1515

Smarteq vald till antennleverantör för laddstolpar i Italien

Smarteq Wireless AB, som ingår i Allgongruppen, har blivit vald till antennleverantör för laddstolpar till elbilar på den italienska marknaden. Kunden är en större internationell industrikund. Funktioner som antennen bidrar till är att exempelvis trådlöst mäta laddningskapacitet, kommunicera debiteringsunderlag och kontrollera tillgänglighet av laddningsstationer. I den typen av miljöer där laddningsstationerna står ställs höga krav på robusthet, tillförlitlighet och hög prestanda hos kommunikationslösningarna. Leveranser kommer att ske i mindre serier under 2017.   

”Det är väldigt roligt att vi har blivit valda och fått utökat förtroende. Vi levererar sedan tidigare antenner till laddstolpar på andra marknader i Europa och Asien, och märker en ökad efterfrågan inom det här segmentet. Vi ser att vi tillför värden kunskapsmässigt till våra kunder genom att vi har lång erfarenhet av att utveckla antennlösningar för både fordon och energi/infrastruktur. För att verkligen förstå kundernas framtida behov, jobbar vi ofta i mycket nära samarbete med kunderna vid produktutvecklingen. Vi vet att det kommer att ske en omfattande infrastruktursatsning för elfordon under många år framöver”, säger Yasemin Heper Mårtensson, VD för Smarteq Wireless AB.

För ytterligare information kontakta:

Yasemin Heper Mårtensson
Smarteq Wireless AB                                                                                              
Tel.0733-977000                                  
E-post:  yasemin@smarteq.se                                


Om Smarteq Wireless

Smarteq utvecklar och levererar robusta och tillförlitliga antennlösningar med hög prestanda till kunder i ca 35 länder. Vi utvecklar våra produkter i nära samarbete med kunder inom våra huvudsegment Energi, Fordon och Industri. Företaget grundades 1996 och formades genom uppköp av Allgon Applications och Carant AB. Tillsammans har bolagen mer än 70 års erfarenhet av att utveckla trådlös kommunikation. Med en bakgrund från fordonsindustrin har Smarteq alla nödvändiga logistik- och projektledningsprocesser på plats, och relevanta certifieringar såsom ISO/TS16949 and ISO14001.

Vår produktutveckling är baserad i Kista, Stockholm och företaget har ett antal aktiva patent. Smarteq deltar i forskningsprojekt tillsammans med industri och universitet för att snabbt kunna ta ny teknik till marknaden. Smarteq är en del av Allgongruppen, noterad på Nasdaq OMX First North i Stockholm.

Denna information är sådan information som Allgon AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom Allgons kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 juni 2017 kl 09.00 


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?