Annons

Ny fond Rhenman Global Opportunities L/S lanseras 31 augusti

Ett aktivt long/short-aktiemandat med målet att ge 7-8% årlig nettoavkastning

Rhenman & Partners Asset Management startar den 31 augusti 2016 en ny global aktiefond – Rhenman Global Opportunities L/S - som kan investera i alla sektorer världen över. Portförvaltare blir Staffan Knafve, med närmare 30 års erfarenhet som analytiker och förvaltare.

Ett aktivt long/short-aktiemandat med målet att ge 7-8% årlig nettoavkastning

Rhenman & Partners Asset Management startar den 31 augusti 2016 en ny global aktiefond – Rhenman Global Opportunities L/S - som kan investera i alla sektorer världen över. Portförvaltare blir Staffan Knafve, med närmare 30 års erfarenhet som analytiker och förvaltare.

Rhenman Global Opportunities L/S kommer att göra sina investeringar baserat på aktiva val av regioner och sektorer, helt oberoende av index. Fonden ska ta 35-50 positioner, företrädesvis i större bolag. Ungefärlig placeringshorisont för långa innehav ska vara 2-4 år, medan den för kortpositioner är 6 månader upp till 2 år. Fonden ska ha en positiv grundsyn över en konjunkturcykel, med en typisk nettoexponering på 50-90%.

”De senaste åren har fokus legat på passiv indexförvaltning och tekniskt orienterade produkter, samtidigt som det är svårt att få avkastning på ränteplaceringar. Det är mot denna bakgrund som vi har bestämt oss för att gå "back to basics”, det vill säga ett aktivt globalt L/S-aktiemandat, med målet att ge 7-8% årlig nettoavkastning”, säger Staffan Knafve, fondförvaltare på Rhenman & Partners.

Staffan Knafve har tidigare bland annat varit ansvarig för Carnegies globala fond-i-fond samt varit verksam som aktiechef på både Nordea Investment Management och Swedbank Robur.

Förvaltningen får även stöd av ett råd av tre välrenommerade marknadsbedömare:

  • Ewa Björling, bland annat styrelseledamot i SCA och BioGaia samt handelsminister åren 2007-2014.
  • Jan Risberg, oberoende finansiell rådgivare med över 25 års erfarenhet från internationella kapitalmarknader, bland annat på Aros, SEB Enskilda och Ledstiernan.
  • Henrik Mitelman, marknadsanalytiker och strateg, samt bland annat marknadskrönikör i Dagens industri och f.d. analyschef på SEB.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Carl Grevelius, Founding Partner / Head of Investor Relations
Telefon: +46 8 459 88 83
E-post: carl@rhepa.com
www.rhepa.com

 
Om Rhenman & Partners

Rhenman & Partners Asset Management, som grundades 2008, är en Stockholmsbaserad kapitalförvaltare med fokus på två nischfonder: Rhenman Healthcare Equity L/S, som startades 2009, och Rhenman Global Opportunities L/S, som startar 2016. Det totala förvaltade kapitalet uppgick vid årsskiftet 2015 till knappt 5 miljarder kronor. Förvaltningsteamen för de båda fonderna får stöd i sina respektive investeringsprocesser av namnkunniga rådgivare bestående av bl.a. professorer och sakkunniga med mångårig marknadserfarenhet och stora expertnätverk över hela världen.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Rhenman & Partners - Press Release SVE 20160819

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?