1515
Annons

Möbler tillverkade av havreskal

OrganoClick beviljas 2.3 MSEK stöd av Vinnova för utveckling av ett biokompositmaterial för möbler och inredning i offentliga miljöer. Biokompositen kommer baseras på havreskal från jordbrukets sidoströmmar i kombination med OrganoClicks bindemedel och fibergjutningsteknik. Med OrganoClick®s teknologier och kunskaper kring utveckling av biobaserade material är syftet att tillsammans med övriga projektparter ta fram prototyper av möbler och inredning som ska utvärderas ur en mängd aspekter, som tex funktion, hållbarhet, kostnadseffektivitet.

En viktig förutsättning för omställningen från fossilbaserade till biobaserade material är att produkterna är attraktiva för slutkunderna ur ett helhetsperspektiv. Biobaserade produkter möter ofta utmaningen att de blir dyrare än motsvarande fossilbaserade produkter. Genom att som i detta projekt, utgå från sidoströmmar från jordbruket, som annars skulle förbrännas, finns potential att skapa inte bara en miljömässigt attraktiv produkt, utan också en kostnadsfördel för de biobaserade fibergjutna produkterna.

Kombinationen av en attraktiv design, goda hållbarhetsegenskaper och en rimlig kostnadsbild kan bana vägen för ännu mera framgångsrika biobaserade produkter. I projektet deltar Lantmännen som råvaruleverantör och primär förädlare av fiberråvaran (havreskal), OrganoClick® som material- och processutvecklare (biokomposit och fibergjutning), Offecct som utvecklare och producent av inredningsprodukter, samt ÅF som fastighetsägare med ambition att tillhandahålla funktionella och hållbara arbetsmiljöer i sina fastigheter. Arkitekterna Sandell & Sandberg och Studio Stockholm arbetar med design av produkterna och miljöerna. NiNa Innovation leder arbetet inom projektet.

Den totala finansiering från Vinnova är 3,5 miljoner kronor varav OrganoClick® andel är 2,3 miljoner kronor. Finansieringen kommer från VINNOVAs program Bioinnovation, där visionen är att transformera Sverige till en bioekonomi innan år 2050. Projektet kommer utföras under tre år med start i juni 2017.

………………………………………………………………………………………………………..

För mer information, vänligen kontakta: 

Mårten Hellberg, VD OrganoClick AB

Telefon: +46 8 684 001 10, marten.hellberg@organoclick.com

………………………………………………………………………………………………………..

Om OrganoClick

OrganoClick AB (publ) är ett svenskt miljöteknikföretag noterat på Nasdaq First North som utvecklar, producerar och marknadsför funktionella material och kemitekniska produkter baserade på miljövänlig fiberkemi. Exempel på produkter som OrganoClick marknadsför är den vattenavvisande tygbehandlingen OrganoTex®, det flam- och rötskyddade virket OrganoWood® (genom dotterbolaget OrganoWood AB), gröna biokompositmaterial under varumärket OrganoComp®, bindemedel för nonwovenmaterial samt BIOkleen®s rengörings- och underhållsprodukter för hus och hem. OrganoClick grundades 2006 som en avknoppning från akademisk forskning vid Stockholm universitet och Sveriges lantbruksuniversitet inom modifiering av biofibrer. OrganoClick har vunnit flera priser så som utnämningen till "Sveriges mest lovande start-up bolag", Sveriges bästa miljöinnovation, och tidigare mottaget flertalet utmärkelser så som en Climate Solver av Världsnaturfonden (WWF) och varit på Affärsvärldens och NyTekniks 33-lista för "Sveriges hetaste teknikbolag. OrganoClick har sitt säte i Täby, norr om Stockholm, där bolagets produktion, FoU-, samt sälj- och marknadsavdelning finns lokaliserat. OrganoClicks Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som OrganoClick AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 juni kl. 15:00.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release
OrganoClick-2017


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Report from the Annual General Meeting of Shareholders of DDM Holding AG

DDM Holding AG (First North Growth Market: DDM), (the “Company”), held its Annual General Meeting (the “AGM”) today, 23 June 2022, in Zürich, Switzerland. A summary of the AGM resolutions is presented below.

Minutes of the AGM

The minutes of the AGM, including a complete account of all resolutions taken, will be available on the Company’s website http://ddm-group.ch/investors within a few days.

Election of the chairman for the day

Following the board of directors’ proposal, the AGM approved to elect Fredrik Olsson, Chief Financial Officer of DDM Holding AG as chairman for the day.

Approval of the Annual Report, the Statutory Financial Statements and the Consolidated Financial Statements 2021

Following the board of directors’ proposal, the AGM approved the annual report, the statutory financial statements and the consolidated financial statements 2021.

Appropriation of Available Earnings 2021

The AGM resolved to carry forward the accumulated net profit of CHF 2,898,417 or EUR 2,483,742 (comprising retained profits of CHF 3,300,407 carried forward from previous years and the loss for 2021 of CHF 431,990).

Discharge of the Members of the Board of Directors and the Executive Management

Following the board of directors’ proposal, the AGM resolved to discharge all members of the board of directors and the executive management for their activities in the business year 2021.

Re-Election of Board Members

Jörgen Durban, Erik Fällström, Joachim Cato and Andreas Tuczka were re-elected as members of the board of directors. The elections are each for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Chairman

Jörgen Durban was re-elected as Chairman of the board of directors for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Remuneration Committee

Jörgen Durban and Erik Fällström were re-elected as members of the remuneration committee, each for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Independent Proxy

Bratschi AG (CHE-141.281.308), Zürich, Switzerland was re-elected as independent proxy for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Statutory Auditors

PricewaterhouseCoopers AG (CHE‑434.873.063), Luzern, was re-elected as the statutory auditors for the business year 2022.

Consultative Vote on the Compensation Report 2021

The AGM approved, on a consultative basis and as proposed by the board of directors, the compensation report 2021.

Compensation of the Members of the Board of Directors and the Executive Management

The AGM resolved, in accordance with the proposal of the board of directors, that the remuneration of the board of directors shall not exceed a maximum of CHF 1,000,000 for the period until the end of the 2023 annual general meeting. The AGM also approved the variable compensation of the members of the executive management for the business year 2022 with a maximum aggregate amount of CHF 2,400,000 and the fixed compensation for the business year 2023 with a maximum aggregate amount of CHF 2,000,000.

Compensation for DDM Group Finance S.A.

The AGM approved, in accordance with the proposal of the board of directors, the compensation of DDM Group Finance S.A. for brokerage services provided by DDM Group Finance S.A. to the Company during the business year 2021 amounting to EUR 4,231,000.

Extension of Authorized Share Capital

The AGM resolved, that the Board of Directors shall be authorized to increase the share capital in an amount not to exceed CHF 6,780,223.00 through the issuance of up to 6,780,223 fully paid-in registered shares with a nominal value of CHF 1.00 per share by not later than 22 June 2024. The new Authorized Share Capital is a replacement of the previously existing, equivalent mandate in the same amount of CHF 6,780,223.00 under the current art. 3bis that was due to expire on 17 September 2022 and serves the purpose of maintaining an adequate flexibility for the Board of Directors to resolve on capital increases if deemed to be in the best interest of the Company.

For more information, please visit DDM’s website at www.ddm-group.ch or contact:

Jörgen Durban, Chairman of the Board

Tel: +46 73 599 15 53

Fredrik Olsson, Chief Financial Officer

Tel: +41 79 331 30 17

Mail: investor@ddm-group.ch

Följande bilagor finns för nedladdning:
Report from the Annual General Meeting of Shareholders of DDM Holding AG

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?