1515

Cleantech Invest portfolio company Enersize publishes Prospectus regarding share issue and listing on Nasdaq Stockholm First North

Enersize today announces that the company is carrying out a share issue during April and May 2017 in preparation for planned listing on Nasdaq Stockholm First North in June 2017. A fully subscribed share issue brings Enersize approximately 2.9 MEUR (27,9 MSEK) before transaction costs. Prospectus will be accessible on the websites of Enersize (www.enersize.com) and Sedermera Fondkommissions (www.sedermera.se) before subscription time starts.

90% of the world’s manufacturing industry uses compressed air, and it makes up approximately 5% of the all electricity used, making energy savings in compressed air a multi billion dollar market. With their proprietary software for data-gathering and analysis, Enersize manages to save up to 30% of the energy used in industrial compressed air systems. The company shares the energy saving revenues with the customers, who do not need to pay for the service but only share parts of the profits.

The company has secured an impressive line-up of signed customers as well as grown a strong pipeline of potential customer projects. Amongst existing customers are some of the world´s largest producers of flat screens, cars and steel. Enersize has head offices in Helsinki and Research and Development office in Lund. 

Cleantech Invest CEO Alexander Lidgren comments: ”Enersize combines clear customer value with cutting carbon emissions where it is needed the most. Among the customers are already some of the worlds largest manufacturing companies. I am happy that we are now making it possible for investors to join the future development as they build the global leader in software for energy efficient compressed air .”

The offering in summary

The offering is maximum 4 050 000 new emitted shares, which corresponds to approximately 27,9 MSEK as  
the price per share is 6,90 SEK. The lowest total amount for carrying out the share issue is 2 500 000 subscribed shares, which corresponds to approximately 17,3 MSEK. Approximately 11,9 MSEK of the share issue is guaranteed through subscription commitments from existing shareholders. 

The subscription period is planned for 27 April – 11 May 2017. The raised capital will be used for market acceleration as well as key recruitment for global market launch of a fully automated analysis tool, which is currently under development. Furthermore Enersize aims to utilize the increased capitalization to finance a large number of new customer installations. The capital from the share issue is estimated by the board to finance the operations until the company is cash flow positive, which is estimated to happen during 2019. Upon successfully closed share issue Enersize has decided to apply for listing on Nasdaq Stockholm First North. Provided that the requirement for spreading of shares is fulfilled and the minimum target for the size of the share issue is achieved and Enersize is approved for listing, first day of trading is estimated to take place mid June 2017.

Investor events

Enersize will participate in a number of events to inform about the company’s current situation and future plans. These events are all free to attend and light food will be served.

Date and time Event Place Signup
25 April kl.17.00 – 20.00 The Sexy Truth –Low Carbon IPO edition Fotografiska, Stockholm Accessible for streaming on https://www.facebook.com/events/292531511184500/
4 May kl. 11.30 – 13.00 Sedermera Fondkommission Elite Park Avenue Hotel, Göteborg Sign up to event@sedermera.se
9 May kl. 07.30 – 18.00 Sedermeradagen Malmö Malmö Live Sign up to event@sedermera.se

Contact information, Cleantech Invest:

Alexander Lidgren, Managing Director of Cleantech Invest Plc. Tel. 46 73 660 1007, alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Access Partners Oy, Certified Advisor. Tel. 358 9 682 9500

For more information on the share issue and planned listing:

Sedermera Fondkommission

Phone: +46(0)40-615 14 10

E-mail: info@sedermera.se

Christian Merheim, Chairman of the Board Enersize

Phone: +46(0)708-182 853

E-mail: christian.merheim@enersize.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EfterklangAnnons

Optimal ljudmiljö ökar arbetsplatsens attraktionskraft

Margareta Andersson och Zlatan Idnert på Efterklang.
Margareta Andersson och Zlatan Idnert på Efterklang.

Ljudmiljön är en av de främsta orsakerna till klagomål på kontorsarbetsplatser. Öppna kontorslandskap skapar ofta en ljudmiljö som leder till stress, missnöje och produktionsbortfall. Efterklang jobbar med att skapa en optimal ljudmiljö för arbetsplatser. –Tricket är en sömlös balans mellan isolering, absorption och ljuddesign, säger Zlatan Idnert, chef för Efterklang.

