Annons

Europeiska medarbetare identifierar digitala möjligheter som en huvudsaklig lösning på produktivitetsbortfall

Mer än en tredjedel anser att deras företag kommer att nå sina mål inom 5 år om inga ändringar genomförs.

Ricoh Europe, London, 05 september 2017 – Europas arbetskraft ropar efter en innovativ teknologi och digitala lösningar som ska kunna öka deras produktivitet, enligt en undersökning som beställts av Ricoh Europe.

65 % av de 3 600 medarbetare som svarat på enkäten säger att automationsteknologi kommer göra att de blir mer produktiva, samtidigt som 52 % håller med om att artificiell intelligens kommer att ha en positiv inverkan på deras arbetsroll.

Medarbetarna ser e-post (41 %) och möten (37 %) som de två största tidstjuvarna under en arbetsdag. De är till och med större tidstjuvar än att pendla till jobbet (29 %). Dock är förkrossande 98 % positiva till att ny teknik ska kunna ge dem möjlighet att arbeta på ett smartare sätt. Detta inkluderar en mer direkt dataåtkomst (44 %), möjlighet att jobba hemifrån oftare (42 %) och att kunna minimera repetitiva arbetsuppgifter (41 %).

Daniel Scandurra, Director IT Infrastructure Services, Ricoh Sverige AB säger: “Det vi hör från medarbetare är samma sak som bekymrar ledningar över hela världen gällande den makroekonomiska produktiviteten. För mycket av arbetsdagen går åt till uppgifter och processer som skulle kunna automatiseras eller effektiviseras. Genom att frigöra denna tid, kommer teknologi göra att medarbetarna arbetar smartare och hjälpa dem att fokusera på att skapa mervärde till deras företag.”

Medarbetarna oroar sig för att en bristande teknologisk investering kommer att orsaka problem för företaget i framtiden. 36 % anser att om investeringar inte görs kommer företaget att misslyckas med att nå sina mål inom 5 år. Dessutom anser 46 % att deras konkurrenter redan har ett teknologiskt försprång.

Undersökningen avslöjar också att medarbetare uppfattas som avtrubbade från motivationskampanjer från ledningen. 72 % anser att den seniora ledningen endast introducerar ny teknologi om det hjälper dem att spara pengar, istället för att stärka medarbetarna.

Daniel Scandurra säger även: “Företagens beslutsfattare borde fundera långsiktigt och holistiskt på kostnaderna för sina kärnverksamheter. Att skära ner på investeringar kan ge ett kortfristigt kapitaltillskott, men fördelarna med en ökande produktivitet är ett löfte om stor återbäring under flera år.”

Mer information finns här.

-       SLUT  -


För ytterligare information, kontakta:
Daniel Scandurra, Director IT Infrastructure Services, Ricoh Sverige AB
Tel: 08-734 63 31, E-post: daniel.scandurra@ricoh.se

Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB
Tel: 08-734 18 68, E-post: magnus.christerson@ricoh.se

Jack Gibson, Corporate Communications Executive, Ricoh Europe PLC
Tel: +44 (0) 203 033 3766, E-post: press@ricoh-europe.com

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB, www.facebook.com/RicohEurope   
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope   

Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?