1515
Annons

NVIDIA väljer svenska teknikundret WSI som första partner i norden

Svenska design- elektronikföretaget WSI (Wireless System Integration) har som första företag i Norden blivit utvalt som partner av Nvidia, ett av världens absolut största företag på grafikprocessorer. Nvidia är världskänt inom spelvärlden med bland annat grafikkorten Geforce som en av företagets absoluta försäljningsframgångar.

Svenska design- elektronikföretaget WSI (Wireless System Integration) har som första företag i Norden blivit utvalt som partner av Nvidia, ett av världens absolut största företag på grafikprocessorer. Nvidia är världskänt inom spelvärlden med bland annat grafikkorten Geforce som en av företagets absoluta försäljningsframgångar.

Att stora, Nasdaqnoterade Nvidia med sina 9000 anställda världen över skulle välja det betydligt mindre WSI för ett partnerskap kan tyckas som en saga, men inte enligt Serge Palaric, vice president of Sales for Embedded and OEM in the Europe, Middle East and Africa region på NVIDIA: “NVIDIAs plattform erbjuder exceptionell prestanda i en liten förpackning”. “Vi är exalterade att se de nya produkter som WSI tar fram till ekosystemet av inbäddad datorelektronik.”

WSI har redan hunnit utveckla en rad produkter med Nvidias grafikprocessorer som byggstenar. Under året har bland annat en helt ny minidator, Solu (solu.co), med Nvidias grafikprocessorer  lanserats. WSI spelar också en betydande roll när det gäller utvecklingen av företaget Game Face Labs’ Virtual Reality 3D headset (www.gamefacelabs.com ).

WSI,s kompetens inom trådlös teknik i kombination med framtidsdesign och Nvidias grafikkort är ett svårslaget vinnarrecept.

"Vi på WSI har ingenting emot att ta på oss doldisrockarna så länge vi är med och skapar innovationer för framtiden. Vår styrka bygger på ett globalt, långvarigt nätverkande och spjutspetskompetens inom trådlös teknik. Det blir våra ess i rockärmarna när VR och IoT-boomen blommar ut på riktigt, säger WSI,s" vd Jan-Åke Lindqvist.

För mer information,
kontakta VD Jan-Åke Lindqvist
Tel 070 555 49 17

Wireless System Integration – WSI – hjälper företag att utveckla och industrialisera sina produkter inom Internet of Things och avancerad radio.Vi har gjort saker trådlösa sedan 2002. WSI teamet har lång erfarenhet av att leverera komplexa projekt och mobila produkter. Vi tillhandahåller en flexibel resurs som tar en produkt från idé till volymproduktion. Vårt erfarna team säkerställer kvalitén i varje steg på vägen.
Läs mer på www.wsisweden.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Volvo CarsAnnons

Så ska Volvo Cars nya labb säkra framtidens batterier

Volvo Cars har öppnat ett nytt laddningscentrum i Torslanda.

Här utsätts bilarnas batterier för hårda tester – allt för att kundernas laddningsupplevelse ska bli så smidig, säker och snabb som möjligt.

Välkommen in i labbet.

Läs mer: Intervju med Johanna, laddningstrateg på Volvo. 

I slutet av en lång korridor, i hjärtat av Volvo Cars i Torslanda, ligger företagets nya laddningscentrum. I avskilda kammare står testversioner av Volvos senaste elbilar. Här har Volvo Cars skapat sig optimala förutsättningar att testa och utmana bilarnas batterier, allt för att möjliggöra en smidig och snabb laddningsupplevelse för kunden. 

Daniel Lundberg är Team Manager på Volvo Cars och en av hjärnorna bakom labbet.

– Tidigare tog vi våra bilar på kyl- eller värmeexpeditioner. Den gamla skolan. Nu kan vi återskapa de förutsättningarna här. På Volvo Cars släpper vi mjukvara kontinuerligt för att hela tiden förbättra laddningsupplevelsen för våra kunder. Den här labbmiljön gör det möjligt, berättar han.

Ett av rummen är optimerat för att utsätta batteriet för stora påfrestningar. Temperaturen kan snabbt justeras från minus 30 till plus 60 grader.  

– Vi kontrollerar bland annat kylslingorna så batteriet inte blir för varmt. Vi håller koll på fläktarna och bilens styrsystem. Det är en utmärkt miljö för modellering och validering – och temperaturreglering av batterier, säger Daniel Lundberg.  

Rätt temperatur på batteriet 

Laddning av ett batteri går snabbare när det har rätt temperatur. Målet är att Volvokunden ska behöva tillbringa så lite tid som möjligt vid en laddstation. 

– Våra bilar är fantastiska produkter som över tid bara blir bättre och bättre. Samarbetet med Google, där vi jobbar med prediktering av räckvidd och energiförbrukning, har gett oss mycket. Som förare får du idag förslag på optimala rutter och laddningsstationer på vägen – och vi kan adaptera batteritemperaturen för optimal laddhastighet, säger Adrian Thuresson, systemarkitekt på̊ Volvo Cars. 

Ett nytt sätt att tänka

Johanna Trillkott är laddningsstrateg på Volvo Cars. Det är hon som stakar ut framtiden för laddningssystemen i Volvo Cars elbilar. 

– Jag har aldrig hört om någon som bytt till elbil och ångrat sig, säger Johanna. Det är så mycket prat om laddning och räckvidd att många glömmer bort allt det positiva – du får en tyst bil som inte släpper ut avgaser. Och du gör något bra för miljön. Men man måste vara beredd att tänka annorlunda och skaffa sig en laddningsstrategi. För de allra flesta av våra svenska kunder är svaret att du laddar hemma med en laddbox.

Daniel Lundberg fyller i: 

– Det finns mycket kvar att utveckla när det handlar om hur bilen integreras i kundens vardag. Och det har vi det här labbet till. Om fem år är det här troligtvis bara en mindre del av ett större laddningscentrum. Vill du vara där det händer i bilvärlden – är det här du ska vara.

Upptäck Volvos utbud av elbilar här. 

Mer från Volvo Cars

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?