Övergången från små cellkontor till öppet kontorslandskap har inte skett helt utan utmaningar. I ett kontorslandskap är det viktigt med både koncentration och interaktion. Därför måste ljudmiljön utformas för att möjliggöra olika typer av aktiviteter. Utmaningen är att koncentrationssvårigheter på grund av störande ljud kan vara ett resultat av bullrig omgivning, men också av för tyst omgivning. Det är även viktigt att förstå människors subjektiva uppfattning av ljud och att kunna utforma en miljö där det finns samspel mellan både akustik och psykoakustik. 

Efterklang erbjuder rådgivning utifrån ett helhetsperspektiv i alla frågor som rör ljud. Ljud är en självklar och viktig komponent i alla miljöer. Utöver att akustiken ska uppfylla gällande standarder och krav är det viktigt att ljudmiljön är anpassad till situation, aktivitet och verksamhetens verkliga behov.  

– Först och främst måste akustiken åtgärdas – ljudisolering och absorption, så att onödigt buller dämpas och rummets funktion kan garanteras. Samtidigt som akustiken ses över är det också viktigt att planera för tillförda ljud. Ljud som ska stimulera till koncentration, samarbete och energi, förklarar Zlatan.

Margareta Andersson, ljudarkitekt på Efterklang, fyller i:

– En bra arbetsgivare behöver ställa sig frågorna: vad gör människorna på den här platsen? Bör vi ha andra typer av ljudformer? Vi är alla väldigt olika och har olika inlärningssätt, behov och arbetsuppgifter. Vissa dagar behöver man skriva, vissa dagar stimulera kreativiteten. En bra kontorsmiljö har tagit hand om alla de här aspekterna med ”ljudöar”, där det är tillåtet att prata och man kanske spelar lite musik medan andra ytor får vara mer tysta.

Bra ljuddesign

Ljud är en profession och Efterklangs verksamhet baseras på en bred flora av expertis. Med sitt sömlösa perspektiv är Efterklangs erbjudande världsunikt. Det handlar om allt från att säkerställa rätt akustiska förutsättningar, genomföra research och förstudier till att veta hur konsonanter ska maskeras och hur högtalare ska placeras. Det är med ljud lite som det är med belysning: du kan inte ta en lampa och tro att den ska funka överallt för alla ändamål, menar Margareta.

Ljudet som tillsätts ska helst vara dynamiskt och naturligt, inte skarpt och stressande som till exempel vitt brus. Efterklang har spelat in hundratals autentiska ljud i skogar som de arbetar med. Naturliga element är naturligt dynamiska och behagliga att lyssna på och jobba till.

En annan viktig aspekt är att bra ljuddesign samspelar med hela upplevelsen – även den visuella, säger Margareta

– Att ta hand om akustik och ljud behöver inte vara fult, tvärtom kan det vara estetiskt snyggt. Vi utgår från och arbetar i linje med den gestaltning som finns på kundens kontor. Det är också dags att döda myten om att nedpendlade undertak är universallösningen. Det finns många spännande och estetiskt tilltalande lösningar på marknaden idag!

Ljudmiljön central efter pandemin

Margareta tror att ljudmiljön kommer vara central för att arbetsplatser ska behålla sin attraktionskraft efter pandemin, när vi lämnar hemarbetet och återgår till kontoren igen.

– Ska vi vara på en arbetsplats 40 timmar i veckan så måste det vara bättre än hemma, i grunden är det attraktiva arbetsplatser vi skapar, avslutar hon.

Om Efterklang

Efterklang är Nordens ledande kompetenscentra inom rådgivning, design och projektering av akustik, ljud och vibrationer. De är baserade i Skandinavien med över 130 medarbetare som skapar miljöer med mindre buller och vibrationer och mer välljud. Efterklang är ett varumärke inom AFRY-koncernen.

Läs mer på www.afry.com/sv/efterklang

 

Mer från Efterklang

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Efterklang och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?