Annons

Stina Berggren ny ansvarig för Sogetis verksamhet i Skåne

Sogeti Sverige AB har tillsatt Stina Berggren som ansvarig för IT-konsultföretagets kontor i Malmö och Helsingborg. Högt upp på hennes agenda finns att fortsätta att ha en betydande rekryteringstakt i Skåne. 

Sogeti Sverige AB har tillsatt Stina Berggren som ansvarig för IT-konsultföretagets kontor i Malmö och Helsingborg. Högt upp på hennes agenda finns att fortsätta att ha en betydande rekryteringstakt i Skåne. 

Malmö/Helsingborg 160826 – Stina Berggren, 50 år, som startade sin karriär med en civilekonomexamen från Uppsala universitet i bagaget, har en gedigen erfarenhet från IT-branschen där hon har verkat i 25 år.

Hon kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom området Digital Collaboration på Atea, och har under åren bland annat arbetat inom sälj, ekonomi, HR och management consulting.

– Vi är glada och stolta över att förstärka vårt ledarskap med en kvinna av Stina Berggrens kaliber och ser fram emot se vår verksamhet i Skåne växa under hennes ledning, kommenterar Sergio de Brito, vd på Sogeti Sverige AB.

– Jag brinner för digitalisering och allt vad den innebär. Idag finns det en nolltolerans för system och applikationer som inte fungerar snabbt och enkelt, både bland våra kunders kunder och deras anställda. I Skåne har vi extra stor expertis inom digitala kanaler, Big Data och systemintegration och vi är experter på att säkra kundernas IT-flora med våra test- och Cyber Security-tjänster. Jag ser fram emot att driva vår affär i Skåne, en av Sveriges i särklass mest expansiva marknader, säger Stina Berggren.

Högtryck på rekryteringssidan
Sogeti, med 1150 anställda i Sverige, varav cirka 100 arbetar i Malmö och Helsingborg, rekryterar kraftfullt i år. Hittills har man anställt 235 nya medarbetare i Sverige.

– Vi har höga rekryteringsambitioner, inte bara nationellt utan även på mina orter. Hittills i år har vi rekryterat ett 20-tal nya medarbetare och kommer att fortsätta rekrytera friskt. Vi planerar att anställa minst 15 IT-ess till i Skåne innan året är slut. Spännande uppdrag, gott renommé samt fokus på mångfald och nöjda medarbetare är grunden till att vi är framgångsrika på detta område, vilket även är några av anledningarna till varför jag själv valt att bygga vidare på min karriär just på Sogeti, avslutar Stina Berggren.

Ett högupplöst foto på Stina Berggren finns att hämta på: www.sogeti.se/prberggren  
Kontaktpersoner:
Sergio de Brito, vd, Sogeti
Tel: 070-523 53 60
E-post: sergio.debrito@sogeti.se
LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/sergiodebrito  

Stina Berggren, ortschef Malmö och Helsingborg, Sogeti
Tel: 072-201 49 28
E-post: stina.berggren@sogeti.se
LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/stinaberggren 

Therese Sinter, global kommunikationsdirektör, Sogeti
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.com
LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/theresesinter


Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, Cyber Security-tjänster, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Norstedts JuridikAnnons

Branschrapport visar tydliga trender för framtidens juristbransch

Över 150 år i juristbranschen har gett Norstedts Juridik enorm erfarenhet av att stötta och hjälpa advokatbyråer till rätt beslut i krävande situationer. Man kallar sig marknadens juridiska coach och kombinerar lång erfarenhet och kunskap med förfinad och uppdaterad teknik.  

Kundens behov ligger i fokus och Norstedts Juridik blickar nu framåt med ny VD vid rodret vilket bland annat lett till verksamhetens nya inriktningar inom hållbarhet och kvalitet. 

– Utöver en omfattande utgivning av juridisk information erbjuder vi också kursverksamhet och avancerade juridiska verktyg. Hos oss finns även en tjänst för alla de specialämnen och intressen som tillfaller juridiskt arbete på kommun och myndighet. Uppdraget vi har är att ta fram verktyg som effektiviserar juristens jobb och som dessutom får vår kund att uppfylla gällande hållbarhetskrav i alla leverantörsled, säger Alexandra Åquist, VD.

Alexandra Åquist är juristen som skulle bli polischef men som istället satsade på en karriär inom försäljning och affärsutveckling. Hon har en stor passion för CSR- och hållbarhetsfrågor och påtalar vikten av att lyssna på marknaden för att kunna vara den naturliga samarbetspartnern för alla som arbetar med juridik. 

– Jag brinner för att alla ska ha tillgång till samma information. Alla ska ha ”rätt att få rätt”. Nya affärsmodeller och nya tekniker gör att juridiken blir mer tillgänglig för gemene man. Där vill jag att Norstedts Juridik ska vara med och bidra, säger Alexandra Åquist.

Framtidens jurist 2020 – om krav, drivkrafter och utmaningar i juristbranschen

För att bli en samarbetspartner krävs insikt och förståelse för de incitament och utmaningar advokaterna har i sitt arbete. Därför tar Norstedts Juridik varje år fram branschrapporten Framtidens jurist tillsammans med ett oberoende undersökningsföretag. Frågorna ställs till yrkesverksamma jurister i både Sverige och Danmark och årets rapport besvarades av drygt 3500 yrkesverksamma jurister. 

– Vår förhoppning är att rapporten ska fungera som en källa för inspiration och en språngbräda för diskussion om hur vi vill att framtiden ska se ut, vad vi som bransch behöver fokusera på, och vilka utmaningar vi behöver överkomma, berättar Alexandra Åquist.

Slaget om framtidens jurister har börjat

Rapporten har tre tydliga fokusområden varav det första är transformation.

– Det är något som verkligen sjuder i den juridiska branschen just nu. Vi ser allt mer hur delar av juristens jobb digitaliseras och standardiseras, samtidigt som utvecklingen i samhället driver på efterfrågan av juridiska tjänster. Byråerna står nu inför en jätteutmaning vad gäller sin affärs- och prismodell. Kan man bemöta kunderna och erbjuda fasta prismodeller har man en helt ny målgrupp att bearbeta, säger Alexandra Åquist. 

Det andra fokusområdet är innovation. Fler och fler standardiserade processer gör arbetet enklare, timmarna färre och mycket finns att vinna på att ta del av den innovativa utveckling som sker i branschen. Det tredje tydliga fokusområdet är vikten av balans i livet. Från den yngre generationen kommer helt nya krav på möjlighet till fritid (vilket är högre prioriterat än lön idag), hållbarhet, mångfald och jämställdhet. För att som advokatbyrå attrahera och behålla unga talanger krävs det att verksamheten anpassas till de nya kraven.  

– Vi vill inspirera till att man även på advokatbyrån inkluderar hållbarhet och kvalitet. Det kommer bli en tydlig del i vem som får uppdragen och kompetensen längre fram. Det är en absolut konkurrensfördel att man är transparent och att man i branschen tar detta på allvar redan nu, avslutar Alexandra Åquist.

Läs mer på www.nj.se 

Fakta om Norstedts Juridik

Norstedts Juridik är marknadsledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster med rötter 150 år tillbaka i tiden. Företagets digitala informationstjänst, JUNO, används av Sveriges största advokatbyråer, domstolar, myndigheter och kommuner. Norstedts Juridik är en del av Karnov Group.

 

Mer från Norstedts Juridik

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Norstedts Juridik och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?