1515

Lyckad första flygning med Gripen E

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab genomförde idag en lyckad första flygning med nästa generations stridsflygplan, Gripen E. Media välkomnas att delta i en webbaserad pressbriefing senare idag. Se längre ned i detta meddelande för mer information.

Klockan 10:32 torsdagen den 15 juni lyfte Gripen E (individnummer 39-8) för första gången. Flygplanet startade från Saabs flygfält i Linköping, med en testpilot från Saab. Premiärflygningen genomfördes i de östra delarna av Östergötland och varade i 40 minuter. Under flygningen kontrollerades flygegenskaper och grundläggande systemfunktioner. Landstället fälldes även in och ut.

-       Flygningen gick smidigt och jag känner mig givetvis väldigt glad och nöjd nu. Flygplanet uppförde sig precis som förväntat och som vi har sett i våra simuleringar tidigare. Accelerationsprestandan är imponerande, säger Marcus Wandt, testpilot, Saab.

-       Idag har vi för första gången flugit detta stridsflygplan, som är av världsklass. Vi gjorde det dessutom med en fullt ut kvalificerad mjukvara för det revolutionerande avioniksystemet. Detta kommer att ge våra kunder ett framtidssäkrat flygplan. Nu fortsätter vår flygprovverksamhet och under 2019 påbörjar vi leverans till både vår svenska kund FMV och Brasilien, säger Jonas Hjelm, Senior Vice President och chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Inbjudan till presskonferens online

Tid: Torsdagen den 15 juni 2017 klockan 16.00

Talare: Jonas Hjelm, Senior Vice President och chef för Saabs affärsområde Aeronautics och Marcus Wandt, testpilot på Saab.

Webbsänd pressbriefing: Pressbriefingen kommer att webbsändas direkt på https://saab-pressconference.creo.se och vara tillgänglig via en telefonkonferens. Använd något av följande telefonnummer för att ansluta till telefonkonferensen.

SE: 08-566 426 94

UK: +44 203 008 9819

US: +1 855 831 5948

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via webbsändningen eller telefonkonferensen.

Pressbriefingen arrangeras bara online.

Pressbriefingen hålls på engelska. Alla presentationer, inklusive bilder och filmer samt webbsändningen kommer att finnas att se i efterhand på Saabs webbplats, saabgroup.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.gripen.com 

www.saabgroup.com 

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?