att företagets IT-miljö är uppdaterad, säker och tillgänglig.

• I tjänsten ingår support och konsultation med syftet att frigöra tid och skapa effektivare arbetssätt.

 

Mer från Telia Company

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Telia Company och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?