Annons

Sju tips för ett smartare och mer inbrottssäkert hem i sommar

5 juni, 2017: Under förra sommaren begicks drygt 9000 inbrott i hem, källare och fritidshus enligt BRÅ. De flesta av brotten klaras sällan upp. Skall du resa bort i sommar och kanske lämna ditt hem obevakat? Jonas Redin från företaget D-Link tipsar om hur du kan dra nytta av moderna smarta hem-produkter, inte bara för att göra hemmet säkrare när du är bortrest, utan även för att hjälpa till att förenkla din vardag när du är hemma.

Hur gör du ditt hem både säkrare...

- Kontrollera staket, murar och buskar på tomten. Titta närmare på om du kan göra något åt täta buskar där någon kan gömma sig. Se även upp för t ex glesa häckar på tomten där en inkräktare enkelt kan ta sig igenom. Grannsamverkan där man hjälps åt att klippa gräset är bra. Kanske kan en granne ta hand om din post när du är bortrest?

- Har du ett garage eller redskapsbod? Där kanske du förvarar värdefulla verktyg som du inte gärna vill bli av med. Eller en ännu värre tanke – tänk om tjuvarna skulle använda dina egna verktyg till att göra inbrott i ditt eget eller grannens hem. Se även gärna till att du har bra lås på både garage och bodar, samt att du säkrar stegen om den är inomhus eller förser den med ett rejält lås om den hänger kvar utomhus.

...och smartare i sommar?

Smarta hem-produkter kan som sagt inte bara användas för att öka säkerhet i ditt hem, utan även för att underlätta vardagen. En stor fördel är att du själv enkelt kan installera produkterna, samt att du slipper betala en abonnemangskostnad.

- Belysning och rörelsesensorer. Utomhusbelysning som tänds via rörelsesensorer är effektivt, inte minst i kombination med att dina inomhuslampor tänds och släcks efter ett tidsinställt schema. Gärna en radio som är igång då och då. Ljus är alltid effektivt att använda sig av för att avskräcka potentiella tjuvar. Olika timers har nu allt oftare börjat ersättas av smartplugs. Dessa kan användas till så mycket mer och samtidigt fjärrstyras via t ex en app i din smarta telefon. Om du t ex har installerat smarta hem-rörelsesensorer vid en altandörr, så får du ett meddelande direkt till din smarta telefon om något är på gång.

- Larm och övervakning. Hem som är övervakade och/eller har larm är något tjuvar helst undviker. En smart siren som tjuter till direkt om den upptäcker rörelser kan vara fullt tillräckligt för att skrämma iväg den tillfällige tjuven. Även sensorer vid t ex fönster och dörrar kan löna sig att installera. Beroende på vilken modell du väljer kan smarta hem-kameror känna av rörelser och ta bilder även i mörker. Smarta hem-kameror skickar meddelanden och bilder till din smarta telefon så att du snabbt kan larma polisen även från solstolen. Polisen löser i snitt bara ca 4 procent av inbrotten men en bild eller film på tjuven kan säkert öka chansen.

Du kan även enkelt addera t ex vattensensorer och rökdetektorer som går att styra och kontrollera via samma app. Förutom en ökad säkerhet mot inbrott erbjuder det smarta hemmet dig även en ökad trygghet mot brand och vattenskador. När det är vardag och du är hemma kan samma smarta hem-produkter användas givetvis även bidra till ökad myskänsla, med t ex lampor som tänds och släcks i vardagsrummet, samt garantera så att du inte glömmer att stänga av t ex strykjärn och TV, när du går hemifrån.

Av/Jonas Redin, marknadschef D-Link Nordic

Om D-Link

D-Link är ett världsledande företag som kopplar samman människor, företag och städer. Vår strävan är att koppla samman fler hem, företag av alla storlekar och tjänsteleverantörer. D-Link implementerar och supporterar samordnade nätverkslösningar som integrerar funktioner för switchar, trådlös kommunikation, bredband, lagring, IP-baserad övervakning och molnbaserad nätverkshantering. D-Link har fått många utmärkelser inom design, utveckling och tillverkning. Företaget har växt från sju anställda vid grundandet i Taiwan 1986 till dagens mer än ca 2000 anställda.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PreciselyAnnons

Avtal på autopilot för framtidens juristavdelning

De processer och verktyg som bolagsjurister använder i avtalsarbetet har under de senaste åren utvecklats snabbt. Med en digital plattform som automatiserar avtalsprocesser vill Precisely hjälpa bolagsjurister att uppnå bättre regelefterlevnad och produktivitet. Som ett resultat får bolagsjuristen mer tid över att hjälpa sina kommersiella team att göra bättre affärer. 

