1515

Audi boostar förarens hälsa genom ny teknik

AUDI AG blir medgrundare till ”The Flying Health Incubator” i Berlin som stödjer och utvecklar digitala innovationer inom sjuk- och hälsovård. Därmed påskyndar Audi utvecklingen av ”fordonshälsan” med målet att förbättra företagets kunders hälsa och välmående bakom ratten. Med Audi Fit Driver testar företaget redan innovativa tjänster och funktioner inom området.

AUDI AG blir medgrundare till ”The Flying Health Incubator” i Berlin som stödjer och utvecklar digitala innovationer inom sjuk- och hälsovård. Därmed påskyndar Audi utvecklingen av ”fordonshälsan” med målet att förbättra företagets kunders hälsa och välmående bakom ratten. Med Audi Fit Driver testar företaget redan innovativa tjänster och funktioner inom området.

-          Hälsa, välmående och kondition är på väg att bli några av de saker som vi prioriterar högst i vår vardag. Med den uppkopplade bilen skapar vi såväl tid som utrymme för att ta hand om vårt välbefinnande även vi kör bil, säger Dietmar Voggenreiter, ansvarig för försäljning och marknad inom AUDI AG. Bilrelaterad hälsa är ett utmärkt exempel på alla möjligheter som digitaliseringen ger oss.

Inom The Flying Health Incubator möter Audi beslutsfattare från såväl startup-branschen som hälso- och sjukvården och tillsammans ska de hitta trender, tekniska lösningar och affärsmodeller inom den digitala hälsan i ett så tidigt skede som möjligt. Projektet söker upp innovativa startup-företag inom sektorn och stöttar och hjälper dem under flera år. För Audi är deltagandet i projektet ett viktigt steg för att hitta nya sätt att övervaka hälsostatus och välmående hos föraren och att därmed integrera det i bilföretagets pågående utvecklingsprojekt.

Audi Fit Driver är utvecklat för att ge förarna en möjlighet att anlända till sin destination mer välmående och mer avslappnade än de var när de klev in i bilen. Det gör dessutom att systemet förbättrar trafiksäkerheten. Redan nu testas systemet i de första konceptbilarna där bilens sensorer kommunicerar med en bärbar sensor – så som en smart klocka – som övervakar förarens vitala tecken, exempelvis hjärtfrekvens, blodtryck och kroppstemperatur. Systemet anpassar automatiskt bilens funktioner för att föraren antingen ska livas upp, skyddas eller slappna av, exempelvis genom massage, justerad klimatanläggning, interiörbelysning och adaptiv infotainment samt, i ett senare utvecklingsskede, assisterat nödstopp under körningen.

Projektet The Flying Health Incubator hjälper startup-företag att utveckla deras affärsstrategier från forskning och kvalitetssäkring till projektkontroll. Inom projektet kommer också medarbetare från Audi att arbeta tillsammans med entreprenörer från den digitala hälsomarknaden. Nätverket av forskare, IT-experter, investerare och mentorer och medverkade startup-företag har ett gemensamt utvecklingscenter vid sjukhuset Unfallkrankenhaus i Berlin, Tyskland. 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Audi boostar förarens hälsa genom ny teknik

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?