1515

HCL lanserar ramverk med tre steg mot IoT-mognad

Stockholm, mars 2017 – ‘IoT WoRKSTM by HCL’, vilket är den affärsenhet på HCL Technologies  som fokuserar på Internet of Things (IoT) meddelar att IoT-ramverket “IoT Maturity: Bridging the Gap Between Devices and Value”, nu är tillgängligt. Ramverket, som publicerats i MIT Sloan Management Review, är ett Executive Scholar Exchange (ESE), och ger företag och organisationer en roadmap för sina strategiska IoT-initiativ. Ramverket innehåller bland annat en beskrivning av de olika mognadsnivåerna för IoT-satsningar:  

  • Nivå 1: Processeffektivisering med hjälp av IoT-baserade data 
  • Nivå 2: Skapa nya intäktsströmmar
  • Nivå 3: Förändringsarbete baserat på insikter via IoT-data

Ramverket beskriver vad som krävs för att en IoT-plattform ska förflytta sig uppåt i mognadsnivå. Som avgörande faktorer nämns att skapa och implementera en smart strategi för sin IoT-plattform. Plattformen måste kunna integreras med olika IT system som finns och kunna hantera all data på ett centraliserat sätt för att därigenom kunna ge beslutsfattare de insikter de behöver i sitt arbete. Dessutom behöver plattformen kunna anpassas löpande utifrån nya utmaningar och möjligheter.  

  

-        För att ta tillvara på möjligheterna med Internet of things kan företag inleda på en grundläggande nivå, säger Stephanie L. Woerner, Research Scientist, MIT Sloan Center for Information Systems Research. Därefter kan satsningen få ordentlig fart med enorma möjligheter inom räckhåll. För att uppnå full mognadsnivå över hela företaget krävs samordning över funktioner och affärsenheter, vilket i sin tur kan öppna dörren för innovation, investeringar i stödsystem och utveckling av den kompetens som behövs. Företagens framgångar inom området definieras ofta av dess benägenhet att våga se utmaningar som möjligheter genom att hitta nya intäktsmöjligheter samtidigt som marknaden förändras snabbt. Här är det viktigt att satsa på innovation och investera i partnerskap eller uppköp ifall företaget saknar den kapacitet som krävs för att göra sig redo för framtiden.  

-        Många företag har satsat på IoT-projekt som är isolerade till specifika use-cases, säger Sukamal Banerjee, CVP & Global Head – IoT WoRKSTM, HCL Technologies. Få har däremot satsat på genomgripande transformationsprojekt. Det är bara genom att satsa på transformation som dessa företag kan uppnå de möjligheter som finns i form av ökade intäkter, ökad lönsamhet och ökad konkurrenskraft. Genom att definiera en strategi för sin IoT-plattform skapas grunden för framgång. Här finns det fyra faktorer som är särskilt avgörande: säkerhet, dataanalys, skalbarhet och snabbrörlighet.  Denna Executive  Scholar Exchange visar på insikter från en färsk undersökning, Global IoT Survey 2017, vilken genomfördes på uppdrag HCL Technologies, Undersökningen påvisar utmaningar och resan till framgång för företag som satsat på IoT över hela företaget. Det blir tydligt hur företag kan koppla samman IoT-data med mobilapplikationer och realtidsanalyser på ett sätt som gör det möjligt att ta snabba och välinformerade beslut som i sin tur kan öka intäkterna.  

  

Dokumentet är en typ av ramverk som hjälper företag att uppnå verkliga affärsresultat. För att ta del av rapporten, klicka här.  

About IoT WoRKS

‘IoT WoRKSTM by HCL’, the dedicated ‘Internet of Things’ business unit of HCL Technologies, enables organizations to leverage best–in–class IoT solutions for maximizing returns from their asset investments and create entirely new services that deliver measurable business outcomes. IoT WoRKSTM offers end–to–end IoT services for organizations across the three phases – Define, Build & Run, to help design enterprise IoT programs, develop and implement IoT systems for realizing business value. Recognized as a market leader in IoT by independent analyst firms, IoT WoRKSTM continues to strengthen its leadership position in fast growing global IoT services market. For any further info, please contact: iotworks@hcl.com  

  

About HCL Technologies 

HCL Technologies (HCL) is a leading global IT services company that helps global enterprises re–imagine and transform their businesses through Digital technology transformation. HCL operates out of 32 countries and has consolidated revenues of US$ 6.7 billion, for 12 months ended 31st December, 2016. HCL focuses on providing an integrated portfolio of services underlined by its Mode 1–2–3 growth strategy. Mode 1 encompasses the core services in the areas of Applications, Infrastructure, BPO and Engineering & R&D services, leveraging DRYiCETM Autonomics to transform clients' business and IT landscape, making them 'lean' and 'agile'. Mode 2 focuses on experience–centric and outcome–oriented services such as Digital and Analytics Services (BEYONDigitalTM), IoT WorKSTM, Cloud and Security, utilizing DRYiCETM Orchestration to drive business outcomes and enable enterprise digitalization. Mode 3 strategy is ecosystem–driven, creating innovative IP–partnerships to build products and platforms business.  

