Annons

Nya Ricoh Pro™ C5200s möjliggör flexibel produktion

Ricoh Sverige, Solna 31 januari 2017  Ricoh (http://www.ricoh-europe.com/) premiärvisar den nya serien Ricoh Pro C5200s digitalpressar för ark på Sign & Print Scandinavia 2017 (http://www.easyfairs.com/sv/sign-print-2017/sign-print-scandinavia-2017/). Två färgmaskiner med en flexibel produktionskapacitet på olika typer av substrat som ger tryckerier möjlighet att bredda sina tjänsteutbud.

Ricoh Pro C5200s och Ricoh Pro C5210s kan användas för beställtryck, av tryckerier, interntryckerier, reproavdelningar och marknadsföringsbyråer. Alla som strävar efter att leverera kreativa tryck av hög kvalitet.

Serien skriver ut 65 eller 80 sidor per minut med 1 200 x 4 800 dpi på olika typer av substrat på upp till 360 g/m². Den inbäddade papperskatalogen har ett intuitivt användargränssnitt som är till stor hjälp för operatörer. Bildkvaliteten är jämförbar med utskrifter från Ricohs premiumversioner av digitala arkspressar för färgutskrifter. Tight registrering, kant-i-kant-utskrift och utskrift av långa ark på upp till 1 260 mm gör det enklare att möta marknadens efterfrågan.

Eftersom häftes- och broschyrtillverkning är en viktig verksamhet för många tryckerier så har Pro C5200s tillval för omslag och häftesefterbehandlare med sadelhäftning och vikningsfunktioner

– Med Ricoh Pro C5200s-serien kan vi hjälpa tryckerier att expandera sitt erbjudande. Med omfattande medie- och en mängd efterbehandlingsalternativ som tidigare endast var tillgängliga med Ricohs premiumpressar kan de erbjuda snabba små upplagor och kreativa tjänster som inkluderar kuvert och långa ark vikta med parallell- eller altarfals, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG. 

– När kunder efterfrågar en tjänst vill vi att tryckerier ska kunna säga ja och vi vill att de ska kunna lita på vår produktportfölj, fortsätter Segelberg. 

Ricoh Pro C5200s-serien har en papperskapacitet på 8 250 ark och den kan användas under långa produktionsperioder, även vid byte av media. För att vara en högpresterande produktionspress kräver den relativt litet utrymme och den är lättplacerad i olika typer av miljöer.

Ricoh Pro C5200s-serien finns nu tillgänglig och visas för första gången i Europa på Sign & Print Scandinavia i Stockholm den 7–9 februari. 

För ytterligare information, kontakta: 
Tommy Segelberg, Director Nordic Operations, Production Printing Business Group, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-621 90 08, E-post: tommy.segelberg@ricoh.se

Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-734 18 68, E-post: magnus.christerson@ricoh.se

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB, www.facebook.com/RicohEurope     
Twitter: www.twitter.com/ricoheurope     
Linkedin: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab   
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Flera nya elbilar från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz lägger in ytterligare en växel i sin elbilssatsning. Nu har sex nya elbilar bekräftats.

Bland nyheterna: Lyxiga sedanen EQS samt de kompakta suvarna EQA och EQB.

Läs mer om Mercedes-Benz elbilar 

100 miljarder kronor. Så mycket investerar Mercedes-Benz och Daimler i elektrifiering under de kommande åren. Ambitionen är att göra hela personbilsflottan koldioxidneutral till 2039.

I den gigantiska satsningen är lanseringen av de renodlade elbilarna extra viktiga eftersom de inte släpper ut någon koldioxid över huvud taget under körning.

Därför blir det mycket tal om EQ framöver. 

Det är nämligen de två första bokstäverna i namngivningen av samtliga elbilar som lanseras. Den tredje bokstaven visar vilken storleksklass i Mercedes-Benz-familjen det handlar om.

Så här långt har suven EQC och den 8-sitsiga familjebussen EQV lanserats på marknaden. 

Dessa motsvarar i tur och ordning Mercedes-Benz GLC SUV och Mercedes-Benz V-Klass.

EQC finns redan på marknaden i dag.
EQC finns redan på marknaden i dag.

Flaggskeppsmodellen blir eldriven

Det är nu också bekräftat att den kompakta suven EQA (GLA) kommer att få produktionsstart redan 2020, och EQB (B-Klass) kort därefter. 

Nytt är också att Mercedes-Benz EQS kommer ut på marknaden under nästa år som både sedan och suv. EQS är alltså den eldrivna versionen av flaggskeppsmodellen S-Klass som precis lanserats med förbränningsmotorer i sin sjunde generation. 

EQS får en el-räckvidd på cirka 70 mil och en teknik som gör att den går snabbladda upp till 80 procent på bara 20 minuter.

Bilen har redan genomgått rigorösa tester och körts mer än 200 000 mil i allt från öknar till svenska vintervägar.

EQS blir också den första modellen som byggs på Mercedes-Benz nya elbilsplattform för bilar i de större klasserna. Den nya plattformen är helt moduluppbyggd och skalbar. Det går att ändra spårvidd, hjulbas, batterier, markfrigång med mera. Detta gör också att det går att bygga olika bilmodeller på samma fabriker och produktionslinjer.

Även E-Klass får eldrift

Strax under EQS i storlek och i samma segment som E-Klass kommer snart också EQE att presenteras, och även den som både sedan och suv.

E-Klass är Mercedes-Benz mest framgångsrika modell genom tiderna. Modellens anor sträcker sig tillbaka till 1947 och sedan dess har fler än 14 miljoner exemplar sålts.

Tidigare i år lanserades modellen i sju olika versioner av laddhybrider: Som sedan och kombi med en förbränningsmotor i både bensin och dieselutförande.

Att EQE snart släpps på marknaden är en positiv nyhet för alla som genom åren lärt sig älska den ikoniska modellen och som nu vill köra utsläppsfritt med ytterligare utvecklad körglädje. 

Sugen på att provköra en elbil? Boka här! 

Här är Mercedes-Benz befintliga elbilsmodeller

Namn – Motsvarande storleksklass

EQC – GLC SUV

EQV – V-Klass

Bekräftade elbilsmodeller som kommer att lanseras

Namn – Motsvarande storleksklass

EQA – GLA

EQB – GLB

EQE – E-Klass Sedan

EQE SUV – GLE SUV

EQS – S-Klass Sedan

EQS SUV – GLS SUV 

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?