1515

Greencarrier förlänger avtal med Zetup

  Greencarrier AB har tecknat ett förlängt avtal med Zetup för fortsatt leverans och samarbete inom IT. Det var under 2014 Greencarrier valde Zetup som strategisk partner för verksamhetskritisk IT på global nivå. Zetup har sedan dess haft ett helhetsansvar för leverans av en säker och kostnadseffektiv IT-infrastruktur för Greencarriers 800 användare runt om i världen. Det förlängda avtal som nu tecknats innebär att samarbetet fortsätter ytterligare 24 månader. 

 

Ett verksamhetsnära IT-stöd och effektiv kommunikation inom koncernen är avgörande för att Greencarrier ska kunna erbjuda en hög kundservicenivå och utveckla effektiva interna processer. Sedan 2014 har Zetup haft ansvar för såväl driften av IT-infrastrukturen som vidareutvecklingen av koncernens IT-plattform.

 

I samband med förlängningen av samarbetet startas ett antal projekt för att ytterligare optimera och kostnadseffektivisera IT-infrastrukturen. Ett av målen är att Greencarrier i ännu större utsträckning ska kunna utnyttja Zetups tjänsteportfölj samtidigt som äldre delar av koncernens IT-miljö avvecklas. För att skapa de bästa förutsättningarna till en effektiv samordning och förenklade leveranser under Zetups ansvar kommer också antalet externa leverantörer att bli färre.

 

”Det partnerskap vi inledde med Zetup under 2014 var ett viktigt steg för att säkerställa tillförlitliga och kostnadseffektiva IT-tjänster som stöd för den dagliga verksamheten och vår tillväxt. Samarbetet har varit framgångsrikt och därför är det också naturligt för oss att ge Zetup fortsatt förtroende”, säger Simon Hellmuth, Group IT Manager på Greencarrier.

 

Den globala IT-leveransen till användarna på Greencarriers samtliga kontor kommer att, som tidigare, hanteras genom Zetups Servicedesk. I och med det nya avtalet fortsätter också arbetet med ett flertal förbättringsprojekt runt den centrala infrastrukturen och införandet av ytterligare molntjänster. Zetup kommer även att ha ansvar för en genomgripande ombyggnad av IT-miljön vid Greencarriers kontor i Kina.

 

”Vi är givetvis glada för att Greencarrier ger oss ett fortsatt förtroende samtidigt som samarbetet både breddas och fördjupas. På Zetup har vi en uttalad ambition att etablera nära samarbeten med kunder som är verksamma internationellt. Vi har all den kompetens och de resurser som krävs för att vara en stark IT-partner till globala företag som exempelvis Greencarrier där det ställs höga krav på en väl fungerande och kostnadseffektiv IT-infrastruktur”, säger Zetups VD Mats Franzén. 

 

För mer information vänligen kontakta:

VD Mats Franzén, Zetup AB, tel 0704-47 29 09, mats.franzen@zetup.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SiemensAnnons

Tekniken som skapar attraktiva fastigheter och bidrar till hållbar lönsamhet

Med tekniken som möjliggörare skapas ekonomisk och social hållbarhet. Med den insikten som grund levererar Siemens Smart Infrastructure en konkurrenskraftig portfölj som hjälper fastighetsbranschen att utveckla smarta, säkra, energieffektiva och hållbara lösningar i både befintliga och nya byggnader.

Som ett stort företag inom tekniksektorn vet Siemens vilka utmaningar fastighetsägare, hyresgäster och medarbetare står inför under uppförandet av smarta byggnader. Genom att nyttja teknik och smarta system i samverkan kan många av utmaningarna lösas men för en hållbar utveckling måste man även se bortom själva byggnaden. Med hjälp av bredden i portföljen kan Siemens hjälpa företag och samhälle att bland annat se möjligheterna i energiutmaningen, bidra till en hållbar laddinfrastruktur för fossilfria fordon och med teknisk infrastruktur skapa smarta byggnader som människor vill bo och arbeta i. Genom effektivt nyttjande av hyrd kontorsyta och ökad upplevelse för medarbetaren skapar dessa lösningar både social och ekonomisk hållbarhet samtidigt som fastighetens värde ökar.

– Omställningen för fastighetsägare går fort och jag tror att många känner en stress över ”Var ska jag börja?”. Vårt råd är att komma igång genom att sätta en långsiktig plan och att arbeta med öppna plattformar som möjliggör flexibilitet. Börja sedan med något som ger snabbt resultat, till exempel att åtgärda fastighetens mätarstruktur, det möjliggör energioptimering. Mitt råd är att våga fråga, det finns hjälp att få, säger Annika Persson, Branch Account Manager.

Siemens kopplar samman energisystem, byggnader och industrier på ett smart sätt där kunden alltid är i fokus, utgångsläget är utifrån kundens behov och en förståelse för verksamheten under uppförandets tre faser; design, konstruktion och förvaltning. Redan i designfasen är det viktigt att sätta en gemensam plan för vad som ska uppnås med byggnadens tekniska infrastruktur för att förebygga brister längre fram. Därför är öppna plattformar för kommunikation som både kan ta emot och leverera data nyckeln till framgång.  

– Vi hjälper vår kund att förbli nyfiken, vara uthållig, experimentera och anpassa sig genom vår adaptiva och intuitiva teknik. Tanken med Smart Infrastructure är att skapa ett ekosystem där morgondagens fastigheter, effektivt och hållbart, skall arbeta för de personer som lever och verkar där och inte tvärtom. Det bidrar till en hållbar utveckling för att skydda planeten för nästa generation samtidigt som samhället gör framsteg och bidrar till våra kunders framgång, berättar Annika Persson.

Om Siemens

Siemens gör världen till en mer uppkopplad och omtänksam plats där hållbar energi levereras pålitligt och effektivt. Med en bred portfölj av nätstyrning och automatisering; effektfördelning, omkoppling och styrning, fastighetsautomation, brandsäkerhet, säkerhetssystem, VVS-styrning och energilösningar förbättrar Siemens vårt sätt att leva och arbeta. Siemens Smart Infrastructure kopplar på ett smart sätt samman energisystem, byggnader och industrier.

siemens.se/smartabyggnader

 

Mer från Siemens

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?