1515

ayondo, ett FinTech-innehav hos Skövde-baserade Willebrand Invest, är planerat för börsnotering i Singapore till en värdering runt 1,4 miljarder

ayondo (http://www.ayondo.com/) (www.ayondo.com) är ett FinTech företag inom sociala investeringar med CFD och Spread Betting som en del av sitt erbjudande. Stefan Willebrand grundade verksamheten i Skövde under 2005 och sålde sedan större delen av sitt innehav under 2009 men behöll en del av innehavet och placerade detta i det publika investmentbolaget Willebrand Invest (www.willebrandinvest.com) tillsammans med ytterligare ett antal investerare. ayondo har nu planerat en börsnotering i Singapore till en värdering runt 1,4 miljarder kronor.

FinTech företaget ayondo, vilket fokuserar på sociala investeringar, CFD och Spread Betting, vilket grundades av Stefan Willebrand i Skövde under 2005 expanderade internationellt och etablerade ett värdepappersbolag i London. Under 2009 sålde Willebrand större delen av sitt innehav i ayondo och placerade kvarvarande delen av sina ayondo-aktier i sitt publika investment företag Willebrand Invest tillsammans med ett antal externa investerare. Willebrand grundade sedan Bricknode tillsammans med sitt team i Skövde vilket är en molnbaserad plattform för finansmarknaderna som nu utgör grunden för flera vertikala applikationer som bland annat Bricknode Broker för värdepappersbolag.

ayondo ska nu genomföra en börsnotering i Singapore till en värdering runt 1,4 miljarder kronor som ett mycket eftertraktat FinTech erbjudande.

Läs artikeln om hur Willebrand Invest och Bricknode arbetar tillsammans i sitt ekosystem för att lösa de huvudsakliga utmaningarna för FinTech företag.

“Att bygga och driva vad som nu är ayondo var en mycket värdefull erfarenhet för samtliga inblandade. Under 2005 var vi bara i början av molnrevolutionen vilket finansmarknaden har varit mycket långsam med att anamma. Vi lärde oss att det var möjligt att bygga en internationell finansiell tjänst från en liten stad som Skövde och driva en verksamhet i London.

ayondo kommer att bli det första likvida innehavet för Willebrand Invest och vår första publika FinTech investering. Under de senaste 7 åren har vi fokuserat på att göra samma sak igen. Utan att göra så mycket väsen av oss har vi byggt upp Bricknode vilket har genererat över 30 miljoner kronor i SaaS inkomster samtidigt som vi har investerat över 20 miljoner utöver detta för att skapa en finansiell plattform för framtiden. Vi har också byggt LendyTech med över 28 000 låntagare, en vinstgivande verksamhet med över 25 miljoner i årsinkomst och vinstmarginal över 40%. Just nu lanserar vi Kreditbörsen inom Peer-to-Peer utlåning där vi hjälper företag att få bättre lån samt genererar unik avkastning för investerare, allt detta från ett bas-team i Skövde där vi nu är fler än 30 heltidsanställda plus personer och företag som är associerade till Bricknodes ekosystem.” säger Stefan Willebrand, Grundare & VD.

Stefan Willebrand, Grundare & VD
Willebrand Invest AB (publ)
www.willebrandinvest.com
Telefon: +46 (0)8 559 22 116
E-mail: stefan@willebrandinvest.comFöljande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SectraAnnons

Fastighetsautomation inom hälsosektorn svag länk för IT-säkerheten

Leif Nixon, säkerhetsexpert på Sectra Communications.
Leif Nixon, säkerhetsexpert på Sectra Communications.

Försörjningssystem för fastigheter har genomgått en snabb digitalisering.

Inom hälsosektorn saknas ofta kunskaper om IT-säkerheten för dessa system.

– Här finns brister som cyberkriminella kan utnyttja för att slå ut hela sjukhus. Om man inte täpper igen dessa hål kan konsekvenserna bli enorma för hela samhället, säger Leif Nixon, säkerhetsexpert på Sectra Communications.

En viktig del i säkerhetsarbetet för sjukhus och andra vårdinrättningar är att upprätthålla en kontinuerlig drift av kritisk infrastruktur. Här ingår vattenförsörjning, ventilation, elektricitet och temperatur, men också mer specialiserade verksamheter som produktion av syrgas.

I dag är styr- och reglersystemen för denna infrastruktur ofta digitaliserad för optimal drift. Det gör dem också sårbara för cyberattacker. Utsätts driftsmiljöerna för ett oplanerat avbrott till följd av en IT-attack kan det i värsta fall leda till livshotande situationer för patienterna. 

Cyberkriminella på jakt efter ekonomisk vinning genom till exempel ransomware, men också främmande statsmakter som önskar skapa oreda i ett land, kan vilja genomföra en cyberattack mot hälsosektorn. 

– Sjukvården är en av de mest utsatta sektorerna just nu, speciellt i USA. Sverige är ännu inte lika hårt drabbat men vi kan räkna med att denna brottslighet snart hittar hit, säger Leif Nixon.

Sectra kan kartlägga brister i säkerheten

Sectra Communications kan erbjuda en säkerhetsanalys, där en kartläggning genomförs av sjukhusens sårbarheter i styr- och reglersystemen för dessa vitala försörjningssystem.

Därefter kan olika lösningar erbjudas för att täppa igen de hål och brister som upptäcks. En metod är att koppla in sensorer i nätverket som kontinuerligt analyserar trafiken i de kritiska systemen. Sker något ovanligt går ett larm igång. 

– Vi kan lära oss hur trafikmönstret ser ut i normaldrift och larmar om det börjar ske avvikelser och vid misstänkt trafik. Dyker det upp en ny enhet som börjar scanna av nätverket så går ett larm, likaså om vi ser en attackkod fara förbi på nätverket, säger Leif Nixon, och avslutar:

– Man börjar få upp ögonen för dessa brister ute i vissa Regioner, men här finns mycket kvar att göra.

Om Sectra
Sectra har 40 års erfarenhet av att säkra samhällens mest kritiska kommunikation genom tjänster och expertis inom kryptering, VPN och säker mobil kommunikation. Sectra har även ett Security Operations Center som hjälper aktörer inom kritisk infrastruktur, till exempel sjukvården samt energi- och vattenförsörjningen, att möjliggöra säkra digitaliseringsprojekt.

Läs mer på: communications.sectra.com

Mer från Sectra

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sectra och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?