Annons

Fondia, Nordens största affärsjuristfirma, överväger en notering på marknadsplatsen First North Finland

Fondia Legal Services AB i Sverige vill med detta pressmeddelande informera om att vårt moderbolag, Fondia Oy, idag meddelat att man överväger en notering på marknadsplatsen First North Finland. Målsättningen är att utmana och förnya marknaden för affärsjuridiska tjänster.

”Det är otroligt kul och spännande att vårt moderbolag, Fondia Oy i Finland, överväger en notering och om noteringen genomförs skulle Fondia bli det första nordiska företaget inom den affärsjuridiska sektorn vars aktier skulle vara upptagna till offentlig handel.” säger Fondias VD i Sverige, Niclas Gottlieb.

Fondias målsättning är att utmana och förnya marknaden för affärsjuridiska tjänster och erbjuda företag individuellt anpassade och moderna sätt att köpa affärsjuridiska tjänster. Fondia, som har en unik affärsmodell med ett digitalt servicekoncept i grunden, vill expandera sin verksamhet särskilt i det växande marknadssegmentet för medelstora företag, både på sina existerande marknader och ytterligare internationellt.

Digitaliseringen och internationaliseringen förändrar företagens verklighet och leder till nya behov av affärsjuridiska tjänster. ”Inom många branscher har den digitala revolutionen redan kommit långt. Den juridiska branschen ligger oundvikligen efter – kanske sist i utvecklingen?” fortsätter Niclas Gottlieb. Fondia har satsat på att kombinera erfarna juristers kompetens med digitala verktyg. ”Via den digitala plattformen MyFondia kan våra kunder hantera sina juridiska ärenden på ett sammanhållet sätt och med hjälp av vår tjänst LDaaS (Legal Department as a Service) är våra jurister tillgängliga för kunderna, till en förutbestämd kostnad, när de behöver dem”, berättar Fondias koncernchef Salla Vainio.

Förutom att en eventuell notering skulle stödja en framgångsrik implementering av Fondias tillväxtstrategi och ge tillgång till kapitalmarknaden för att finansiera investeringar, skulle noteringen också öka potentiella kunders kännedom om Fondia och ytterligare öka Fondias attraktionskraft som arbetsgivare.

Fondia-koncernen erbjuder full service inom affärsjuridik och har verksamhet i Finland, Sverige och Estland. Koncernens omsättning år 2015 var ca 13 miljoner euro och år 2016 uppskattningsvis ca 14,75 miljoner euro. Fondia-koncernen har över 100 anställda. Fondia har tilldelats flera nationella och internationella utmärkelser såsom Financial Times ”Most innovative Law Firm” 2013 och “Top Game Changers” inom juristbranschen 2015. 2016 vann Fondia silver i London MPF Awards i kategorin föregångsföretag (Mould-breaking firm). I december tilldelades Fondia priset Årets Företag i Helsingfors 2016.

Fondia Legal Services AB

Ytterligare information:

Niclas Gottlieb, verkställande direktör för Fondia Legal Services AB i Sverige, tfn. +46 70 773 44 55, niclas.gottlieb@fondia.com

Marianne Saarikko Janson, kommersiell chef, tfn. +358 20 7205 401

Länk till officiellt pressmeddelande från Fondia Oy 2017-01-12

RESTRIKTION:

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att teckna eller köpa värdepapper och meddelandet eller informationen som anges däri skall inte anses utgöra ett avtal eller grund för något som helst erbjudande, förbindelse eller löfte. Ifall bolaget vid vilken tidpunkt som helst erbjuder värdepapper eller ansöker om notering av värdepapper, skall ett eventuellt beslut att investera i bolagets värdepapper genom att teckna eller köpa värdepapper grunda sig i sin helhet på ett prospekt som bolaget publicerat i samband med ett sådant erbjudande eller notering av värdepapper och inte på innehållet i detta meddelande. Detta pressmeddelande får inte distribueras eller spridas i sin helhet eller delvis, direkt eller indirekt, till personer som vistas eller är bosatta i Förenta Staterna, Australien, Kanada, Hong Kong, Japan, Nya Zeeland, Sydafrika eller på annat sätt i dessa länder eller i någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle förutsätta tilläggsåtgärder utöver kraven enligt finsk lagstiftning.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?