Annons

Irisity levererar digital Nattillsyn till Eskilstuna kommun

Irisity AB (publ) har tecknat avtal med Eskilstuna Kommun gällande en komplett sammanhållen tjänst för digital Nattillsyn. Avtalet är banbrytande då Eskilstuna Kommun är en av Sveriges ledande kommuner inom e-hälsa. Ett stort antal kommuner tittar på denna typ av lösning såväl nationellt som internationellt

Irisity fortsätter växa inom e-hälsa och Nattillsyn.

Eskilstuna kommuns nattpatrull får nu via Irisitys marknadsledande e-hälsoportal, MindCare™, möjlighet att helt eller delvis komplettera de fysiska besöken som dagligen görs hos kommunens äldre invånare. Det ger en ökad trygghet, säkerhet och flexibilitet för den enskilde brukaren, anhöriga samt kommunens personal.

Äldreomsorgen står som vi alla vet inför en stor utmaning med en ökad andel äldre invånare med trygghets- och omsorgsbehov. För att inte bara säkerställa en god omsorg utan dessutom höja kvalitén är digital Nattillsyn ett utmärkt komplement till de fysiska besöken hos de med beviljad tillsyn under natten.

Irisitys MindCare™ lösning ökar säkerheten och tryggheten genom att göra det möjligt för nattpersonalen att komplettera de fysiska besöken med en digital tillsyn nattetid. Resultatet blir en utökad trygghet och säkerhet dels för den enskilde i hemmet och dels för närstående och anhöriga.

MindCare™ uppfyller högt ställda IT-säkerhetskrav och lagar från myndigheter såsom PuL, SoLPuL, Patientdatalagen och sekretesslagstiftningen samt kameraövervakningslagen. Det innebär att ingen obehörig personal eller utomstående har åtkomst till kamerorna. Samtlig aktivitet i systemet loggas och sparas.

-        ”Jag är väldigt glad över att vi nu gått i mål med vår offentliga upphandling inom Fjärrtillsyn, digital Nattillsyn. Irisity blev det självklara valet för vård och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun. Det är otroligt glädjande att få skapa trygghet och omsorg på ett nytt sätt, för kommunens invånare tillsammans med Irisity. Säger Stina Nyman, Utvecklingsledare, digitalisering och välfärdsteknik, Eskilstuna kommun. Tel: 016-710 66 01.

-        ”Vi är stolta över att få vara en del av Eskilstuna kommuns satsning på att öka kvalitén och tryggheten för de äldre invånarna i kommunen”. Säger Eric Pettersson, e-health manager på Irisity.

Ett stort antal kommuner förväntas inom den närmaste tiden att införa digital Nattillsyn, såväl i Sverige som i de övriga nordiska länderna. Irisitys marknadsledande position och unika patent för intelligenta övervakningssystem gör att vi med MindCare™ står väl rustade att leda denna viktiga omställning.

För ytterligare information:

Irisity AB (publ)

Eric Pettersson

Telefon: +46 708 10 26 29
E-mail: eric@irisity.com 

Marcus Bäcklund
CEO
+46 73 380 17 80
marcus@irisity.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?