Europas medelstora företag förväntar sig förändringar 2017 men de är fortsatt positiva

Ricoh Sverige, Solna 21 mars 2017  En överväldigande majoritet av de anställda vid Europas medelstora företag förväntar sig att deras arbetsroller kommer att förändras under 2017, enligt en ny undersökning som har genomförts av Coleman Parkes Research på uppdrag av Ricoh Europe (http://www.ricoh-europe.com/).

96 % av de tillfrågade som arbetar i företag med 50-500 anställda anser att faktorer som digitalisering, ekonomisk osäkerhet och regleringar kommer att påverka deras jobb. Trots detta känner de sig positiva och bekväma i sina roller. Endast 8 % förväntar sig att byta jobb och endast 12 % tror att de kommer att ha färre karriärmöjligheter under 2017.

Majoriteten av de tillfrågade 790 anställda från medelstora företag önskar mer kreativitet och teknik 2017.

  • 57 % förväntar sig att deras företag ska vara mer kreativt när det gäller resurser 
  • 62 % anser att deras företag bör göra mer för att använda ny teknik och nya processer
  • 64 % anser att ny teknik kommer att öka anslutningsmöjligheterna markant

58 % av de anställda på medelstora europeiska företag förväntar sig till och med att deras företag kommer att vara i en starkare position i slutet av året.

Ricoh Europes undersökning om hur anställda förväntar sig bli påverkade av förändringarna under 2017 finns tillgänglig på World of Change.

– Europeiska medelstora företag står inför stora förändringsutmaningar gällande strukturer, resurser och beteenden. Trots detta ska den aktuella förändringsperioden inte ses som ett hot. Den ekonomiska osäkerheten kommer med största sannolikhet att fortsätta och medelstora företag måste förstärka sina insatser. Stimulerande nog inser många anställda detta och vill ha de verktygen som krävs för att göra så, säger David Mills, VD för Ricoh Europe.

– En samarbetsvillig arbetsstyrka är hjärtat i varje framgångsrikt företag och digitala lösningar, som kognitiva whiteboards, stödjer tillväxt. Genom att efterfråga digitala verktyg som gör samarbete enklare talar anställda om för sin ledning att de vill prestera sitt allra bästa. De är lika engagerade i att göra denna förändring till något positivt för företaget som ledningen är, fortsätter Mills.

– Utan ett strategiskt fokus på processer för informationshantering kommer många företag att få det kämpigt. Företag måste granska och prioritera sin långsiktiga digitaliseringsstrategi. Endast då kommer de att vara förberedda och kan dra nytta av digitaliseringen och nya arbetssätt för bättre tillväxt. Jag förväntar mig att vi kommer att få se allt fler företag som drar nytta av tekniska effektivitetsvinster. Att utveckla en digital tillit på arbetsplatsen är helt avgörande för att driva denna process framåt, säger Louella Fernandes som är Associate Director på Quocirca.

För ytterligare information, kontakta: 
Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-734 18 68, E-post: magnus.christerson@ricoh.se      

Jack Gibson, Senior Corporate Communications Executive, Ricoh Europe PLC 
Tel: +44 (0) 203 033 3766, E-post: press@ricoh-europe.com

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB, www.facebook.com/RicohEurope         
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab          
Twitter: www.twitter.com/ricoheurope           
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?