Net Trading Group NTG AB (publ) offentliggör investeringsmemorandum med anledning av nyemission riktad till allmänheten.

Den 6 mars 2017 började teckningstiden i NTG AB:s spridningsemission om högst 3 125 000 aktier. Vid fulltecknad emission tillförs bolaget 15,0 MSEK, före emissionskostnader. NTG har erhållit teckningsförbindelser avseende teckning av aktier för närmare 3 MSEK samt garantiförbindelser därmed är 80% av emissionen säkerställd. Mer information Informationsmemorandum, teaser och anmälningssedel finns tillgängligt på bolagets hemsida www.maxgodis.se eller på www.gcf.se.

KORT OM NTG
NTG AB har etablerat en e-Commerceplattform för försäljning av FMCG (Fast Moving Consumer Goods) så som: konfektyr, godis, läsk, snacks, vitaminer, hälsokost och andra relaterade produkter. Bolaget är ett svenskt Aktiebolag och fokuserar på den nordiska marknaden i allmänhet och den norska marknaden i synnerhet. Bolagets målsättning är att snabbt bli den primära leverantören av FMCG till den norska marknaden. De varor som huvudsakligen säljs ligger under den nya norska moms- och tullgränsen på 350 NOK (tidigare 200 NOK) per köp som infördes 1 januari 2015. Det innebär att det inte är någon moms eller tull på orders under 350 NOK. Företagets målsättning är att marknaden ser NTG/max-konceptet som den e-Commerceaktör som ”säljer varor till ½ priset”! I maj 2015 lanserade NTG en portfölj av godis- och konfektyrprodukter under den registrerade domänen www.maxgodis.se.

NTG har outsourcat lager, packning och leveranser till ERT Godis AB i Växjö vilket gör att modellen är väldigt skalbar. NTG har också registrerat www.maxshopping.se som kan vara en portal för många varukategorier och fungera som en livsmedelsbutik online för FMCG. Genom samarbetet med ERT Godis kan NTG erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment av FMCG.

BAKGRUND OCH KAPITALANVÄNDNING
I affärsplanen från maj 2016 bestämdes att NTG skulle ta nästa steg i expansionsplanen. Bolagets tidigare marknadssatsning och strategi har visat sig ge tydliga resultat och återbetalning per investerad krona i marknadsföringen är starkt positiv. Detta i kombination med att NTG kan ses som pionjär på en oexploaterad marknad gör att momentum ligger för bolaget att göra en kraftig marknadssatsning och etablera sig ytterligare som marknadsledare inom e-handel av FMCG till den nordiska marknaden

Kostnaderna för hemsida, infrastruktur, uppbyggnad av lager- och logistiklösning är till största del redan tagna. Kapitalet som tillförs Bolaget kommer därför främst användas till att öka offensiven i marknadsföringen då tillväxt är Bolagets främsta mål. Viss del av kapitalet kommer därför även gå till att utöka teamet på marknad och säljsidan, samt till lansering av nya produktkategorier. Mot bakgrund av detta söker Bolaget ta in 15 MSEK från befintliga aktieägare, allmänheten och professionella investerare.
Vägen framåt är tydlig ur ett marknadsperspektiv där förutsättningarna för dessa satsningar kräver ett ökat behov av rörelsekapital.

ERBJUDANDET I SAMMANDRAG
Erbjudandet riktar sig till befintliga aktieägare, allmänheten och professionella investerare.

Teckningstid 6 mars – 20 mars 2017
Teckningskurs 4,8 SEK per aktie. Courtage utgår ej
Teckningspost         1 000 aktier             (4 800 SEK)
Befintliga aktier innan erbjudandet, st.                  
9 700 000
Nyemitterade aktier, st.         3 125 000
Värdering pre-money Ca 46,5 MSEK
Emissionsbelopp                     15 MSEK
Garanti och teckningsförbindelser 12 MSEK varav 3 MSEK i teckningsförbindelser och 9 MSEK garantier
Handel i aktien NTG har ansökt om notering på NGM Nordic MTF.

