1515

Powerbox ingjutna kraftomvandlare – klar för industriell systemintegration

Powerbox (https://www.prbx.com/https://www.prbx.com/), ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, lanserar en ny 100W ingjuten AC/DC kraftomvandlare, färdig för integrering i industriella system. Med sina små dimensioner, bara 31,7 mm bred och 140mm lång, är ENI100 (https://www.prbx.com/product/eni100-series/) lättplacerad även i kompakta industriapplikationer. Inspänningsområdet är från 90 till 264 VAC och på utgången levereras 4A, 24V. Baserad på Powerbox flyback topologi och egenutvecklade ”Always On” reglermetod reglerar enheten intelligent sin utgång för oavbruten drift och snabb återhämtning vid last- eller temperaturfel. ENI100 (https://www.prbx.com/product/eni100-series/) är CB certifierad enligt EN60950-1.

För integrerade industriella applikationer efterfrågas ofta en lokal 24VDC matning från ett lättinstallerat aggregat som klarar omgivningar med starka elektiska fält och risk för ljusbågar. För sådana förhållanden måste exponerade metallytor undvikas, vilket åstadkoms genom plasthölje med krympskyddade anslutningar och utan fysisk kontakt mellan enhetens kylkropp och applikationens chassi. För optimerad kylning har ENI100 en intern kylkropp som distribuerar värme för att minimera hotspots samtidigt som den maximerar kontaktytan mot plasthöljet.

Powerbox ENI100-5138 kraftomvandlare har nominell inspänning 100 till 240 VAC men klarar med något sänkt uteffekt 90 till 264 VAC. Utspänningen är fabriksinställd på 24 VDC och den levererar en utström på 4A. Utgången har skydd för överström och kortslutning genom strömbegränsningen i ”Always On” regleringen och återgår alltid till full drift så fort ett fel på utgången åtgärdats. Powerbox ”Always On” teknologi justerar också uteffekten efter enhetens inre temperatur så säker drift garanteras.

“Systemintegration i industrin kräver ofta kompakta användarklara kraftaggregat med så små dimensioner som möjligt”, säger Martin Fredmark, VP Produkt Management på Powerbox. ”ENI100 har en mekanisk utformning som optimerar utrymmet samtidigt som den garanterar säker drift i applikationer med starka elektriska fält.”

Med hänsyn till säkerhet har ENI100 en läckström på mindre än 100µA, vilket är mycket lågt för en industriell produkt och uppfyller isolationsklass I (dubbel isolation mellan ingång och utgång). ENI100 uppfyller säkerhetsnorm IEC60950-1 och är konstruerad för UL508.

Enheten är CB certifierad enligt IEC60950-1 och uppfyller relaterade EMC normer och klass B. Inom sitt applikationsområde kan ENI100 utsättas för ljusbågar och är verifierad för ESD mottaglighet enligt IEC61000-4-2 +/-6kV kontakturladdning och +/-8kV lufturladdning.

ENI100 kan installeras utomhus och klarar hög luftfuktighet (5 till 95% icke kondenserande). Den är konstruerad för inträngningsskydd nivå 54 (IP54). In- och utgångskablar är fästa med krympskyddade terminaler för enkel anslutning.

Basytan är 142mm x 31,70mm (5,60 x 1,25 tum) och höjden 54mm (2,12 tum). För att underlätta monteringen har basen avlånga monteringshål.

Vid 230 VAC inspänning, en omgivningstemperatur på 25 °C och 70% last har ENI100 en beräknad minsta livslängd på 80 000 timmar. Typisk verkningsgrad vid full last är 90%. Vid 110 VAC och tomgång är effektförbrukningen bara 300 mW. Det finns även en standardversion med 12 VDC/8A utgång. Andra utspänningar kan tas fram på beställning. Produkten uppfyller RoHS II och REACH.

För mer information

Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer
+46 (0)158 703 00
marcom@prbx.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?