ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Zinzino lanserar nytt produktsegment: Zinzino Skin Care

”kommer att bidra starkt till att nå målet på en miljon kunder år 2020”

”kommer att bidra starkt till att nå målet på en miljon kunder år 2020”

Zinzino AB (publ), ett av världens ledande direktförsäljningsföretag inom hälsa, lanserar nu Zinzino Skin Care som ett helt nytt produktsegment. Första produkten som lanseras i segmentet är Skin Serum - 24 hour youth formula. Lanseringen sker nu i augusti på den amerikanska marknaden och i Europa i oktober. Skin Serumet är utvecklat av Zinzino och produceras i Zinzinos egen produktionsanläggning, Faun Pharma utanför Oslo i Norge.

I USA beräknas produktsegmentet facial skincare omsätta cirka 5,5 miljarder USD under 2016. Den europeiska marknaden är minst lika stor som den amerikanska. Skin Serum har blivit en mycket attraktiv produkt inom segmentet Skin Care och Zinzino ser en mycket stor potential med den nya produkten, som kommer att bidra starkt till att nå företagets mål om tillväxt och nöjda kunder.  

Zinzino ser produktutveckling som en av de viktigaste framgångsfaktorerna för ökad tillväxt och expansion. Nya, och utveckling av redan befintliga produkter gör en ökad tillväxt möjlig, och i juli öppnade man för försäljning i 19 nya länder och därmed har bolaget försäljning i hela EU. 

– Tack vare egen forskning och utveckling och att vi dessutom själva producerar våra produkter kan vi vara säkra på att de håller en mycket hög kvalitet i alla led, samtidigt som vi kan hålla nere produktionskostnaderna. Vi finns idag i 33 länder med totalt närmare en miljard människor. Vår potentiella marknad är enormt stor och med de produkter vi nu har i vår portfölj känner jag mig trygg med att vi ska nå våra mål. Våra kunder och Partners ska känna att vi utvecklar oss snabbt och erbjuder bästa möjliga produkter, säger Dag Bergheim Pettersen, vd på Zinzino. 

Zinzino Skin Serum är en aktiv formula som ger huden ett ungdomligt utseende. Zinzino Skin Serum ger huden ökad fuktighet så att huden blir mjukare, den ökar hudens elasticitet och spänst. Den tar bort fina linjer och reducerar rynkor. Serumet har effekt både på kort och lång sikt tid och används under dag- och nattkräm. Zinzino Skin Serum har dessutom en neutral doft, som gör att den inte konkurrerar med andra dofter. 

För mer information vänligen kontakta:
Dag Bergheim Pettersen, CEO Zinzino, tfn +47(0) 93 22 57 00
Bilder för fri publicering kontakta: Anders Ekhammar, tfn +46 (0) 707 462 579
Certified Adviser: Erik Penser Bank           www.zinzino.se

Denna information är sådan som Zinzino AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 25 augusti 2016.

Zinzino AB (publ), som är noterat på OMX First North; är ett direktförsäljningsföretag inom hälsa. Bolaget marknadsför och säljer produkter inom två produktlinjer; Zinzino Health (står för cirka 70 procent av omsättningen), som fokuserar på långsiktig hälsa, och Zinzino Coffee, bestående av espressomaskiner med tillbehör. Zinzino är representerat i hela EU, Norge, Island samt USA och Kanada. Zinzino erbjuder produkter där kvalitet, miljö, hälsa och en känsla av vardagslyx står i centrum. Bolagets värderingar präglas av hög kvalitet, närhet till kunden och fokus på aktiv produktutveckling. Zinzino äger det norska kunskapsföretaget BioActive Foods AS och forsknings- och produktionsenheten Faun Pharma AS, som bland annat producerar alla produkter inom Zinzino Health för koncernen och samtliga proteinprodukter för Proteinfabrikken. Sedan år 2005 är Zinzino generalagent för det fransk-belgiska kaffehuset Rombouts & Malongo. Zinzino beräknas omsätta cirka 500 miljoner kronor under 2016 och har cirka 100 anställda i koncernen med huvudkontor i Göteborg, en fabrik i Oslo och kontor i Helsingfors, Oslo, Riga och Jupiter (Florida).

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies