Annons

Solberg och Kristoffersson blir Volkswagen Sveriges ”dream team”

Sensationellt avtal på plats för svensk-norsk storsatsning i FIA World RX Trefaldige världsmästaren Petter Solberg skapar rallycrossens dream team i samarbete med Volkswagen Sverige inför VM-säsongen 2017 och tar med sig fjolårets silvermedaljör Johan Kristoffersson i nya storsatsningen.

Svensken och norrmannen kommer att köra varsin fyrhjulsdriven Volkswagen Polo RX Supercar som är utvecklade hos Volkswagen Motorsport i Tyskland.

Stjärnduon får i och med det en fantastisk möjlighet att tillsammans fightas om guldet i mästerskapet under denna säsong.

2014-2015 års världsmästare Petter Solberg får nu en av sina högsta drömmar uppfyllda.

- Med stöd från Volkswagen Sverige och supertalangen Johan Kristoffersson som teamkompis är allt möjligt. Vi siktar mot guld i mästerskapet, det är min största prioritet för 2017. Jag vill ta hem guldet till PSRX och Volkswagen Sverige, säger Petter Solberg.  

Norrmannen kommer ha det sportsliga huvudansvaret i nya Petter Solberg World RX Team med stöd av Volkswagen Sverige och deras återförsäljare. Solbergs tar med sig sitt privata rallycrossteam från de sista fyra åren i satsningen. Bilar och teknisk support kommer från  Volkswagen Motorsport i Hannover, Tyskland.

Petter Solberg World RX Team kommer fortsättningsvis vara baserat i värmländska Torsby.

En lycklig Kristoffersson tror på ett fantastiskt 2017.

- Jag är otroligt stolt över att få vara en del av detta extremt spännande projekt tillsammans med Petter Solberg och Volkswagen Sverige. Det är en dröm som går i uppfyllelse på alla sätt. Tillsammans kommer vi göra allt för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag kommer att gripa denna ”once-in-a-lifetime”-möjlighet med båda händerna, säger Johan Kristoffersson. Värmlänningen vann VM-silver förra säsongen och tog brons säsongen 2015. 

Det är tredje året som Volkswagen Sverige och deras återförsäljare supportar en satsning inom rallycross på högsta nivå. I år är förväntningarna extra högt ställda.

- Med Petter och Johan i samma team är förstås förutsättningarna väldigt goda att konkurrera om såväl individuella titlar som teammästerskap. Det känns otroligt spännande att få vara med att skapa rallycrossens dream team och därmed kunna presentera en av de mest spännande nyheterna i motorsportvärlden, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Volkswagen Motorsports chef Sven Smeets har stora förväntningar på den nya storsatsningen.

- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Petter Solbergs team och Volkswagen Sverige i rallycross-VM. Efter våra framgångar i Global rallycross i USA (GRC) med Beetle-modellen, är nästa logiska steg rallycross-VM. Baserat på vår kunskap och stora framgångar i både Global rallycross och i rally-VM (WRC) de senaste åren, utvecklar och bygger vi rallycross-bilar och kommer att ge teknisk support. Petter Solbergs team och Volkswagen Sverige kommer att vara ansvariga för driften av projektet. Detta starka samarbete kommer att ge alla förutsättningar för att lyckas, säger Sven Smeets.

2017 års världsmästerskap inleds i Barcelona 31 mars, mästerskapet består av 12 VM-tävlingar och avslutas i Sydafrikanska Kapstaden den 12 november.

PETTER SOLBERG

Ålder: 42 (1974/11/18)

Bosatt: Mitandersfors, Sverige

Nationalitet: Norsk

RX meriter: Världsmästare 2014 och 2015

9 vinster (22 pallplatser)

JOHAN KRISTOFFERSSON

Ålder: 28 (1988/12/06)

Bosatt: Arvika, Sverige

Nationalitet: Svensk

RX meriter: VM silver 2016 och VM brons 2015

2 vinster (8 pallplatser)

VM-kalender rallycross 2017 

31 mars-2 april Barcelona, Spanien

21-23 april Montalégre, Portugal

5-7 maj Hockenheim, Tyskland

12-14 maj Mettet, Belgien

26-28 maj Lydden Hill, England

9-11 juni  Hell, Norge

30 juni-2 juli Höljes, Sverige

4-6 augusti Trois-Rivieres, Kanada

1-3 september Lohéac, Frankrike

15-17 september Riga, Lettland

29 september-1 oktober Buxtehude, Tyskland

10-12 november Kapstaden, Sydafrika

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se eller Per-Espen Löchen,  Petter Solberg World RX Team, 076-110 71 10, per-espen@pettersolberg.no 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelandet som pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?