ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sverigepremiär för supermiljöbilen Audi Q7 e-tron quattro i Almedalen

Under Almedalsveckan visar Audi upp helt nya Audi Q7 e-tron quattro och ger besökarna möjlighet att provköra laddhybriden i Bil Swedens utställning på Skeppsbron. Den supermiljöbilsklassade suven kan köras upp till 56 km på ren eldrift, vilket gör att de flesta pendlingsresor kan köras helt utsläppsfritt.

Under Almedalsveckan visar Audi upp helt nya Audi Q7 e-tron quattro och ger besökarna möjlighet att provköra laddhybriden i Bil Swedens utställning på Skeppsbron. Den supermiljöbilsklassade suven kan köras upp till 56 km på ren eldrift, vilket gör att de flesta pendlingsresor kan köras helt utsläppsfritt.

Audi är på plats i Almedalen och visar upp de två supermiljöbilsklassade modellerna Audi A3 Sportback e-tron och helt nya Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro. Den senare har Sverigepremiär och kan för första gången provköras vid Bil Swedens utställning under Almedalsveckan. Med ett kraftfullt batteri på 17,3 kWh och en elmotor på 94 kW är räckvidden med ren eldrift upp till 56 km. En högeffektiv 3.0 TDI-motor, quattro fyrhjulsdrift och ett intelligent värmesystem ökar körbarheten och räckvidden upp till 1400 km enligt NEDC.

Utöver provkörningen arrangerar Audi– tillsammans med systermärket Volkswagen–flera seminarer på temat hållbar mobilitet genom elektrifiering och biogasdrift. Detta sker i eget tält mittemot Mellangatan 19, på Gotlands Konstmuseums baksida. Se hela programmet.

För mer information om Audi Q7 e-tron quattro se pressinformation.

Bränsleförbrukning och räckvidd:
Audi Q7 e-tron quattro enligt NEDC standard för hybrider:
1.8 liter per 100 km, 48 gram CO2/km vid blandad körning och 19”-fälgar. Upp till 56 km eldrift.

Är du journalist och önskar ytterligare information, kontakta: Irene Bernald, informationschef Audi Sverige, 08-553 865 00 eller 070-538 65 51.  

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,8 miljoner nya bilar 2015. Företaget omsatte 58,4 miljarder euro 2015 och har över 85 000 medarbetare runt om i världen. Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i Tyskland (Ingolstadt och Neckarsulm), Ungern, Spanien, Kina, Brasilien, Belgien, Slovakien, Ryssland, Indonesien och Indien. Företaget kommer även börjat tillverka bilar i Mexico 2016. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och quattro GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Sverigepremiär för supermiljöbilen Audi Q7 e-tron quattro i Almedalen

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies