Hoppa till innehållet

Annons

24 FÖRETAG FRÅN SVERIGE HAR UTSETTS TILLNATIONELLA VINNARE I EUROPEAN BUSINESS AWARDSRSM gratulerar alla vinnare i den prestigefyllda tävlingen

Pressrelease

24 företag har idag utsetts till nationella vinnare för Sverige i European Business Awards som sponsras av RSM, en prestigefylld tävling som supportas av företagsledare, akademiker, media och politiker över hela Europa.

24 företag har idag utsetts till nationella vinnare för Sverige i European Business Awards som sponsras av RSM, en prestigefylld tävling som supportas av företagsledare, akademiker, media och politiker över hela Europa.

European Business Awards är nu inne på nionde året och engagerar i år över 33 000 företag från 34 Europeiska länder, där över 700 företag idag har annonserats som nationella vinnare och går därmed vidare till nästa fas i tävlingen.

- Det är verkligen kul att hela 24 företag från Sverige har utsetts som vinnare och nu får representera Sverige i den fortsatta tävlingen. Detta visar på vilka framgångsrika företag vi har och vi önskar självklart dem all lycka i nästa omgång, säger Karl Andersson, EBA ansvarig för RSM i Sverige.

-Stort gratis till alla företag som blivit utsedda att representera deras respektive länder som nationella mästare, dessa spelar en viktig roll i att skapa starka företagsrelationer över gränserna, säger Adrian Tripp, CEO för European Business Awards

Vinnare för Sverige är:

Nationella Vinnare, EBA 2016/2017
AB OmsorgsCompagniet i Norden
Aura Light International AB
Bostads AB Mimer
Centiro
Chas Visual Management AB
Ecru Consulting AB
Findwise AB
Framtiden
Heliospectra
IAR Systems Group AB
Infront IT-Partner AB
Investment AB Öresund
Kaustik AB
Netlight Consulting
Novator AB
OrganoClick AB
PlayAd Media Group International
Polar Cape Consulting
PPAM.se Sweden AB
Sdiptech
Storytel AB
Ticket Leisure Travel Group AB
Vertiseit AB
VH assistans AB

För mer detaljer avseende vinnarna gå in på: www.businessawardseurope.com 

För nästa omgång krävs det att de tävlande gör en videopresentation där de berättar om sin resa och förklarar hur de lyckats nå sin framgång. Domarna i juryn går igenom alla videopresentationer från de tävlande, härefter koras de som får ‘Ruban d’Honneur’ status. Alla ‘Ruban d’Honneur’ mottagare går också vidare till att vara med på den stora galafinalen 2016.

Samtidigt som videopresentationerna blir offentliga startar också tävlingen om folkets röst. Förra året inkom över 227 000 röster och dessa hjälper till att kora både en nationell vinnare och en europavinnare i kategorin ”National Public Champion”.

Tävlingen har sedan starten varit sponsrad av RSM, det sjätte största revision, skatt och rådgivningsnätverket i världen. Tävlingen 2015/16 representerades av alla medlemsländer i EU samt Turkiet, Norge, Schweiz, Kroatien och Republiken Makedonien.

För ytterligare information avseende tävlingen, vänligen gå in på www.businessawardseurope.com eller www.rsm.se

För ytterligare information om tävlingen, vänligen kontakta:

RSM:

Karl Andersson, karl.andersson@rsm.se , +46 70 416 92 08

Patrik Högström, patrik.hogstrom@rsm.se , +46 31 719 17 19

European Business Awards:

Vanessa Wood, vanessa.wood@businessawardseurope.com , +44 796 6666 657    

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Innehåll från Ikano BostadAnnons

Därför är föreningslivet så viktigt – för företagen

Tobias Tegnestrand är klubbchef för Rågsveds IF
Tobias Tegnestrand är klubbchef för Rågsveds IF

Risk för medlemsras i fotbollsklubben i tiderna som råder.

Då fick Rågsveds IF hjälp – från det lokala näringslivet.

– Ett fungerande föreningsliv är avgörande för ett välmående bostadsområde, säger Christian Mariager, fastighetschef hos Ikano Bostad.