ROADSHOW

Stad Tid Plats
Kalmar                        21 feb 18.30 Jenny Nyströmskolan
Stockholm 6 mars från 09.00       Operaterassen, Karl XII torg
Göteborg 8 mars 17.30                  Radisson Blu, Drottningtorget
Jönköping 14 mars från 08.00    Högskolan för Lärande och Kommunikation, Gjuterigatan 5
Lund 15 mars från 09.00                            Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27

För anmälan till informationsträffarna görs via info@gcf.se alt 031-13 82 30

Rådgivare
Göteborg Corporate Finance AB är finansiell rådgivare till NTG AB vid nyemissionen, Aqurat Fondkommission AB är emissionsinstitut.

Kontakt
För ytterligare information, kontakta, Morten Hansson, VD: +47 908 440 78

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ZiccumAnnons

Så eliminerar de kylkedjan för vaccin

Vaccin har debatterats frekvent i snart ett år med anledning av coronapandemin. Även vaccinens kylkedja har diskuterats flitigt. Här har svenska Ziccum en lösning. Med sin patenterade teknologi kan bolaget eliminera behovet av den komplicerade och kostsamma kylkedjan. 

I princip alla vaccin måste förvaras kallt, i exakt rätt temperatur, från det att de lämnar tillverkaren och under hela transporten till den som ska vaccineras. Detta kallas för kylkedjan och om kedjan bryts, riskerar vaccinet att förstöras. Särskilt svårt blir det att inte bryta kedjan när vaccin ska transporteras över jordklotet till otillgängliga platser i utvecklingsländer, där det exempelvis kan finnas brister med elektricitet. Att bibehålla kylkedjan är, förutom att vara logistiskt komplicerat, också mycket kostsamt. Nu har det Lundabaserade bolaget Ziccum utvecklat en teknologi som löser problemet. 

- Med vår patenterade teknologi LaminarPace kan vi skonsamt torka vaccin i rumstemperatur till pulverform. Detta betyder att det går att både lagra och transportera vaccin utanför kylkedjan, säger Göran Conradson, vd på Ziccum, och tillägger:

- Vaccin klassas egentligen som ett billigt läkemedel, men transportkostnaden är enorm. Här kan vi göra en stor skillnad. 

Läs mer om Ziccums mål och lösning.

Alla substanser intakta efter torkning

Göran Conradson liknar Ziccums torkprocess vid att duscha. När du duschar blir badrummet fuktigt och spegeln immig. När du sedan öppnar dörren till det torra intilliggande rummet, uppstår en utjämning mellan fuktig och torr luft. Badrumsspegeln kommer att vara exakt lika ren eller smutsig som innan du duschade, eftersom det bara är vattenmolekylerna som avdunstat. 

- Med vår teknologi har vi industrialiserat denna process. Vi avdunstar vätskan i läkemedlet och samlar upp allt annat i ett filter – alla substanser är med andra ord intakta, säger han. 

Siktet inställt på massvaccination i utvecklingsländer

Ziccum, som grundades 2017 och är listade på Nasdaq First North Growth Market, har sedan starten siktat in sig på vaccin. 

- Jag ser inga begränsningar med vår teknologi och tror att vi kan torka de flesta vacciner, då det är en generell process. Om vi inleder samarbete med en vaccinutvecklare skulle vi också kunna torka covid-19-vaccin. Men vårt primära fokus är massvaccinationer i utvecklingsländer. Kylkedjan har för stora brister och det finns miljontals barn som saknar livsviktig vaccination. 

Vill bygga unik vaccinanläggning i Sverige

Under 2021 ska Ziccum undersöka möjligheten att bygga en så kallad fill and finish-anläggning för temperaturstabila vaccin i Sverige – som i så fall blir världens första.

- Vi är ett utvecklingsbolag och ser det som ett naturligt steg framåt. Det är också en viktig del i Sveriges beredskap att ha en egen vaccinanläggning, avslutar Göran Conradson. 

Om Ziccum

Ziccum utvecklar nya temperaturstabila versioner av världens mest behövda och livsavgörande vacciner. Med bolagets patenterade teknologi LaminarPace möjliggörs produktion av nya, skonsamt torkade formuleringar som kan transporteras enkelt och kostnadseffektivt, utan krav på en komplicerad och dyr kylkedja hela vägen från fabrik till sista barnet längst bort från moderna logistiknoder. Läs mer om Ziccum.

 

Mer från Ziccum

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ziccum och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?