Cybercom central leverantör till finska Befolkningsregistercentralen

Cybercom Finland har vunnit Befolkningsregistercentralens upphandling av projektet som ansvarar för roller och befogenheter. Upphandlingen baserar sig på Hansels ramavtal för IT-konsulter. Uppdraget löper under 2017 – 2021. 

Cybercom har ända från början varit med och utvecklat det finska Nationella servicearkitekturprogrammet (KaPA). Det fortsättningsavtal som Befolkningsregistercentralen nu tecknar stärker Cybercoms roll som expert inom programmet.

I projektet för roller och befogenheter skapas också elektroniska stödtjänster, med vilka man gör det möjligt att tillförlitligt sköta ärenden för en annan person, ett företag eller organisation.

"Vi är nöjda med samarbetet med Cybercom och det känns bra att fortsätta jobba med dem i KaPA-projekt. Tjänsten för roller och befogenheter kombinerar register som upprätthålls av olika myndigheter som utfärdar fullmakter med informationen från ett nytt fullmaktsregister, som ska byggas upp så att det kan användas i elektroniska ärendehanteringssystem. Många finländare, till exempel barnfamiljer, stöter på tjänsterna när föräldrarna sköter ärenden för sina minderåriga barns del ", säger direktör Janne Viskari på Befolkningsregistercentralen.

Cybercom har varit huvudaktör vid utvecklingen av de servicevyer som medborgare, företag och myndigheter använder samt för autentiseringen. Cybercom fortsätter också i dessa projekt, som är värda flera miljoner euro för bolaget. 

"Vi är stolta över att ha en betydande roll i det viktiga KaPA-projektet. Vårt samarbete med Befolkningsregistercentralen har varit framgångsrikt. Vårt expertteam har ett eftersökt kunnande som utvecklare av offentliga digitala tjänster. Vi är stolta över att skapa hållbara digitala lösningar för den offentliga sektorn i Finland. Lösningarna kommer att betjäna finländarna långt in i framtiden och göra det lättare för medborgarna att sköta sina ärenden hos olika myndigheter", konstaterar vd Veli-Matti Nurminen vid Cybercom. 

För mer information: 
Janne Viskari, Chef, Befolkningsregistercentralen +358 295 535 022 
Veli-Matti Nurminen, vd, Cybercom Finland +358 50 385 9911 
Kristina Cato, Kommunikationschef, Cybercom Group +46 708 644 702 


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?