1515

CloudRepublic AB (publ):s emission blev tecknad till 180 %

Den 17 mars 2017 avslutades teckningsperioden i CloudRepublic AB:s emission av aktier inför listning på NGM Nordic MTF. Emissionsbeloppet uppgick till 14 985 000 SEK. På fredagen hade 850 teckningar inkommit omfattande totalt 27 MSEK. Teckningsgraden blev drygt 180 %. Styrelsen har mot bakgrund av det goda intresset valt att utnyttja överteckningsoptionen vilket innebär att emissionsbeloppet höjs med 4 995 000 SEK till 19 980 000 SEK. Det innebär att bolaget genom emissionen tillförs cirka 17 MSEK efter noterings- och emissionskostnader. Besked om tilldelning samt distribution av avräkningsnotor kommer att ske så snart tilldelningen är avslutad.

VD Alexander Kehrer kommenterar:

Jag är mycket nöjd med det stora intresse som vi har fått för bolaget och ser det som en tydlig signal på att det finns ett stort intresse och en hög medvetenhet av den accelererande digitalisering som företag nu tvingas genomgå för att hänga med i utvecklingen.

Nu skall vi accelerera arbetet med att höja försäljningsvolymerna samt att intensifiera arbetet med möjliga förvärvskandidater. Jag vill hälsa alla nytillkomna aktieägare välkomna till CloudRepublic. Vi ser fram emot en kontinuerlig dialog med er så gilla oss gärna på FB eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tilldelning

Till följd av överteckningen kan inte full tilldelning ske. Styrelsen har, för att i största möjliga mån tillgodose det breda intresset, dels beslutat att använda övertilldelningsoptionen om 185 000 aktier (4 995 000 SEK) dels beslutat att minimiposten blir 200 aktier.


Första dag för handel

Bolaget har ansökt om notering på NGM Nordic MTF och återkommer så snart all dokumentation är klar med ytterligare information om första noteringsdag.

Antal aktier och aktiekapital

Efter att emissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i CloudRepublic att uppgå till 2 073 333 st med ett aktiekapital på 777 500,07 SEK.

Pressmeddelande från CloudRepublic AB (publ), Stockholm den 21 mars 2017.

Rådgivare inför listningen

CloudRepublic har använt Göteborg Corporate Finance AB (GCF) som finansiell rådgivare i arbetet med listningen och emissionen.

För ytterligare information kontakta:

Alexander Kehrer, VD, Telefon +46 70 825 69 64, E-post: alexander@cloudrepublic.com

eller

Ari Liukko, Styrelsens Ordförande, Telefon +46 733 15 15 15, E-post: ari@cloudrepublic.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från NTEXAnnons

Flexibilitet och lyhörd personal är nyckeln till transportföretagets framgångssaga

NTEX är med sina drygt  2,5 miljarder i omsättning och 600 anställda en av de största privata transport- och logistikaktörerna i Sverige med hela världen som sitt arbetsområde. Överst: Grundare och vd Thomas Ström och försäljningschef Tobias Rindevall.
NTEX är med sina drygt 2,5 miljarder i omsättning och 600 anställda en av de största privata transport- och logistikaktörerna i Sverige med hela världen som sitt arbetsområde. Överst: Grundare och vd Thomas Ström och försäljningschef Tobias Rindevall.

För 18 år sedan startade Thomas Ström transport- och logistikföretaget NTEX.

Efter att mer eller mindre fötts in i denna bransch hade han identifierat ett behov som saknades på marknaden: en aktör som anpassar transporterna efter kunden och inte tvärtom. 

– Vår filosofi har alltid varit att vi ska göra det där lilla extra för våra kunder, att NTEX gör det lite bättre, berättar grundaren och vd:n Thomas Ström.

I dag är NTEX med sina drygt 2,5 miljarder i omsättning och 600 anställda en av de största privata transport- och logistikaktörerna i Sverige med hela världen som sitt arbetsområde. Företaget har i dag kontor i tio länder i Europa och har tack vare det helhetstäckning för alla typer av uppdrag över hela kontinentens nationer. Majoriteten av godset fraktas med bolagets egna över 1 000 trailers. En stor del transporteras också med tåg, flyg och fraktfartyg till och från världens alla hörn. Det kunderna uppskattar är bolagets förmåga att ha en helhetssyn över vad som behöver göras och snabbt lämna förslag på hur det ska genomföras.  

En stor del av det gods som NTEX fraktar är bidragande till att svensk handel fungerar, att det fylls på med varor i butikernas hyllor och i e-handelsföretagens lager. Faktum är att alla delar av samhället kräver fungerande transporter. Men det skapar utmaningar att möta de allt större kraven. Ett aktuellt exempel är pandemins positiva påverkan på e-handeln, som i sin tur ställer högre krav på transporterna.

NTEX erbjuder helhetslösningar

Tack var sin ursprungliga filosofi har NTEX som transportföretag på senare tid tagit sina tjänster ytterligare ett steg. Numera erbjuder man inte enbart transport, utan även helhetslösningar där man tar ansvar för hela kedjan, allt från lagerhållning till distribution.

– I dag fraktas fler produkter än någonsin över hela världen och därför är det viktigt att man som företag kan anpassa sig. Det går inte att utgå ifrån att allt gods som ska transporteras passar in i en redan existerande mall, förklarar försäljningsdirektör Tobias Rindevall.

Den stora förklaringen till att NTEX haft en så stark och imponerande tillväxt är personalen och att man lyckats knyta till sig väldigt bra medarbetare på alla tänkbara positioner över hela Europa. Det medför att bolaget har en genomgående hög servicenivå och kvalitet.

– Vi försöker hela tiden vara tillgängliga och med flera av våra kunder har vi därför en daglig kontakt. På så sätt har vi koll på deras behov och kan snabbt agera, även vid akuta situationer där kunden behöver hjälp med exempelvis en komplicerad transport, säger Tobias Rindevall.

NTEX vill minska sin miljöpåverkan. Det gör man bland annat genom att använda mer klimatsmarta drivmedel. Bolagets lastbilar körs sedan ett antal år med HVO-diesel och man tittar även på alternativ som vätgas och elektrifiering. Det är också anledningen till att företaget under 2021 investerat i en av landets första ellastbilar. Lastbilen från Volvo Lastvagnar beräknas minska avgasutsläppen med närmare 20 ton per år.

Om NTEX

Ett av Sveriges största privata transport- och logistikföretag och erbjuder flexibla transporter på väg, järnväg, flyg och till sjöss.

Kundnytta: Skräddarsydda lösningar, mervärden och rådgivning samt total kontroll från bokning till leverans.
Unikitet: Engagerad och personlig service.
Omsättning: 2,5 miljarder.
Antal anställda: 600.
Huvudkontor: Göteborg.
Grundat: 2003.

www.ntex.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NTEX och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?