Annons

Succéstart för nya mobilbanken Bynk – över 4000 kunder första månaden

Bynk, Sveriges nya mobilbank, tog omedelbart en unik position på marknaden för konsumentlån. Under den första månaden ansökte 4 000 kunder om lån – de allra flesta via mobilen. Nu genomför Bynk tidigare än planerat en nyemission. – Det är uppenbart att vi har hittat en egen nisch på marknaden, säger Dennis Ahlsén, VD Bynk. 

Bynk, som lanserades i slutet av april, är en helt datadriven aktör med en egenutvecklad plattform. Bynk erbjuder flera innovativa, automatiserade lösningar som gör det möjligt att löpande sänka kostnaderna för kunderna. Bynk satsar, till skillnad från konkurenterna, stort på en mobilapp med helt unika funktioner. – Vi har fått bra respons av våra kunder som uppskattar vårt mobila och transparenta låneerbjudande. Den första månaden kom 84 procent av kunderna från mobila enheter. Den mobila strategin är vår viktigaste nyckel till framgång, säger Dennis Ahlsén. Majoriteten av Bynks kunder vill ersätta andra lån och krediter med ett Bynk-lån. Typkunden är 34 år, bor i storstad och har en månadsinkomst på 25 000 kronor. Det genomsnittliga lånebeloppet är 65 000 kronor. Kundtillströmningen den första månaden var mycket större än förväntat. Därför tar nu Bynk nästa steg och tidigarelägger en planerad nyemission på 59 miljoner kronor. Kapitalet ska tas in under de närmaste veckorna. – De nya pengarna kommer att användas till fortsatt expansion. För oss är det viktigt med en stabil kapitalbas och att ytterligare höja innovationstakten, säger Dennis Ahlsén. Under 2016 tog Bynk in totalt 36 miljoner kronor. I samband med den förra emissionen värderades bolaget till 112 miljoner. Bynk gör det enkelt att låna och ger kunden stort inflytande över sitt lån. Kunden ansöker om lånet i mobilen och har sedan full kontroll över sitt lån och möjlighet att löpande sänka räntan och påverka återbetalningstakten. Bynk är helt transparent med faktorerna som avgör den individuella räntenivån. Genom att se exakt hur olika faktorer påverkar räntan kan kunderna förstå vad de kan göra för att själva förbättra sina lånevillkor. Bynk är grundat av Dennis Ahlsén, Mathias Johansson och Jonas Hultin, alla med gedigen bakgrund från en rad fintech-bolag. Dennis Ahlsén är tidigare vd och grundare av Lendo, Sveriges största digitala låneförmedlare. Bakom sig har grundarna starka delägare som mediekoncernen Schibsted & investmentbolaget LMK. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Dennis Ahlsén, vd Bynk. E-post: dennis@bynk.seTel: 020-700 700.
Hemsida: www.bynk.se.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från MedicagoAnnons

Medicago firar 25 år – därför har de lyckats

Fyllning av vialer i C-klass.
Fyllning av vialer i C-klass.

Sedan Medicago grundades 1995 har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad kontraktstillverkare på den svenska marknaden. Under de senaste 15 åren har Medicago erbjudit kontraktstillverkning inom både medicinteknik och bioteknik. 

Kontraktstillverkning inom bio- och medicinteknik kan innebära en lång och utdragen process där många bitar ska falla på plats, till exempel krävs rätt teknik för ändamålet såväl som ekonomiska förutsättningar och tidsram. Trots stor efterfrågan kan det vara svårt att hitta aktörer som möter behoven, och att hitta en match är inte helt enkelt, i synnerhet för företag som vill tillverka mindre volymer. Det Uppsalabaserade företaget Medicago erbjuder ett koncept med korta beslutsvägar, hög flexibilitet och konkurrenskraftiga ledtider. Medicagos vd Jan Henriksson berättar: 

 –För de som har bråttom eller som önskar en mindre produktion är vi mycket konkurrenskraftiga inom både bioteknik och medicinteknik. Vår storlek gör att vi snabbt kan sätta igång kvalitetssäkrade produktioner med spårbarhet på alla komponenter. Speciellt starka är vi på frystorkning och tillverkning i renrum. 

Kvalitetssäkrade produktioner optimerade efter kundens behov

Företaget anpassar tillverkningsprocesserna utefter sina kunders behov. Vissa önskar hjälp med delar av tillverkningsprocessen för att komplettera sin befintliga produktionskapacitet, medan andra vill att Medicago sköter hela processen från idé till färdig produkt. Oavsett omfattning gäller alltid kvalitetssäkrade produktioner, vilket Medicago har lång erfarenhet av med kvalitetssystemen ISO9001 och ISO13485. 

– Vi har full spårbarhet i alla led. Då vi är certifierade sker regelbundet externa auditeringar som säkerställer att alla viktiga bitar finns på plats. Inom medicinteknik arbetar vi med både klass 1-produkter såväl som medicintekniska produkter med mycket höga kvalitetskrav. Det är viktigt för oss att vara en pålitlig leverantör och att kunderna känner sig trygga hos oss, avslutar Jan Henriksson.

Fakta Medicago
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen. Läs mer på www.medicago.se

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?