1515

THE MARKETING GROUP PLC TILLSÄTTER ICKE-VERKSTÄLLANDE LEDAMOT OCH INVESTOR RELATIONS-RÅDGIVARE I STRATEGISKT DRAG

  • Mats Lundkvist och investor relations-rådgivare tillför The Marketing Group kompetens om den svenska marknaden och internationell finansiell expertis.
  • Ett strategiskt steg av The Marketing Group för att stärka den globala ledningen med oberoende svensk översikt när bolaget tar ytterligare steg i sin ambitiösa förvärvsstrategi.


Stockholm, 4 augusti 2016 – The Marketing Group plc offentliggör idag tillsättandet av Mats Lundkvist som icke-verkställande ledamot samt Carl Thunström som investor relations-rådgivare med omedelbar verkan.

“Vi utökar fortsatt kunskapen i vår ledning med tillsättandet av Mats Lundkvist som icke-verkställande ledamot och Carl Thunström som investor relations-rådgivare. Samtidigt som vi tar in internationell finansiell expertis och kunskap om den svenska marknaden, förstärker även tillsättandena gruppens investor relations-funktion genom att fördjupa förbindelsen med investerarnätverket i Sverige och övriga regionen.”, kommenterar Jeremy Harbour, ordförande i The Marketing Group.

Mats Lundkvist är expert inom förädlingar och förändringar inom bolag och har erfarenhet från högt uppsatta positioner från internationella bolag. Mats är för närvarande strategisk rådgivare för BID Group, ett bolag som investerar inom IT-, produktions-, marknadsförings- och byggnadsbranschen, samt ActUpon, en managementkonsultfirma.

Mats har bevisade meriter inom bolagsförändringar och var tillfällig VD för Cabeco där han lyckosamt ökade lönsamheten drastiskt på bara sju månader och som affärsutvecklare på Volvo Trucks där han implementerade ett nytt IT-system, till ett värde av 1,2 miljarder kronor. Det projektet är erkänt inom branschen som ett av det mest lyckade projekten som någonsin implementerats. Han har också haft ledande positioner i QuickSolve, eZ Systems, Hobby Wholesaler, Wattholma Country Resport, twenty4help och Siemens Business Service.

Carl Thunström, tidigare på Corporate Finance-avdelningen hos Mangold Fondkommission AB, är en skicklig finansiell expert med djupgående kunskap om den svenska marknaden och starkt affärssinne. Utöver att ge rådgivning vid börsintroduktioner och företagsöverlåtelser har han också agerat rådgivare åt noterade bolag inom bolagsstyrningsfrågor. Carl har en Master of Science i ekonomi och finans från Stockholms universitet samt Singapore Management University.

För mer information, vänligen kontakta:

Hannah Middleton, styrelseledamot och IR-ansvarig
Telefon: +65 8193 7625
E-post: hannah.middleton@marketinggroupplc.com

Jeremy Harbour, styrelseordförande
Telefon: +65 8661 1776
E-post: jeremy.harbour@marketinggroupplc.com

Denna information är sådan information som The Marketing Group plc är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 4 augusti 2016 kl. 5AM CET.

The Marketing Group i korthet

The Marketing Group plc bildades i maj 2015 med affärsidén att samla framgångsrika marknadsföringsbolag under ett tak. Under första halvåret 2016 förvärvade The Marketing Group 13 bolag med specialiserade tjänster och geografisk bredd. Bolaget är en koncern bestående av en rad oberoende marknadsföringsbolag, var och en med specifik expertis och innovativa tjänster. Den konsoliderade gruppen bistår dotterbolagen med vägledning, samordning, rådgivning samt en gemensam operativ plattform att verka genom. För mer information, vänligen besök bolagets hemsida www.marketinggroupplc.com. Bolagets aktie är sedan den 8 juni 2016 noterad på Nasdaq First North Stockholm och Mangold Fondkommission AB, +46 8-5030 15 50, är bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?