1515

I maj vände det upp igen!

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 5,5 procent i maj. Efter en negativ utveckling för byggmaterialhandeln under april månad vände försäljningen till positiv igen i maj. Försäljningen ökade med 5,5 procent avseende jämförbara enheter (jämfört med maj 2016). Maj i år innehöll lika många vardagar som maj i fjol, vilket visar på en god utveckling. Den ackumulerade försäljningsutvecklingen för jämförbara enheter under perioden januari till maj 2017 landade på 4,9 procent.

Kommentar från Byggmaterialhandlarna

– Efter en dyster aprilmånad med minussiffror är det desto trevligare att kunna rapportera en uppgång med 5,5 procent i maj för jämförbara enheter, säger en nöjd Ulf S. Gustafsson, VD för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

– Vi fick onekligen betala en del för det usla aprilvädret, säger Ulf. Det innebar att en del av projekten sköts lite framåt i tid och det ser vi nu effekten av. Vi ser samtidigt en stabilisering gällande ROT-avdragets utveckling men det är fortfarande så att volymökningarna hos oss beror mest på ökad försäljning gentemot proffsen och de är nu mer verksamma i det vi kallar projekt och mindre aktiva på ROT-marknaden. Därför är det fortfarande svårt för konsumenterna att hitta lediga hantverkare, avslutar Ulf.

För ytterligare kommentarer kontakta:
Ulf S. Gustafsson, VD på Byggmaterialhandlarna
Telefon: 08-762 76 57
E-post: ulf.gustafsson@byggjarnhandlarna.se


För statistikfrågor kontakta:
Andreas Svensson, Senior konsult på HUI Research
Telefon: 08-762 72 85
E-post: andreas.svensson@hui.se


Nästa publiceringstillfälle:
Försäljningsuppgifter avseende juni 2017 beräknas bli publicerade den 25 juli klockan 08:00.

Fakta om Bygg- och järnindex:
HUI Research mäter månadsvis försäljningen i byggmaterialhandeln på uppdrag av branschorganisationen Byggmaterialhandlarna. Bygg- och järnindex presenteras normalt 24-27 dagar efter aktuell försäljningsmånad. Bygg- och järnindex baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome, Karl Hedin, K-Rauta, Optimera, Woody Bygghandel och XL-BYGG. Företagen omsätter tillsammans cirka 41,6 miljarder årligen (inklusive moms).

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?