1515

Max Henrikson ny VD för Studybuddy!

Den 1 mars 2017 tillträdde Max Henrikson som ny VD för Studybuddy Group AB. Max började som Management Trainee på Studybuddy och har sen 2015 varit VD för företagets verksamhet i England. Han kommer fortsatt att driva den engelska delen av bolaget och tar nu även över den svenska verksamhetsstyrningen. 

Max ersätter Jonas Larsson, VD sedan april 2014 och Jonas har sen starten haft en betydande roll för Studybuddy då han också är en av grundarna till företaget. Jonas har valt att gå vidare till nya utmaningar men sitter fortsatt kvar i styrelsen för Studybuddy. För Jonas och resten av styrelsen var Max ett självklart val som ny VD. ”Att tillsätta Max som ny VD är ett steg i rätt riktning för att ta Studybuddy vidare och jag är säker på att han är helt rätt person för jobbet! Max har sen han började på Studybuddy verkligen visat att han brinner för det vi gör och han har ett driv för att utveckla och driva företaget framåt!

Tidigare erfarenhet som lärarvikarie, Centre Manager hos EF och managementkonsult på Lunicore har givit Max stor inblick i marknader liknande Studybuddys. Under sin tid på företaget har han haft ett flertal olika roller och har med tiden vuxit som en självklar ledare. Som VD för den engelska verksamheten har han också fått vara med och starta upp processer från start, vilket han gjort med fina resultat. ”Jag har fått förtroendet att testa på många olika roller och det har varit otroligt lärorikt. Jag kan numera bolaget utan och innan och jag har många idéer om hur vi kan utveckla Studybuddy ytterligare, något som jag verkligen ser fram emot!

De första månaderna av 2017 har startat bra för Studybuddy både i Sverige och England. När RUT-avdraget togs bort 2015 avtog intresset för läxhjälp i Sverige något, men under början av 2017 har efterfrågan på studiestöd och läxhjälp återigen ökat. Studybuddy har fortsatt planer på att växa både i och utanför Sverige. ”Jag ser verkligen fram emot att fortsatt göra skillnad för elever och deras familjer. Vi har en gedigen erfarenhet inom branschen och vårt mål är att ha branschens nöjdaste kunder – något som vi fortsatt kommer att fokusera på” säger Max Henrikson.

Max Henrikson

VD Studybuddy Group AB

0046 8 409 145 00

Norra Riddarholmshamnen 1

111 28 Stockholm

max.henrikson@studybuddy.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Max Henrikson ny VD för Studybuddy.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MindlerAnnons

Mindler växlar upp och erbjuder preventivt stöd för företag

Vänta inte för länge med att söka hjälp. Det finns idag en bra, högkvalitativ och effektiv hjälp att få mot psykisk ohälsa. Genom Mindler kan nu även företag på arbetsplatsen förebygga psykisk ohälsa med hjälp av olika program samt stötta medarbetare som behöver psykologbehandling.

Resultaten från en enkätundersökning gjord av Folkhälsomyndigheten i Sverige visade på att många svenskar oroade sig över konsekvenserna av covid-19 och fler svarade att de hade lätta besvär av stress och sömnsvårigheter.

– Som läkare, privatperson och medmänniska har psykisk ohälsa alltid legat mig varmt om hjärtat. Obehandlad psykisk ohälsa kan ha stora konsekvenser och att då även erbjuda företag att via arbetsplatsen ge medarbetare stöd och råd kändes som ett naturligt steg för oss. Hela vårt syfte är att erbjuda en blended treatment som är både tidsmässigt och kostnadsmässigt effektiv. Med vårt företagserbjudande kan man välja att jobba med olika IKBT-program eller tillsammans med en psykolog, säger Rickard Lagerqvist, Legitimerad läkare och VD.

Sveriges största digitala psykologmottagning

Mindler är en del av primärvården och Sveriges största digitala psykologmottagning. Genom IKBT, Internetbaserad kognitiv beteendeterapi, ges nu företag möjlighet till olika skräddarsydda erbjudanden. På Mindlers hemsida går det snabbt att komma igång och teamet på Mindler hjälper till att analysera vilket behov som finns. Det kan exempelvis variera mellan olika självhjälpsprogram och proaktiva övningar i kombination med videomöten tillsammans med Mindlers anställda psykologer.

– Som företagskund kan man snabbt komma igång via vår hemsida. Via en demo och företagsdiagnos ges förslag på vilken typ av hjälp företaget kan få genom Mindler för att både förebygga och behandla psykisk ohälsa, säger Rickard Lagerqvist.

Kunskapsöverföring förbättrar behandlingen

Mindler delar ingen journalinformation utan lyder under full sekretess på samma sätt som primärvården. Däremot kan en avidentifierad analys presenteras för att förmedla viktiga insikter och matnyttig data i syfte att hjälpa arbetsgivarna. Ett företag som drabbas av psykisk ohälsa ser det inte bara genom ett högt sjukskrivningstal. Vanligt är även sjuknärvaro, medarbetare som mår psykisk dåligt utan att vara sjukskrivna. Förutom det enskilda lidandet så innebär det ett produktionsbortfall för företaget. När det gäller sjuknärvaro kan det dessutom vara svårt att fånga upp medarbetaren som mår dåligt.

– Via vår företagslösning ska man som företag kunna förekomma psykisk ohälsa hos medarbetarna. Samt att om den uppstår snabbt kunna fånga upp den genom vår företagsplattform som möjliggör för medarbetare att boka tid, enkelt och utan väntetid, till psykolog, säger Rickard Lagerqvist.

Rickard avslutar med att berätta att man i studier har tittat på att om individen själv får välja vad som känns relevant korrelerar det ofta väl med vad som de facto är en potentiell sjukdomsrisk. Med en flexibel lösning kan företagens medarbetare fritt välja att göra det IKBT-program som känns relevant för dem. Räcker inte IKBT-programmen finns alla möjligheter att även boka tid hos en psykolog genom Mindlers företagserbjudande.

Om Mindler
Grundtanken med Mindler är att göra vården för psykisk ohälsa mer jämlik. 1/3 av landets vårdcentraler saknar tillgång till psykologer och på många håll i landet är det i princip omöjligt att få hjälp inom vettiga tidsramar. Idag kan du få professionell hjälp inom 24 timmar oavsett var du befinner dig via Mindler. Vi har över 300 legitimerade psykologer som tillsammans pratar över 20 olika språk. 

www.mindler.se/foretag 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mindler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?