1515

CGI helhetsleverantör av IT-drift när Bisnode konsoliderar

  CGI har tecknat ett nytt avtal med Bisnode gällande övertagande av företagets IT-infrastruktur. Genom att outsourca sin IT-infrastruktur får Bisnode tillgång till avancerad digital expertis, en ännu högre säkerhet, möjligheten att utveckla nya digitala kundtjänster och en tryggad leveranskvalitet för sina slutkunder och därmed en ökad kundnöjdhet. Avtalet sträcker sig över fem och ett halvt år och ordervärdet beräknas till 215 MSEK.

Bisnode är Europas största leverantör av förädlad dataanalys, med verksamhet i 18 länder. I syfte att renodla sitt erbjudande och fokusera på att utveckla konkurrenskraftiga tjänster, har företaget fattat ett strategiskt beslut att samordna all IT-utveckling och tjänsteleverans på koncernnivå, samt att gå från en handfull olika leverantörer till en helhetsleverantör, där valet föll på CGI Bisnode har genomfört en extern granskning, vilken visar att CGI väl uppfyller Bisnodes högt ställda krav på en helhetsleverantör, bl.a. inom kvalitet och säkerhet, vilka är ledord i Bisnodes verksamhet. CGI tar ett helhetsansvar för Bisnodes infrastrukturstjänster i Sverige, baserat på en flexibel, behovsdriven och molnbaserad leveransmodell.

– CGI har varit en av våra leverantörer sedan ett tiotal år och känner oss väl och förstår vilka utmaningar vi står för. De är proaktiva och ger oss kontinuerligt förslag på förbättringar. För att ytterligare säkerställa att proaktivitet och innovation präglar samarbetet kommer en av CGI:s IT-arkitekter att finnas på plats hos oss, med uppdraget att lyfta blicken och föreslå nya lösningar, säger Robert Burén, CIO på Bisnode.

– Genom att outsourca vår IT-infrastruktur till CGI uppnår vi ett antal operativa fördelar vi hade haft svårare att åstadkomma genom att behålla driften i egen regi. Att renodla vår IT-funktion ligger i linje med vår målsättning att förenkla verksamheten, för att kunna lägga mer kraft och resurser på att utveckla våra kundtjänster, säger Robert Burén.

– Vi är mycket glada över att ha utökat vårt partnerskap med Bisnode till att nu vara deras helhetsleverantör av infrastrukturstjänster i Sverige. Förtroendet från Bisnode att ta över hela deras omfattande IT-infrastruktur, som fysiskt bl.a. omfattar ca tusen servrar som vi nu placerar i CGI:s datacenter, ger oss ett kvitto på att vårt nyutvecklade erbjudande mottas väl. Vi ser fram emot att ett långsiktigt partnerskap, och hoppas att vi får följa med på deras resa även internationellt. Vi matchar Bisnodes geografiska marknad väl genom att CGI har verksamhet i motsvarande länder liksom globala resurser som kan supportera deras IT-drift världen över, säger Pär Fors, Sverigechef på CGI.

 

För mer information om Bisnode: www.bisnode.se

Alexandra Kärnlund, Kommunikationsansvarig, CGI Sverige, telefon: 08-671 0662, e-mail: alexandra.karnlund@cgi.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelandet som PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MedicagoAnnons

Lektiner i kampen mot covid-19

Anton Edling, delägare och utvecklingschef.
Anton Edling, delägare och utvecklingschef.Foto:Patrik Lundin

Uppsalabaserade Medicagos tillverkning av lektin åt läkemedelsindustrin går just nu på högvarv. ”Vi expanderar både vår maskinpark och våra lokaler för att kunna möta vaccinbolagens efterfrågan”, säger Anton Edling, delägare och utvecklingschef.

När Medicago, som är ett familjeägt bolag verksamt inom bio- och medicinteknik, grundades 1995 var bolagets huvudverksamhet tillverkning av lektiner. Lektiner är kolhydratbindande proteiner med egenskaper som gör att de kan fästa till glykosylerade proteiner, till exempel från virus. En av bolagets produkter, ett lektin framrenat från linser, har visat sig fästa till covid-19-viruset och är därför mycket eftertraktat av vaccinbolag idag.

– Vi är en mindre aktör med cirka 50 anställda vilket bidrar till att vi också kan fatta beslut med väldigt kort varsel. Nu har vi till exempel snabbt ställt om vår produktion av lektiner för att kunna möta pandemins utmaningar. Detta eftersom flera stora vaccinbolag runt om i världen använder en teknik där våra lektiner är en del i processen för att framställa vaccin, säger Anton Edling och tillägger:

– Våra lektiner har tidigare använts vid till exempel tillverkning av ebola- och SARS-vaccin, men vi har inte haft tillverkning i sådan här stor skala tidigare. Nu utökar vi produktionen och befinner oss i en uppskalningsfas där vi expanderar vår maskinpark och våra lokaler och är i behov av att anställa ny kompetent personal.

Under årens lopp har produktportföljen utökats och i dag tillverkar Medicago även torra buffertar i tablett- och pulverform samt diagnostiska kit. Anton Edling berättar att även dessa produkter är bidragande i arbetet med att bekämpa pandemin. Medicagos buffertar används vid diagnostik av covid-19, och inom kontraktstillverkning – som är bolagets andra ben – har flera kunder valt att förlägga sin frystorkning av komponenter relaterade till covid-19 hos Medicago.

– Det är såklart oerhört motiverande att kunna vara en del i arbetet med att bekämpa pandemin. Jag känner en sådan anda genom hela företaget – att vi arbetar mot ett och samma mål som alla våra anställda kan ställa sig bakom, avslutar Anton Edling.

Fakta:
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen.

 

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?