Annons

Brim förvärvas av Arthur J. Gallagher som förstärker närvaron i Skandinavien på specialområden

Arthur J. Gallagher – den internationella mäklardivisionen av Arthur J. Gallagher & Co utanför USA – har expanderat i Skandinavien genom att förvärva 85% av den svenska specialistförsäkrings- och återförsäkringsmäklaren Brim AB (Brim). 

Arthur J. Gallagher – den internationella mäklardivisionen av Arthur J. Gallagher & Co utanför USA – har expanderat i Skandinavien genom att förvärva 85% av den svenska specialistförsäkrings- och återförsäkringsmäklaren Brim AB (Brim). 

Brim omsätter 11.4 miljoner dollar och har 29 anställda. Företaget är specialistmäklare med en första klassens kundbas på omkring 2 000 unika kunder som betjänas av två olika kärnverksamheter. Företagets Kredit och Politisk Risk-avdelning förser stora infrastrukturprojekt världen över med finansiell support samtidigt som Brims verksamhetsområde Byggindustrin riktar sig till fastighetsutvecklare av bostadsprojekt och kommersiella fastigheter i Sverige, Norge och Finland.

Skandinavien är ett område för strategisk utveckling för Arthur J. Gallagher. Den här senaste affären förstärker det mycket framgångsrika uppköpet i december 2013 av det norska marin-, energi- och specialistförsäkringsmäklaren, Bergvall Marine AS.

Vyvienne Wade, International Commercial Director på Arthur J. Gallagher, säger: “I egenskap av en Gallagher Global Alliance partner har vi byggt upp ett nära samarbete med Brim över åren och beslutet att investera i företaget är en naturlig utveckling av den existerande relationen. Teamets renommé att förse kunderna med ledande och innovativ mäklarservice på den nationella och internationella marknaden är den bästa tänkbara och samtidigt speglar det vårt eget engagemang att leverera utmärkta resultat för våra kunder. Under Fredrik Enderlein och Rikard Öijermarks fortsatta ledarskap kommer teamet på Brim att spela en viktig roll i vår utveckling och tillväxt i Skandinavien.”

Rikard Öijermark, VD på Brim, säger: “Vi har varit mycket framgångsrika i samarbetet med Gallagher`s London Specialty, International and Reinsurance-team och byggt upp ett gott samarbete med organisationen och deras ledning. Att vara en del av Gallagher group kommer att öppna upp nya tillväxtvägar för oss globalt i kombination med tillgång till en hel uppsättning nya produkter, tjänster och kompetenser som vi nu kan erbjuda till våra kunder. Vi har en stor och spännande framtid framför oss och ser fram emot att bli en del av Gallaghers team.”

Grahame Chilton, CEO på Arthur J. Gallagher International, avslutar: “Vi på Arthur J. Gallagher har en tydlig strategi att sammanföra ledande specalistmäklare och expertis inom varje affärskategori och -territorium världen över. Brim är ännu ett lysande exempel på en första klassens mäklare som ser fördelarna med att delta i vår växande internationella affär”.

För ytterligare information se www.brim.se eller kontakta:

Rikard Öijermark, VD på Brim, rio@brim.se + 46 733 - 51 98 73

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?