1515

Cleantech Invest lanserar ett flertal Pop-Up-kontor för att möta internationella investerare

Cleantech Invests ägarportfölj består idag av 15 cleantechföretag, flera med global potential och många som för närvarande växer snabbt.  Detta ger aktieägare tillgång till en diversifierade portfölj av högintressant Nordisk Cleantechbolag. Cleantech Invest har mottagits väl av investerare i Norden och nu syftar till att bredda aktieägarbasen till investerare utanför Norden och ämnar nu bredda nu sin aktiägarbas till investerare utanför Norden då man upplever att Nordisk Cleantech står högt i kurs världen över.

Cleantech Invest lanserar ett antal ‘Pop-Up’ Kontor, bemannade med en anställd per kontor, på nya marknader med syfte att öka investerares kännedom om Cleantech Invest aktie som en noterad möjlighet att ta del av tillväxten inom Nordisk Cleantech. Målet är också att accelerera utvalda portföljbolags tillväxt på internationella marknader. Tidshorisont för varje ‘Pop-Up är inledningsvis ett par månader.

Det första Pop-Up kontoret har redan startat, i Los Angeles. Senare denna månad följer Stockholm, och ett tredje i Berlin i September. Tänkbara platser utvalda för nästa år inkluderar London och Shanghai. De första utvalda regionerna är av specifikt intresse: Kalifornien är välkänt för att de ligger långt framme inom miljö och tillväxtkapital. Stockholm har ett stadigt växande nätverk av private investerare, flera av dem har redan investerat i Cleantech Invests portföljbolag. Berlin leder vägen för Tysklands Energiwende och är centrum för en exploderande entrepenörsscen inom cleantechområdet.

Att Nordisk Cleantech har ett starkt varumärke internationellt bekräftades baserat på öppningen av det nyligen lanserade  Pop-Up kontoret  i  Los Angeles. Lassi Noponen, Styrelseordförande  i Cleantech Invest och på plats I Los Angeles, är exalterad över mottagandet så här långt: “Vårt fokus i LA är att hitta investerare och partners för både Cleantech Invest och utvalda portföljbolag samt att stötta  några av våra portföljbolags inträde på den massiva USA marknaden. Vi har fått en flygande start, mycket tack vare Finska konsuln Juha Markkanen,som har varit en ovärderlig hjälp med kontakter och introduktioner i Kalifornien.

Cleantech Invest VD Alexander Lidgren, som själv kommer att vara stationderad i Berlin om ett par veckor: “Resultatet av den första månadens intensiva möten i Kalifornien visar redan att det här är strategiskt riktigt. Kalifornien är en mycket konkurrensutsatt marknad och på många sätt en global trendsättare, men våra portföljbolag står sig väl här. Vårt nätverk av Amerikanska partners och  investerare växer nu snabbt och Cleantech Invest kommer att synas mycket här under de närmsta månaderna. Jag är också övertygad om att vi kommer att ha mycket att vinna på mer och närmre kontakt med den tyska energi- och investerarmarknaden. Stockholm kan tyckas överflödigt eftersom vi är där hela tiden, men nu behöver vi inte resa fram och tillbaka varje vecka. Vi ser fram emot internationella marknadsgenomslag både för Cleantech Invest och för våra portföljbolag under de kommande  månaderna. Vi kommer att dokumentera våra framsteg allteftersom så  glöm inte att följa oss via nyhetsbrev och sociala media! 

För mer information, kontakta:

Alexander Lidgren, Managing Director of Cleantech Invest Plc. Tel. 46 73 660 1007, alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Lassi Noponen, Chairman of the Board, Cleantehc Invest Plc. Tel. 358 40 501 5127, lassi.noponen@cleantechinvest.com

Certified Advisor - Access Partners Oy, tel. +358 9 682 9500

Cleantech Invest i korthet

Cleantech Invest är en Nordisk accelerator med investeringar i tillväxtbolag som löser globala utmaningar. Företaget äger innehav i portföljbolag inom energi och resurseffektivitet samt decentraliserad förnyelsebar energi i Finland, Sverige och Berlin. I företagets ledning finns bolagsbyggare och investerare som i över tio år varit aktiva inom cleantechområdet.

Bolaget är listat på First North Finland under ticker CLEAN och på First North Sweden under ticker CLEANT A.

www.cleantechinvest.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cleantech-invest-oy

Twitter: @CleantechInves1

IG: @cleantechinvest

FB: www.facebook.com/cleantechinvest/

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?