Tangiamo Touch Technologys emission tecknad till 134%

Den 17 mars avslutades teckningstiden i Tangiamo Touch Technology AB nyemission inför notering på Nasdaq First North Stockholm. Emissionen tecknades till 134 %.

Styrelsen i Tangiamo Touch Technology AB har efter teckningstidens utgång beslutat om tilldelning i nyemission som innebär ianspråktagande av det fulla nyemissionsbeloppet om ca 23,5 Mkr. Totalt emitteras därmed ca 4 700 000 st aktier. Teckningskursen har tidigare fastställts till 5 kr per aktie. Emissionen beslutades med stöd av bemyndigande enligt tidigare bolagsstämma och teckningsperioden löpte mellan 6 och 17 mars. Utfallet av emissionen innebär att Tangiamo Touch Technology AB kan genomföra planen med framför allt utökade satsningar i försäljning och utökade resurser för utveckling. Därutöver har styrelsen beslutat om en kompletterande riktad emission om 540 000 aktier till samma villkor riktad till strategiska investerare, vilket tillför bolaget ytterligare ca 2,7 Mkr.

Tangiamo tillförs genom emissionen över 1 000 nya aktieägare. Avräkningsnotor planeras skickas ut i slutet av denna vecka. VD Mats Nordahl kommenterar

”´Vi är otroligt glada över det stora intresse som vårt bolag och verksamhet har tilldragit sig. Vi hälsar våra nya aktieägare välkomna på den spännande resa som vi gemensamt har framför oss. Kapitaltillskottet ger oss förutsättningar att intensifiera våra marknadsaktiviteter och bredda vårt produkterbjudande.”

Tangiamo har ansökt om notering av bolagets aktie på Nasdaq First North Stockholm. Förutsatt marknadsplatsens godkännande är första handel på Nasdaq First North Stockholm planerad till den 6 april 2017.

Teckning och tilldelning

Bolaget tillförs totalt 26,2 MSEK före emissionskostnader som beräknas uppgå till cirka 3,7 MSEK. Tilldelning sker enligt principer som angetts i memorandum.

Antal aktier och aktiekapital

När emissionen är registrerad hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i bolaget uppgå till 15 190 141 st. Aktiekapitalet kommer efter registrering att uppgå till 3978 028,16 kronor.

Finansiell rådgivare

Göteborg Corporate Finance AB är finansiell rådgivare till bolaget i samråd med Günther & Wikberg Kapitalförvaltning AB som även är bolagets Certified Adviser.

För frågor rörande emissionen, kontakta:

Göteborg Corporate Finance AB, tel: 031-13 82 30, e-post: info@gcf.se

För ytterligare information, kontakta:

Mats Nordahl, VD, tel: 0730-79 42 94, e-post: mats@tangiamo.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?