1515

Nya Volkswagen Crafter sätter en ny standard

– 4 olika modeller, 3 längder och 3 höjder

– Tillgänglig med framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION fyrhjulsdrift, alla med manuell eller automatisk växellåda

– Utrustad med nya EU6-motorer, speciellt utvecklade för Crafter

– Ett brett utbud av assistans- och säkerhetssystem som hjälper föraren

– 4 olika modeller, 3 längder och 3 höjder

– Tillgänglig med framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION fyrhjulsdrift, alla med manuell eller automatisk växellåda

– Utrustad med nya EU6-motorer, speciellt utvecklade för Crafter

– Ett brett utbud av assistans- och säkerhetssystem som hjälper föraren

Nya Volkswagen Crafter har utvecklats med utgångspunkt från kundernas önskemål om maximal användbarhet och ekonomiskt ägande. Det är också därför nya Crafter kommer att prestera på topp i sin klass såväl nu som i framtiden.

Vilka system kan hjälpa en budbilsförare i innerstadstrafiken? Hur kan en förare enklare manövrera sitt fordon på en stor och stökig byggarbetsplats? Och hur kan vi förhindra olyckor orsakade av trötta förare under långa resor? För att hitta svaren på, bland annat, dessa frågor och för att bättre förstå kundernas önskemål och krav har utvecklingsingenjörerna hos Volkswagen själva tagit på sig bygghjälmen och transportörjackan och tagit rygg på ett stort antal transportkunder under utvecklingen av nya Crafter. Det har gett ingenjörerna en tydligare inblick och bättre förståelse för vad kunderna verkligen behöver och vilka system som är de mest effektiva. Resultatet är nya Crafter med innovativa lösningar för alla tänkbara utmaningar en transportbil kan möta.

Nyutvecklade EU6-motorer med fyra olika effektnivåer

Samtliga motorer i nya Crafter är helt nyutvecklade EU6-motorer som är extremt pålitliga och utvecklade för såväl korta som längre körsträckor. Detta, tillsammans med en helt ny exteriördesign med lågt luftmotstånd, ger nya Crafter klassens lägsta förbrukning och emissionsnivåer. Nya Crafter utmärker sig också genom låga underhålls- och servicekostnader vilket ger en låg totalkostnad sett över bilens hela livscykel.

För maximal användarbarhet och utrymmeseffektivitet kombinerar Crafter ett stort lastutrymme med små karossdimensioner, vilket ger både stor manövrerbarhet och hög smidighet samt stabila köregenskaper oavsett last. Både lastutrymmets längd och kapacitet är bättre i nya Crafter jämfört med föregående generation och även jämfört med konkurrenterna.

Klassens största utbud av drivlinor

För första gången kommer nya Crafter också med en extremt bred uppsättning drivlinor och konfigurationer. En nyutvecklad 2,0-liters TDI-motor speciellt utvecklad för nya Crafter utgör grunden och finns tillgänglig i fyra olika effektversioner. Kunder kan välja mellan 102, 122 och 140 hästkrafter samt en TDI biturbo-motor med 177 hästkrafter.

Vilka effektversioner som finns tillgängliga beror på drivlina och om kunden har valt framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller 4MOTION fyrhjulsdrift samt manuell eller automatisk växellåda. Det är en bredd och ett utbud som aldrig tidigare funnits i klassen.

Dessutom finns det tre olika fordonslängder samt tre olika takhöjder. Med andra ord kan kunderna kombinera motor, växellåda, drivhjul, längd och höjd för att skräddarsy sin bil att möta just deras specifika krav.

Smarta säkerhetssystem och uppkopplade tjänster

Nya Crafter sätter dessutom en ny standard i klassen för förarassistans- och säkerhetssystem. Nya Crafter är dessutom första modellen i klassen med elektromekanisk styrning för maximal stabilitet samtidigt som det finns ett stort antal olika förarassistanssystem tillgängliga, som till exempel ACC adaptiv farthållare.

ESP med släpvagnsstabilisator och multikollisionsbroms är standard och som tillval finns bland annat ett smart system som kompenserar för sidovind och ett annat som underlättar vid backning med släpvagn.

Sido- och huvudkrockkuddar kompletterar de främre krockkuddarna och står för den passiva säkerheten samtidigt som system som backkamera, parkeringsassistent och Rear Traffic Alert system underlättar för föraren i vardagen. Dessutom finns LED-kurvljus och helljusassistent för att maximera belysningen under dygnets mörka timmar. Nya Crafter kommer också med smarta internettjänster skräddarsydda efter kundens behov.

Helt ny design

Nya Crafter är byggd efter ett helt nytt designkoncept. I transportbilssegmentet måste utseende och design fungera för många olika kundgrupper och med den insikten i bakhuvudet har nya Crafter ritats med en helt ny arkitektur för såväl exteriören som interiören.

Utseendet på nya Crafter är tydligt inspirerat av den ikoniska Transporter-modellen som utgör hjärtat i Volkswagen Transportbilars produktportfölj – och som nu får en mer sofistikerad storebror med snyggare utseende, större utrymmen och högre kvalitet än någonsin tidigare. Helt enkelt 100% Volkswagen.

För ytterligare information kontakta:
Dan Andersson, Marknad och Information Volkswagen Transportbilar, Tel 46-8-553 867 02 / Mob 46-70-688 58 25 / Mail dan.andersson@volkswagen.se

Volkswagen Transportbilar marknadsför modellerna load up!, Caddy, Transporter, Caravelle, Multivan, California, Crafter och Amarok. Volkswagen Transportbilar har 64 auktoriserade återförsäljare med 95 försäljningsställen samt 137 auktoriserade Volkswagenverkstäder över hela Sverige.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?