1515

THE MARKETING GROUP PLC FÖRVÄRVAR AUGUSTUS GROUP LTD, ETABLERAR SIG INOM DEN GLOBALA TV-BRANSCHEN

  • Förvärvet av Augustus Group Ltd är en historisk händelse för The Marketing Group när man etablerar sig inom tv-innehållsbranschen genom Imagine Group.
  • Marker Limited, verksamt inom utveckling av digitala produkter, och Astute Limited, verksamt inom lead generation för B2B, ger ny digital B2B-expertis till gruppen.
  • Vinst per aktie ökar från 20,4 Eurocent till 32,3 Eurocent efter förvärvet.
  • Detta är vårt största förvärv hittills och medför att EBITDA ökar med cirka 4,8 miljoner Euro, eller mer än 100%, i utbyte mot en ökning av cirka 6,6 miljoner aktier, eller cirka 34%.


Stockholm, 1 augusti 2016 – The Marketing Group plc offentliggör idag det strategiska förvärvet av Augustus Group Ltd och dotterbolaget Imagine Group, producent av reality-TV som producerar unikt innehåll för flertalet kanaler.

Integreringen av Imagine Group är en nyckel för The Marketing Groups strategiska vision att vara med i den snabba, uppåtgående trenden inom den globala marknadsföringsbranschen där flerkanalig videoproduktion är framtiden inom marknadsföringsinnehåll och producenter inom detta område är en hörnsten för tillväxt. Siffror visar att video kommer stå för 69% av all internettrafik år 2017 och 64% av marknadsförare förväntar sig att video kommer att dominera deras marknadsföringsstrategier i framtiden.

Tillsammans med Imagine Group består Augustus Group Ltd av ytterligare två dotterbolag som konsoliderar gruppens digitala B2B-expertis, Marker Limited (systerbolag till det tidigare förvärvade Marker Metro), som levererar högkvalitativ utveckling av digitala B2B-produkter, och Astute Limited, marknadsledare inom integrerade digitala B2B-lösningar.

Förvärvet av Augustus Group Ltd och dess dotterbolag görs på en kurs om 6,47 Euro per aktie (baserat på en 10-dagars volymviktad aktiekurs), med ett totalt värde på 43 200 000 Euro. Efter förvärvet kommer antalet aktier i The Marketing Group att öka från 22 743 337 till 29 420 307 aktier genom emittering av 6 676 970 nya aktier varav över 80% kommer att omfattas av en 360-dagars lockup-period. Förvärvet innebär att antalet aktier som omfattas av lockup i The Marketing Group uppgår till strax över 70%.

Förvärvet bevisar ytterligare en gång styrkan i The Marketing Groups portföljstrategi – aggolomerationsmodellen – utarbetad för att erbjuda kunder ett globalt marknadsföringserbjudande med hela spektrumet av specialiserade tjänster och talangfulla människor.

”Förvärvet förändrar väsentligt The Marketing Groups spelplan genom att cementera vår position som en seriös aktör. Vi är fortfarande i början av resan, men vi har expertisen och resurserna att göra ett stort avtryck inom branschen, följ när vår plan vecklas ut.”, kommenterar Jeremy Harbour, ordförande i the Marketing Group. 

Nyckeltal

EBITDA (The Marketing Group) för räkenskapsåret 2016* 4 656 828 Euro
EBITDA (Augustus) för räkenskapsåret 2016* 4 865 057 Euro
EBITDA pro-forma efter förvärvet 9 521 885 Euro
Vinst per aktie (nuvarande) 20,4 Eurocent
Vinst per aktie (efter förvärvet) 32,3 Eurocent

*Baserat på pro-formaprognos.


Augustus Group Ltds finansiella nyckeltal

                                                             2015                                                         2016

Bolag          Omsättning        EBITDA          Omsättning      EBITDA
Astute Limited €12 183 691 €3 894 956 €12 793 095 €4 115 053
Marker Limited €1 727 235 €35 240 €1 797 391 €367 092
Imagine GroupEntertainment €2 574 890 €276 971 €4 137 960 €382 912
TOTALT €16 485 816 €4 207 167 €18 728 446 €4 865 057


AUGUSTUS GROUP DOTTERBOLAG

Astute Limited

Astute grundades 1998 och är flerspråkig marknadsledare inom teknikfokuserad B2B-lead generation, och har levererat tjänster till flertalet stora bolag både lokalt och globalt.

Astute hjälper dessa bolag genom med att nå ut till nya kunder, men även med korsförsäljning och nyförsäljning till befintliga kunder. Bolagets anpassade lösningar till varje kund försäkrar att kunden kan segmentera sin kundkrets med specifika industridatabaser.

