1515

Detaljhandelskedjan Europris väljer JDA för centralisering av planering och layout för 240 butiker

Norska lågpriskedjan Europris inför JDA Floor Planning och JDA Category KnowledgeBase

 Samordnar sina processer för butiksplanering och layout – utökar investeringen i JDA Category Management 

Stockholm. – 28 mars, 2017 –  JDA Software Group, Inc.  meddelar att den norska detaljhandelskedjan Europris, med 240 lågprisbutiker, har valt att införa optimeringslösningar från JDA Software. Europris utökar sin satsning på JDA Category Management genom att införa JDA® Floor Planning och JDA Category Knowledge Base. I och med satsningen knyter Europris samman sina befintliga lösningar JDA Space Planning, JDA Floor Planning och JDA Knowledge Base för att på så sätt skapa en centraliserad lösning för både planogram- och layoutprocesser.

Europris har sitt huvudkontor i Fredrikstad i Norge och säljer matvaror, köksredskap, textilier, leksaker, verktyg med mera. Företaget har fler än 2 500 anställda och fler än 28 miljoner betalande kunder i sina 240 butiker. Europris börsnoterades i juni 2015. 2016 omsatte företaget 5,5 miljarder NOK.

Europris behövde automatisera sin space planning-process genom att skapa en samordnad lösning för att hantera den data som krävs både för att skapa planogram och hantera layout. Dessutom behövde Europris få bättre kontroll på optimeraringen av både avdelningar och varukategorier i varje butik.

-        Vi har använt JDA Space Planning sedan 2014 och behövde expandera lösningen till att även omfatta JDA Floor Planning för att därigenom få en helhetsbild som möjliggör samordning av planogramarbetet och butikslayoutarbetet, säger Fredrik Wessel, Space Manager på Europris. JDA var ett naturligt val av samarbetspartner och vi ser fram emot att uppdatera våra butikslayouter mer frekvent, särskilt säsongbaserat, samtidigt som vi får en övergripande bild på hur bra de olika butikerna presterar så att vi kan vara snabbrörliga i vårt arbete med att anpassa erbjudanden utifrån efterfrågan.

I tillägg till att skapa mer sofistikerade planogram för sina butiker kommer Europris med JDA Category Knowledge Base att kunna optimera den datahantering som krävs för att kunna ta faktabaserade beslut kring planogram och butikslayout. Det innebär också att Europris kan automatisera dataintegration och att sömlöst kunna koppla samman planogram- och floor planning-processer. Med JDA Floor Planning kan Europris bättre hantera butikslayout och öka produktiviteten baserat på butiksytan.

-        I takt med att branschen förändras behöver butikernas utbud och layout uppdateras mer frekvent, säger Franck Lheureux regional vice president, sales, EMEA på JDA. Inte minst baserat på säsongsvariationer har det blivit viktigt att ha kontroll på effektiviteten både när det gäller avgränsade ytor och butikerna som helhet. Samtidigt är det viktigt att space management och produktivitet och butikslayout behöver optimeras på specifik butiksnivå. Vi är glada att hjälpa Europris i sin fortsatta satsning på att centralisera butiksplanering i sina 240 butiker.

Mer information:

Tweet this:  Europris Drives Centralized Store Planning with @JDASoftware Across 240 Stores http://bit.ly/2mM6oKO

About JDA Software Group, Inc.

JDA Software is the leading provider of seamless supply chain planning and execution solutions for retailers, manufacturers, logistics providers and wholesale distributors.  Our unmatched solution portfolio enables our clients to reduce costs, increase profitability and improve visibility so they can deliver on customer promises every time.   More than 4,000 global customers run JDA, including 73 of the top 100 retailers, 71 of the top 100 consumer goods companies, and 13 of the top 16 3PLs.  With JDA, you can plan to deliver.  www.jda.com

RSS Feeds:

JDA press releases: https://jda.com/rss?feed=press

JDA news: https://jda.com/rss?feed=news

JDA events: https://jda.com/rss?feed=events

Social Networks:

Web: https://jda.com

Blog: http://blog.jda.com

Twitter: https://twitter.com/JDASoftware

Facebook: https://www.facebook.com/JDASoftwareGroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jda-software

YouTube: https://www.youtube.com/user/JDASoftware

“JDA” is a trademark or registered trademark of JDA Software Group, Inc. Any trade, product or service name referenced in this document using the name “JDA” is a trademark and/or property of JDA Software Group, Inc. 

JDA Software Group, Inc. 
15059 N Scottsdale Rd, Ste 400
Scottsdale, AZ 85254 

###

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EKNAnnons

Så kan en grön garanti lyfta företagets export

Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN.
Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN.

Nu lanserar statliga EKN en ny, grön kreditgaranti för att stötta exportföretag som bidrar till klimatomställningen. Garantin gör att EKN kan stå för 80 procent av bankens risk när ditt företag behöver finansiering för gröna investeringar. Så här kan du använda garantin.

Läs mer om EKN:s gröna kreditgaranti här

EKN:s gröna kreditgaranti är en ny lånegaranti som är riktad mot exporterande företag och deras underleverantörer. Syftet med garantin är att främja klimatinvesteringar och att stödja de framgångsrika svenska verksamheter som kan bidra till att uppfylla Parisavtalet. Vi frågade Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN, hur svenska exportföretag kan tjäna på att få en grön garanti.

– Vi har skruvat upp det här maximalt. Att EKN täcker upp till 80 procent av bankens risk för lån som ska gå till gröna investeringar gör det klart lättare för banken att kunna säga ja till företagets finansieringsbehov. Ett lån kan till exempel innebära möjligheten att utveckla nya gröna produkter eller tjänster – eller att ta sig in på en ny marknad med den befintliga verksamheten.

Exportföretag och underleverantörer

Carl-Johan Karlsson säger att garantin också kan användas för att ställa om den egna verksamheten till att bli mer klimatvänlig – och därmed mer konkurrenskraftig.

I många upphandlingar i dag efterfrågas exempelvis fossilfrihet, och det här är ju en utveckling som bara kommer att accelerera.

EKN:s gröna kreditgaranti erbjuds till företag som arbetar direkt eller indirekt med export. Det innebär att även underleverantörer till svenska exportföretag kan ansöka om garantin.

– Lånen kan till exempel handla om rörelsefinansiering, röra en specifik investering eller gå till att göra verksamheten mer klimatvänlig även på hemmaplan. Man behöver alltså inte vara en ”grön verksamhet” i dag, utan kan söka med syftet att ställa om.

EKN:s bedömningskriterier baseras på den nya EU-taxonomin som ska bidra till att uppfylla Parisavtalet, så i stora drag ska krediterna gå till något som stöttar klimatomställningen.

Hur ansöker då företag om EKN:s gröna kreditgarantier?

Banken som ansöker

– Det är företagets bank som ansöker om garantin och företaget som visar på hur projektet uppfyller kriterierna enligt den nya EU-taxonomin. Alla exportföretag och underleverantörer får gärna kontakta oss på EKN så kan vi guida både dem och banken igenom ansökningsprocessen.

Och de första gröna kreditgarantierna är redan på väg ut till svenska exportföretag.

– Vi arbetar med dem i skrivande stund och planen är att de första garantierna ska ställas ut nu under kvartal fyra. Om du och ditt företag vill göra gröna satsningar och vara med i klimatomställaningen så kontakta oss på EKN så berättar vi hur vi kan hjälpa till, säger Karl-Johan Karlsson.

Läs mer om EKN:s gröna kreditgaranti här

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?