Avtal utgör en trygghet. De används för alltifrån överenskommelser med leverantörer och licenser för mjukvara, till hyra av kontor och anställning av konsulter. Liksom de flesta andra aspekter av företagande har avtal och affärsjuridik gått över till att vara allt mer digitalt. 

– En av de vanligare åtgärderna för att komma ifrån traditionell avtalshantering är att många nu har digitala arkiv istället för fysiska. Endast digital arkivering påverkar dock inte avtalsflödet i sin helhet i någon större utsträckning. Det finns många områden som behöver ses över för att nå ett säkrare, effektivare och lönsammare sätt att hantera sina avtal på, betonar Nils-Erik Jansson, grundare och VD på Precisely.

Det Nils-Erik avser är exempel på funktionalitet i Preciselys plattform. Plattformen ger företag möjlighet att maximera sina avtals prestanda och låta vem som helst skapa, förhandla, digitalt signera samt följa upp avtal, utan att bolagets jurister tappar kontrollen. Idag används bolagets teknik av fler än 200 bolag spridda över hela världen. Bland de svenska kunderna märks bl.a. Norstedts Juridik, New Wave Group och NA-KD. 

– Våra kunder reducerar sina kostnader, samtidigt som de får bättre översikt. Vi har sett resultat om 30 procents minskad ledtid för avtal, och 80 procents minskad tid för att skapa avtalen, säger Nils-Erik. 

Låter bolagsjuristen fokusera på juridiken

Plattformen gör att bolagsjuristen kan fokusera på strategi och komplex juridisk analys istället för enklare frågor.

– Vi löser flera utmaningar som ofta leder till huvudvärk för bolagsjurister. Genom att definiera digitala regler utifrån befintliga policys, compliance-rutiner och avtalsmallar behöver man inte kompromissa mellan regelefterlevnad, kontroll och snabbhet. På så vis kan bolagsjuristerna fokusera på det de är bäst på – juridiskt arbete istället för pappersarbete, konstaterar Nils-Erik.

Förbättrar den juridiska upplevelsen 

Många av Preciselys kunder vittnar om att juristavdelningen har begränsade resurser i jämförelse med övriga organisationen. Det leder ibland till att bolagsjuristen uppfattas som en flaskhals. 

– En uppskattad effekt av plattformen som har blivit alltmer central är att den hjälper juristavdelningen att samarbeta bättre med sina kommersiella avdelningar. Plattformen blir bolagsjuristernas ”superkraft” och gör det möjligt för affärssidan av företaget att hantera stora delar av den standardiserade avtalsprocessen på egen hand, samtidigt som de alltid avtalar inom förgodkända regler och ramar. Det leder till att en bättre upplevelse för alla som interagerar med Legal, adderar Nils-Erik.

Framtiden för digital avtalsförhandling

Preciselys teknik möjliggör också digital förhandling, vilket underlättar när allt fler arbetar på distans. De digitala förhandlings- och samarbetsfunktionerna gör att parterna kan komma överens snabbare - med utökad spårbarhet och kontroll. Precisely banar väg för nästa generations avtalsplattform och redan idag kan avtal registreras med stöd av AI.

– Tekniken vi har utvecklat för att analysera avtal kommer i framtiden appliceras för att hjälpa våra kunder förhandla med mer kontroll och högre effektivitet. På sikt ser vi att det kommer vara möjligt att eliminera mänsklig interaktion vid förhandling av enklare avtal, avslutar Nils-Erik.

OM PRECISELY

Precisely grundades 2014 av affärsjuristerna Nils-Erik Jansson och Simon Fouladi. Bolagets prisbelönta digitala avtalsplattform hjälper bolag att förbättra sina avtalsprocesser. Idag används Preciselys plattform av fler än 200 bolag spridda över hela världen. Bland de svenska kunderna märks bl.a. Norstedts Juridik, New Wave Group och NA-KD.  www.precisely.se  

 

Mer från Precisely

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Precisely och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?