  

HCL leverages its global network of integrated co-innovation labs, and global delivery capabilities to provide holistic multi–service delivery in key industry verticals including Financial Services, Manufacturing, Telecommunications, Media, Publishing, Entertainment, Retail CPG, Life Sciences Healthcare, Oil & Gas, Energy & Utilities, Travel, Transportation & Logistics and Government. With 111,092 professionals from diverse nationalities, HCL focuses on creating real value for customers by taking 'Relationships Beyond the Contract'. For more information, please visit www.hcltech.com  

Forward–looking Statements   

Certain statements in this release are forward-looking statements, which involve a number of risks, uncertainties, assumptions and other factors that could cause actual results to differ materially from those in such forward-looking statements. All statements, other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to the statements containing the words 'planned', 'expects', 'believes’,’ strategy', 'opportunity', 'anticipates', 'hopes' or other similar words. The risks and uncertainties relating to these statements include, but are not limited to, risks and uncertainties regarding impact of pending regulatory proceedings, fluctuations in earnings, our ability to manage growth, intense competition in IT services, business process outsourcing and consulting services including those factors which may affect our cost advantage, wage increases in India, customer acceptances of our services, products and fee structures, our ability to attract and retain highly skilled professionals, our ability to integrate acquired assets in a cost-effective and timely manner, time and cost overruns on fixed-price, fixed-timeframe contracts, client concentration, restrictions on immigration, our ability to manage our international operations, reduced demand for technology in our key focus areas, disruptions in telecommunication networks, our ability to successfully complete and integrate potential acquisitions, the success of our brand development efforts, liability for damages on our service contracts, the success of the companies /entities in which we have made strategic investments, withdrawal of governmental fiscal incentives, political instability, legal restrictions on raising capital or acquiring companies outside India, and unauthorized use of our intellectual property, other risks, uncertainties and general economic conditions affecting our industry. There can be no assurance that the forward-looking statements made herein will prove to be accurate, and issuance of such forward-looking statements should not be regarded as a representation by the Company, or any other person, that the objective and plans of the Company will be achieved. All forward-looking statements made herein are based on information presently available to the Management of the Company and the Company does not undertake to update any forward-looking statement that may be made from time to time by or on behalf of the Company. 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från KIAAnnons

Laddbara bilar – så kan fler tjäna på att välja rätt modell

Minskad klimatpåverkan.

Dessutom kan du köra utan varken buller eller onödigt höga bränslekostnader.

I takt med att nya modeller lanseras blir fördelarna med att välja en laddbar bil allt tydligare.

Så ska Kia lyckas ställa om till laddbara bilar till 2024 

Det första som slår en när man kör på el är vilken tyst och behaglig upplevelse det är.

Det andra är känslan av att slippa betala räkningarna för bensin eller diesel, att köra på eldrift ger en rejäl besparing i drivmedelskostnad jämfört med fossila bränslen.

Men hur trevliga dessa fördelar än är hamnar de i skuggan av den största och viktigaste vinsten med laddbara bilar: en minskad klimatpåverkan.

Låga CO2-utsläpp

Kia har målmedvetet utvecklat laddbara bilar av olika slag under en lång rad år.

Resultatet är slående: Det genomsnittliga utsläppet av koldioxid i Kias modellprogram är 46 gram per kilometer. Snitt för alla biltillverkare på den svenska marknaden är 92 gram (under perioden januari–oktober 2021).

För Kia har ambitionen länge varit att så många som möjligt ska få tillgång till laddbara alternativ. Bilarna utvecklas för många – inte bara några få. Denna filosofi ligger till grund för elektrifieringen av modellprogrammet, men finns också med i tankarna kring hur varje enskild bil utrustas med funktioner som underlättar, underhåller och skyddar.

Snabb laddning

Kia har ett brett utbud av både rena elbilar och laddhybrider. Lanseringen av Kia EV6, som baseras på en unik elbilsplattform (E-GMP) med 800-voltsteknik, är startskottet för en helt ny generation elbilar.

Vid en snabbladdare (250 kW) kan EV6 laddas från 10 till 80 procent på 18 minuter, och 100 kilometers räckvidd tar 4,5 minuter att ladda. För att laddningen ska vara smidig i alla avseenden ger Kia Charge tillgång till laddnätverket Ionity, som byggs ut i snabb takt över hela Europa.

I E-GMP-plattformen finns ett batteripaket integrerat i golvet, vilket ger väl tilltagna innerutrymmen och en låg tyngdpunkt som bidrar till trygga vägegenskaper.

Pendling med lägre utsläpp

Ett annat alternativ är att välja någon av Kias laddhybrider. Exempelvis den sjusitsiga, fyrhjulsdrivna SUV:en Kia Sorento Plug-In Hybrid, som har en räckvidd på el upp till 57 kilometer. Det gör att daglig pendling till och från arbetet kan ske på eldrift. Vid längre resor övergår bilen till effektiv hybriddrift.

Redan i dag är 77 procent av alla bilar som Kia säljer i Sverige laddbara. Det är en viktig del i förklaringen att Kia det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet av de bästsäljande bilmärkena i Sverige, men målet är högre än så. År 2024 ska 100 procent av försäljningen på den svenska marknaden bestå av laddbara bilar.

Kia har dessutom förbundit sig att företagets hela globala kedja ska vara koldioxidneutral senast 2045, och ett delmål är att hela modellutbudet i Europa ska vara helelektriskt 2035.

Bjuder på hemladdning

I Sverige finns god tillgång till grön elektricitet. Kia har inlett samarbete med Boo Energi, som enbart levererar el från förnyelsebara energikällor som sol, vind, vatten och biobränsle.

Konkret går det till så att Kia bjuder på hemladdning för en körsträcka på upp till 4 200 mil, under tre år, när köparen tecknar ett elavtal med Boo Energi.

Från den första överraskningen när man hamnar bakom ratten i en laddbar bil – den omedelbara kraften, komforten och ljudnivån – till en vardag som blir både billigare, roligare och med mindre klimatpåverkan.

Kia EV6 – den nya generationens elbil 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?