1515

Kungaparet firar nationaldagen i Kosta

På nationaldagen firar Kosta 275 år i närvaro av DD.MM. Konungen och Drottningen. Några av höjdpunkterna är en ny jubileumsutställning, ett storartat nationaldagsfirande och en glasgjutning med Kosta Bodas världsberömde formgivare Bertil Vallien som bjuder in H.M. Konungen att lägga i en avbildning av en krona i ”Kungabåten”.

-        Två generaler ur Karl XII:s armé grundade Kosta Glasbruk 1742, vi är mycket stolta över att kunna välkomna Kungaparet till Kosta denna dag, där ugnarna fortfarande brinner för att fira vårt 275-årsjubileum till general Koskull och general Staël von Holsteins minne, säger Magnus Andersson, VD på Orrefors Kosta Boda AB.

Bertil Vallien gjuter Kungabåten i medverkan med Kungaparet

På Kosta Glasbruk skapas ett historiskt verk av Bertil Vallien den 6 juni när ”Kungabåten” gjuts. Kungen deltar i glasgjutningen och konstverket tillfaller välgörande ändamål.

Kosta firar 275 år!

På Kosta Boda har vi älskat glas sedan 1742. I 275 år har vi eldat på i de småländska hyttornas ugnar för att smälta vanlig sand till fantastisk kristall. Det är en imponerande tidsperiod för ett företag, ett glasbruk, och ett varumärke. Tanken svindlar. Svenskarna köpte faktiskt bruksglas till sina hem och gårdar redan 50 år innan franska revolutionen. Kosta Boda utvecklades till ett varumärke med färgsprakande produkter för varje hem, museum och gallerier runt om i världen.

För att fira jubileet vill vi på Kosta Boda bjuda in vår omvärld i vår framtid. Vi vill göra jubileumsåret inte bara till en tillbakablick över en svensk industri- och folkhemsepok, utan också till en framtidsförklaring för vårt varumärke och svenska kulturarv.

Jubileumsutställningen Hommage, ett nytt kreativt kapitel

Vi har bjudit in fem av landets mest spännande konstnärer att slå följe med var sin föregångare ur vår rika historia. Med hjälp av Frida Fjellman, Hanna Hansdotter, Mattias Stenberg, Åsa Jungnelius och Lena Bergström skriver vi ett nytt kreativt kapitel i Kosta Bodas historia. Resultatet är nytt konstglas som visar hur vår långa historia gång på gång förnyats med hjälp av Sveriges främsta formgivare och konstnärer.

Program den 6 juni. Folkkära Lasse Kronér är konferencier.

Fira Kosta 275 år med oss på Sveriges nationaldag den 6:e juni, med start 09.30 på hyttgården i Kosta. Programmet bjuder på glasgjutning, nationaldagsfirande, öppet hus på glasbruket, prova blås eget glas, musikunderhållning, butikserbjudanden, ansiktsmålning, hästparad och massa andra aktiviteter för hela familjen! Dagen till ära serveras Nationaldagsbakelsen. Konferencier är folkkära Lasse Kronér. Välkomna!

Se hela programmet www.kostaboda.se/275

Se PDF för karta och presshänvisning

Datum 6 juni 2017

Tid 9.30 - 16.00

Besök av Kungaparet Ca. 10.00-11.15

Plats Kosta Boda Art Hotel och Kosta Glasbruk, Småland.

Live-stream till press, tv och webb-tv

Deras Majestäters promenad och besök i hyttan sänds live av Mediatec till storbildskärm och press. Vänligen kontakta Mediatec nedan för tillgång till videoström.

PRESSACKREDITERING
Kim Lindstedt

Kommunikatör
Länsstyrelsen Kronoberg
070 306 33 74
kim.lindstedt@lansstyrelsen.seLIVE-STREAM TILL PRESS
Erica Kindahl

Project Manager
Mediatec Group
0736-20 85 39
erki@mediatecgroup.com


KONTAKT
Magnus Andersson
VD
Orrefors Kosta Boda AB
0478-346 78
magnus.andersson@kostaboda.se


Ulrica Messing
Ordförande
Destination Kosta
0706-755 520
ulrica.messing@destinationkosta.se


Theodor Camitz
Marknadskoodinator och Projektledare 6 juni i Kosta
Orrefors Kosta Boda AB
070-161 08 74
theodor.camitz@kostaboda.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?