Astute skapar synergier mellan tilltänkta, segmenterade kampanjlistor och kundens tjänster, och att sammankoppla dessa har blivit vardag för bolaget och har lett till dess förtroende inom branschen.

Allteftersom marknaden har utvecklats har Astute utvecklats med den för att erbjuda en omfattande portfölj med tjänster inom lead generation, datatillgång samt en avdelning för kanalmarknadsföring som förser kunden med data, återförsäljarrekrytering och inneförsäljning för att hantera bolagets kanalpartners. Bolaget har även breddat sitt utbud för att kunna förse kunder med innehåll till marknadsföring genom sociala medier samt eventmarknadsföring.

Bolagets huvudkunder innefattar EE Limited, 1&1 Internet Ltd, VMware International Ltd, Vodafone Group Services Ltd, VMware UK Ltd, British Telecommunications Plc, Unify Software & Solutions GmbH & Co. KG, Hewlett Packard Ltd och Virgin Media Ltd.

Marker Limited

Marker Limited specialiserar sig på att skapa webb-, moln-, surfplatte- och mobilapplikationer som understödjer, förstärker och förbättrar kundernas produkt- och tjänsteerbjudande. Applikationerna är oftast HTML5-responsiva webbapplikationer (det vill säga applikationer som kan nås genom datorer, surfplattor och mobiler), iOS-applikationer för iPhone och iPad, Android-applikationer för mobiler och surfplattor, samt stödtjänster och stödlösningar såsom molntjänster, APIs och Content Management Systems.

Marker Limiteds erbjudande innefattar hela cykeln för utvecklingen från att sätta strategin, fastställa idéer, produktgranskning och validering till utveckling och tillägg, förbättringar och support efter lanseringen.

Bolagets huvudkunder innefattar Serko Limited, Fisher & Paykel Healthcare Limited, Open Country Dairy Limited, Digicel Asia Pacific, Bidvest, Express Couriers Limited, Frucor Beverages Limited, St John, MYOB och Sanofi.

Imagine Group Entertainment

Imagine Group Entertainment (“IGE”) är marknadsledande inom produktion av reality-TV i Asien och grundades för sex år sedan av Riaz Mehta som idag är VD.

Underhållningsbranschen har en pågående kamp mellan traditionell TV och onlineplattformar som Netflix, Iflix, Hulu etc. men innehållet står fortsatt i centrum oavsett genom vilken plattform den konsumeras. IGE är ett av få produktionsbolag i Asien som producerar reality-TV vars format senare används i flera länder och på flera språk.

Kvaliteten i IGEs produktion är internationellt erkänd genom mottagandet av flertalet priser och nomineringar, inklusive en The International Emmy Award-nominering för The Challenger Muay Thai.

Bolagets huvudkunder innefattar Fitness First och Dulux.

Närståendetransaktion

Förvärvet är klassat som en närståendetransaktion då bolag som ordförande Jeremy Harbour har ett ägande i har försett Augustus Ltd med finansiellt stöd och tjänster och kommer få totalt 849 973 aktier i transaktionen. Ett bolag där styrelseledamot Callum Laing är ledande befattningshavare i kommer att få 849 972 aktier. 100% av dessa aktier omfattas av lockup. På grund av intressekonflikter avstod Jeremy och Callum från att rösta i frågan om förvärvet. Det har inte tillkommit några materiella nya kunder, aktieägare eller leverantörer efter förvärvet.

För mer information, vänligen kontakta:

Hannah Middleton, styrelseledamot och IR-ansvarig
Telefon: +65 8193 7625
E-post: hannah.middleton@marketinggroupplc.com

Jeremy Harbour, styrelseordförande
Telefon: +65 8661 1776
E-post: jeremy.harbour@marketinggroupplc.com

The Marketing Group i korthet

The Marketing Group plc bildades i maj 2015 med affärsidén att samla framgångsrika marknadsföringsbolag under ett tak. Under första halvåret 2016 förvärvade The Marketing Group 12 bolag med specialiserade tjänster och geografisk bredd. Bolaget är en koncern bestående av en rad oberoende marknadsföringsbolag, var och en med specifik expertis och innovativa tjänster. Den konsoliderade gruppen bistår dotterbolagen med vägledning, samordning, rådgivning samt en gemensam operativ plattform att verka genom. För mer information, vänligen besök bolagets hemsida www.marketinggroupplc.com. Bolagets aktie är sedan den 8 juni 2016 noterad på Nasdaq First North Stockholm och Mangold Fondkommission AB, +46 8-5030 15 50, är bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?