1515

SJR in Scandinavia AB (publ) Delårsrapport april-juni 2016

Återigen tillväxt och fortsatt god rörelsemarginal

Perioden april – juni

 •  Omsättningen ökade till 87,3 MSEK (82,2), vilket motsvarar en tillväxt om 6,2 % (13,1)
 •  Rörelseresultatet uppgick till 8,7 MSEK (8,2) vilket ger en rörelsemarginal om 10,0 % (10,0)
 •  Resultat efter skatt uppgick till 6,8 MSEK (6,4)
 •  Resultat per aktie uppgick till 0,65 SEK (0,61)
 •  Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 10,5 MSEK (8,5)

Perioden januari – juni

 •  Omsättningen ökade till 171,9 MSEK (166,3), vilket ger en tillväxt om 3,4 % (11,2)
 •  Rörelseresultatet uppgick till 17,4 MSEK (16,8) vilket ger en rörelsemarginal om 10,2 % (10,1)
 •  Resultat efter skatt uppgick till 13,6 MSEK (13,1)
 •  Resultat per aktie uppgick till 1,30 SEK (1,25)
 •  Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 14,6 MSEK (17,2)

Vd:s kommentar

Under första kvartalet 2016 ökade bemanningsbranschens omsättning med 9,0 %. Starkast var tillväxten i västra och södra Sverige. Inom området Ekonomi/Finans där SJR verkar var tillväxten 6,0 %. För SJR var tillväxten under första kvartalet 2016 0,7 %.

Under andra kvartalet 2016 har SJR ökat omsättningen med 6,2 % med fortsatt god rörelsemarginal om 10,0 %. Andelen rekrytering av omsättningen uppgår till 14 % jämfört med 11 % under föregående år, vilket påverkar lönsamheten positivt.

Vi befinner oss i en högkonjunktur och samtliga regioner har ett högt tryck. Det finns inga indikationer som tyder på att detta kommer ändras under de närmaste kvartalen. Prognosen ser därför fortsatt god ut för SJR.

Vår målsättning är att öka omsättningen med bibehållen rörelsemarginal. Under första halvåret har vi anställt personal för att möjliggöra expansion. Detta bör få effekter under 2017.  

Per Ogunro, Verkställande Direktör

SJR in Scandinavia AB (publ) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag med inriktning mot Ekonomi/Finans. SJR är noterat på First North och bolaget Certified Advisor är Avanza Bank.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Electrolux ProfessionalAnnons

Stark innovation minskar risken för smittspridning inom vården – och räddar liv

Jörgen Andersson, försäljningschef på Electrolux Professional. Flera av företagets tvättmaskiner innehåller tvättprogram som bekämpar virus, även Covid-19.
Jörgen Andersson, försäljningschef på Electrolux Professional. Flera av företagets tvättmaskiner innehåller tvättprogram som bekämpar virus, även Covid-19.

Vårdkläder och andra textilier som används inom hälsosektorn kan innehålla skadliga mikroorganismer som kan föra smitta vidare.

– Om dessa textilier hanteras fel kan det få stora konsekvenser på vårdtagarnas hälsa, säger Jörgen Andersson, försäljningschef på Electrolux Professional.

Företagets mjukvarubaserade hygien- och barriärtvättmaskiner kan kraftigt begränsa denna smittväg.

Om inte vårpersonalens kläder och den städutrustning som används i lokalerna genomgår en verifierad hygienisk tvätt- och torkprocess kan det få förödande effekt på patienternas situation.

 – Det hjälper inte hur mycket vårdpersonalen än tvättar händerna om deras kläder är smutsiga eller om lokalerna städas med en mopp eller mikrodukar som inte är korrekt rengjorda. Då är risken hög att virus sprids till patienterna, säger Jörgen Andersson.

Principen för barriärtvättmaskiner bygger på att tvättmaskinen, som har luckor på två motsatta sidor, byggs in i en vägg. På ena sidan hanteras och lastas smutsiga och eventuellt kontaminerade textilier och på den andra sidan kan de rena textilierna plockas ut och hanteras. Tanken är att smutsiga och rena textilier aldrig ska mötas för att förhindra korskontaminering.

Dagens tvättmaskiner är smartare

I dag är hygien- och barriärtvättmaskiner från Electrolux Professional mjukvarubaserade, vilket skapar fördelar.

– Vi kan uppfylla alla de kombinationer av tid och temperatur som krävs för att avlägsna mikroorganismer. Med barriärmaskiner säkerställer man dessutom ett hygieniskt flöde. Om rätt tid eller temperatur inte har uppnåtts så kommer maskinen att larma och luckan på den rena sidan kommer inte att kunna öppnas, säger Jörgen Andersson.

Innovation har alltid varit en ledstjärna för Electrolux Professional. Då pandemin slog till inledde man ett projekt tillsammans med forskningsinstitutet RISE för att se hur man bäst kunde möta detta nya hot. Resultatet blev att de flesta maskiner, även de för vanliga gemensamma tvättstugor, nu också innehåller program som bekämpar Covid 19-virus, såväl som vinterkräksjuka och andra virus.

– Vi lyckades med detta utan att göra avkall på vår strävan att alltid ha lägsta möjliga energi- och vattenförbrukning och kortast möjliga programtid, avslutar Jörgen Andersson. 

Om Electrolux Professional

Electrolux Professional är din helhetspartner. Med hjärta för hållbarhet leder vi vägen när det gäller att utforma fullständiga och integrerade lösningar som ger hög produktivitet, lägsta livscykelkostnader och är de mest enkla att använda och underhålla.

Vi har funnits i branschen i 100 år och har under denna tid byggt upp världens mest omfattande servicenätverk.

Läs mer på: www.electroluxprofessional.com/se/

Mer från Electrolux Professional

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Electrolux Professional och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?