1515

CGI tar en marknadsledande position inom Augmented Reality

CGI Sverige blir ett av de första företagen i Europa som använder Microsofts hårdvara HoloLens* i innovationsprojekt med kunder inom ett antal olika branscher. Tillsammans med CGI:s egenutvecklade plattform HoloTagger kan HoloLens användas för Augmented Reality (AR)-tillämpningar för en mängd olika branscher. CGI tar därmed en marknadsledande position i Sverige inom innovationsområdet Augmented Reality (AR) och driver tillsammans med samarbetspartners och kunder innovationsprojekt på lokal, nationell och internationell nivå.

CGI Sverige blir ett av de första företagen i Europa som använder Microsofts hårdvara HoloLens* i innovationsprojekt med kunder inom ett antal olika branscher. Tillsammans med CGI:s egenutvecklade plattform HoloTagger kan HoloLens användas för Augmented Reality (AR)-tillämpningar för en mängd olika branscher. CGI tar därmed en marknadsledande position i Sverige inom innovationsområdet Augmented Reality (AR) och driver tillsammans med samarbetspartners och kunder innovationsprojekt på lokal, nationell och internationell nivå.

Inom AR finns en enorm potential då det utvecklar människors sätt att uppleva mixen av en fysisk och en digital värld. CGI Sverige har lång erfarenhet av innovativa utvecklingsprojekt, där AR-tillämpningar bland annat har tagits fram för användning inom utbildning och sjukvård.

Med HoloTagger finns ett antal teknik- och affärsmoduler som är generiska för olika verksamheter vilket innebär att flera kunder kan dela på utvecklingskostnader och snabbare, samt till en mindre kostnad, få tillgång till ny teknik.

-       Vi startar nu ett innovationsprojekt tillsammans med Västerbottens läns landsting (VLL) där CGI hjälper till att visualisera arbetsmoment och provdata tillsammans med Biobanken Norr vid Laboratoriemedicin, säger Anders Abrahamsson, Teamledare på CGI i Umeå. Vi inleder också ett samarbete med 3D Nord som avser att leverera 3D-modeller med hjälp av AR-teknik såsom HoloLens. Primärt fokus är inom det arkitektoniska området där 3D Nord redan arbetar med större aktörer inom byggsektorn.

Ytterligare projekt kommer att inledas under hösten, bland annat för kunder inom tillverkningsindustrin. Intresset för den nya tekniken är stort och utvecklingen börjar ta fart på marknaden.

-       Vårt team i Umeå, som utvecklat HoloTagger, har sedan tidigare arbetat med ett flertal VR och AR-lösningar och har visat stor förmåga som intraprenörer och drivit denna idé framåt säger Martin Högenberg, ansvarig för innovation inom CGI Sverige. Genom att vi ger intraprenörer stöd genom vårt Globala Innovationsprogram ICE (Innovation Creativity Experimentation) tar vi vara på människors kreativitet och gör smarta investeringar som ökar farten och våra kunders möjligheter till att utveckla sin verksamhet.

Demo med möjlighet att testa HoloLens

För att visa på potentialen i AR och HoloLens kommer CGI att bjuda in till ett antal media- och kundträffar under hösten. De första pressträffarna är planerade till september och för de som är intresserade av att vara bland de första att testa hårdvaran så kan följande tillfällen noteras:

-       Umeå, 2 september

-       Stockholm, 5 september

-       Malmö, 29 september

Separat medieinbjudan kommer att skickas ut.

* Microsoft HoloLens är ett headset med en inbyggd dator för hantering och projicering av hologram. Med HoloLens kan man interagera med tredimensionella, rörliga objekt projicerade i rummet man befinner sig i. Det är att verktyg för sk. ”förstärkt verklighet”, eller på engelska Augmented Reality (AR). För närvarande finns HoloLens endast tillgängligt för försäljning i Nordamerika.

Alexandra Kärnlund, PR- och kommunikationsansvarig, CGI Sverige, telefon: 08-671 0662, e-mail: alexandra.karnlund@cgi.com

Alexandra Kärnlund, PR- och kommunikationsansvarig, CGI Sverige, telefon: 08-671 0662, e-mail: alexandra.karnlund@cgi.com

Om CGI
CGI Group Inc grundades 1976 och är den femte största oberoende leverantören av tjänster inom IT och affärsprocesser i världen. Med cirka 65 000 medarbetare på kontor och globala leveranscenters i Amerika, Europa och Asien erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt cirka 150 patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 10 miljarder CAD och en orderstock på drygt 20 miljarder CAD. CGI:s aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB). Webb: www.cgi.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande HoloLens

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från FerringAnnons

Ledande forskning i Ferrings nya F&U-anläggning

Marianne Kock och Mirjam Mol-Arts på Ferring.
Marianne Kock och Mirjam Mol-Arts på Ferring.

Läkemedelsföretaget Ferring har under de senaste åren haft ett särskilt fokus på bland annat reproduktionsmedicin, genterapi för urologiska indikationer, och gastroenterologi som inkluderar mikrobiom. Nu öppnar de upp en ny toppmodern anläggning för forskning och utveckling i Köpenhamn, i syfte att expandera forskningsverksamheten – och attrahera nya medarbetare med specialexpertis

– Genom att ligga i framkant inom våra fokusområden gör vi skillnad för människor på riktigt, säger Mirjam Mol-Arts, Chief Scientific & Medical Officer på Ferring.

Ferring är medlemmar i life science-nätverket Medicon Valley Alliance och samarbetar med några av Nordens främsta forskningsinstitut såsom Karolinska Institutet och ReproUnion, ett projekt som syftar till att förebygga och förbättra behandlingen av ofrivillig barnlöshet.

– Reproduktionsmedicin är ett av våra viktigaste fokusområden och vi studerar det brett, ur både det kvinnliga och det manliga perspektivet. 15 till 20 procent av alla par lider av infertilitet, men bördan kan inte bara ligga på kvinnan, säger Mirjam.

Besläktat med reproduktionsmedicin har de ett starkt fokus på generell mödravård och kvinnohälsa.

– Hela kvinnoperspektivet är otroligt viktigt över hela världen. Hur kan vi hjälpa kvinnor med endometrios till exempel? Eller minska mödradödligheten i utvecklingsländer? Här ligger vi i framkant, säger Marianne Kock, General Manager, International PharmaScience Center (IPC) Kastrup.

Letar brett efter ny kompetens

Vid Kastrups hamn, med utsikt mot Öresund, ligger den fem våningar höga forskningsanläggningen Soundport. Vid slutet av 2021 är allt klart för inflytt och det 24 000 kvadratmeter stora F&U-huvudkontoret kommer rymma uppemot 750 medarbetare. Ferring är ett internationellt bolag och bland de anställda finns 40 olika nationaliteter, inom allt från HR och finans till labbpersonal.

– Vi har medarbetare från hela världen och vi tittar brett när vi letar efter ny expertis: läkare, farmaceuter eller medicintekniker med erfarenhet från farmaci eller forskning. Vi har en enorm talangpool, avslutar Marianne.

Om Ferring
Ferring Pharmaceuticals är en forskningsdriven, specialiserad biofarmaceutisk koncern som arbetar med att hjälpa människor runtom i världen att bilda familj och leva ett bättre liv. Ferring har sitt huvudkontor i Saint-Prex i Schweiz och är ledande inom reproduktionsmedicin och mödrahälsa samt i specialområden inom gastroenterologi och urologi. Ferring har egna operativa dotterbolag i nästan 60 länder och marknadsför sina produkter i 110 länder. 

Läs mer på www.ferring.com eller kontakta oss på LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ferring och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?