IKC lanserar depåtjänst online med ISK och fondhandel med hjälp av Bricknode Broker

IKC Capital (www.ikc.se) (http://www.ikc.se%29/) lanserade den 1a mars en ny depåtjänst online med namn IKC Access där kunder kan samla sitt sparande. Med hjälp av Bricknode Broker (www.bricknodebroker.com) (http://www.bricknodebroker.com%29/) kan IKC erbjuda fondhandel direkt mot fondbolagen och genom de integrerade tjänster som finns i Bricknode Marketplace. För Bricknode (www.bricknode.com) (http://www.bricknode.com%29/) betyder affären att den månatliga omsättningen ökar med 5% från 1a mars 2017 i form av inkomster från återkommande licenser och transaktionsbaserade ersättningar.

IKC Capital (www.ikc.se) ingår i IKC Financial Group och har med hjälp av Bricknode Broker samt de integrerade partners som finns för automatiserad fondhandel i Bricknode Marketplace, lanserat en ny tjänst vid namn IKC Access.

IKC Access är en tjänst där sparare kan hantera sin depå eller investeringssparkonto (ISK) online och logga in på den kundportal som Bricknode Broker erbjuder. IKC Access är således en online-mäklare och -rådgivare som med hjälp av den molnbaserade plattformen från Bricknode nu kan erbjuda nya tjänster till sina kunder.

Bricknode vill hjälpa privatpersoner och företag att förbättra sina finansiella liv. Bricknode gör detta genom att möjliggöra lansering av nya finansiella tjänster till marknaden. Bricknode tillhandahåller en molnbaserad plattform och ekosystem för partners som delar samma värderingar och visioner.

Bricknode avser att vara det främsta ekosystemet inom finans som en plattformsleverantör för finansiella institutioner, FinTech-innovatörer, app-utvecklare och konsulter.

“Affärsflödet mellan IKC och fondbolag, vilket äger rum i Bricknode Broker, är ett typiskt exempel på de relationer som Bricknode vill möjliggöra inom sitt ekosystem. Vi har spenderat 7 år, 30 miljoner av licensintäkter och 20 miljoner av eget investerat kapital för att bygga en dynamisk molnbaserad plattform för finansmarknaden.

Bricknode Broker är en applikation, så kallad vertikal, på vår plattform som används av onlinemäklare och finansiella rådgivare vilka driver värdepappersbolag. Vi har flera vertikaler för fondadministration och portföljförvaltare med flera. Vi har också ett annat ben där kunder och partners kan använda vår plattform som ett operativsystem för finans.

Ett exempel på detta är FinTech-bolaget Pensiono med försäkringsbolaget Svenska Fribrevsbolaget som använder plattformen för att lansera en helt ny finanstjänst på rekordtid och med låga kostnader. Pensiono är för tillfället högintressant för investerare då en emission pågår via Pepins.

Med Bricknode vill vi leverera värde till alla parter, från integrationspartners som fondmarknadsplatser till leverantörer, företagskunder som IKC och Pensiono samt slutligen konsumenten. Hela kedjan måste hänga ihop för att vårt värdeskapande ska komma konsumenten till gagn och nu efter 7 år kan vi äntligen åstadkomma detta!” sade Stefan Willebrand, VD och medgrundare av Bricknode.

Bricknode
Stefan Willebrand, CEO and Co-Founder

info@bricknode.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?