EXTERN LÄNK: Därför satsar Ikano Bostad på socialt engagemang

Bollen i luften. Ett myller av barn och unga på varenda gräsyta Hagsätra IP i södra Stockholm kan erbjuda. Med hösten runt hörnet knackar skymningen på – strålkastarna lyser vid middagstid – och sommarvärmens comeback gör fotbollsträningen oväntat behaglig. Dörren till fiket i klubbhuset går i ett.

– Varje vardagskväll ser ut ungefär så här, det är fullt med barn och ungdomar som spelar fotboll. Det ser likadant ut på varenda av de planer i Rågsved och Hagsätra vi har verksamhet på. Eftersom många inte har tillgång till bil är det viktigt att vi finns inom gångavstånd för alla, säger klubbchefen Tobias Tegnestrand och fortsätter:

– För en del av barnen är tränaren den tryggaste vuxna personen som de har i sitt liv.

Rågsveds IF har över 800 medlemmar – men läget efter sommarlovet var kritiskt. Trots att föreningen har bland de lägsta medlemsavgifterna i huvudstaden hade bara knappt hälften betalat inför höstterminen:

– Det var väldigt alarmerande. När man ser att barn, som man vet brinner för fotboll, plötsligt slutar var vi tvungna att agera, säger Tegnestrand och konstaterar:

– Det ekonomiska läget påverkar oss alla, men de som redan lever på existensminimum har det ännu tuffare nu. Det är de familjerna vi behöver kraftsamla och rikta våra resurser mot.

Ikano Bostad, som förvaltar drygt 1700 bostäder i Hagsätra och Rågsved, har som strategi att aktivt och långsiktigt engagera sig i samhällslivet på de platser där företaget har bostäder. Fokus ligger på att skapa arbetstillfällen, uppmuntra till utbildning och bidra till en meningsfull fritid.

– Viktigast av allt är att de boende mår bra och trivs. Om vi har en attraktiv miljö där folk vill bo, klart det påverkar fastighetsvärden och lönsamhet över tid. Skulle miljön däremot upplevas som otrygg, flyttar man om det går, säger Christian Mariager.

Christian Mariager, fastighetschef hos Ikano Bostad.
Christian Mariager, fastighetschef hos Ikano Bostad.

När fotbollsklubben bad om hjälp valde fastighetsförvaltaren att betala de uteblivna medlemsavgifterna för ungefär 350 medlemmar.

– Vi kan inte ta risken att ungdomarna inte har en meningsfull fritid. Skulle föreningen tappa intäkterna hade de varit tvungna att skära ner i verksamheten. Då tappar unga möjligheten att spela fotboll och träffa kompisar, då tappar vi det gemensamma som skapar harmoni och tillhörighet i området.

Enligt Tegnestrand skapar Ikano Bostads finansiella stöd effekter även på längre sikt:

– Föreningslivet, i synnerhet idrott, ger positiva effekter på både hälsa och skolresultat. Ska man vara krass är barnkonventionen lag sedan 2020, vilket bland annat innebär att barn har rätt till en trygg, kvalitativ och meningsfull fritid för att leva och utvecklas, säger han och lägger till:

– Fler barn i vår verksamhet innebär fler barn som omges av trygga vuxna vilket blir ett skyddsnät mot exempelvis kriminella gäng som utnyttjar barn och unga. Om de inte får spela fotboll och känna tillhörighet när de är tio år, vad händer då när de är femton?

Mariager och Tengestand menar att näringslivet har allt att vinna på att engagera sig lokalt:

– Jag brukar säga att affären i slutändan alltid är lokal. Vi som Fastighetsägare och näringslivet tjänar på att engagera oss och skapa en relation till den plats där vi verkar, säger Mariager och pekar på att näringslivet måste ha en långsiktig syn i frågan:

– Tidsbegränsade projekt i all ära, de tilltag som får bäst effekt är när det finns uthållighet och lokal förankring. Det tror jag fler behöver inse, säger Mariager.

EXTERN LÄNK: Här är Ikano Bostads sociala satsningar

 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera