1515
Annons

Autoliv’s Night Vision-system visas upp under Cadillacs Truth + Dare-event

(Stockholm, 2016-07-19), – Autoliv Inc. (NYSE: ALV och SSE: ALIVsdb) världens ledande bilsäkerhetsföretag, visar företagets Night Vision-system under Cadillacs så kallande Truth + Dare-event. Under eventet som sker i sex städer i USA, kommer olika bilmodeller från Cadillac att visas – en kombination av lyx, goda föraregenskaper och den senaste tekniken.

(Stockholm, 2016-07-19), – Autoliv Inc. (NYSE: ALV och SSE: ALIVsdb) världens ledande bilsäkerhetsföretag, visar företagets Night Vision-system under Cadillacs så kallande Truth + Dare-event. Under eventet som sker i sex städer i USA, kommer olika bilmodeller från Cadillac att visas – en kombination av lyx, goda föraregenskaper och den senaste tekniken.

Deltagarna får under eventet själva uppleva Night Vision-systemets fördelar och dess förmåga att varna föraren för både fotgängare och djur i bilens närhet.

I Cadillac CT6 finns redan idag bilvärldens mest avancerade Night Vision-system, utvecklat av Autoliv. Night Vision-systemet använder en infraröd kamera, monterad i grillen på bilen. Kameran känner av temperaturskillnader framför bilen, och gör föremålen synliga för föraren genom mörker, dimma och rök.

Den Autoliv utvecklade algoritmen känner skillnad på till exempel, djur och fotgängare framför bilen och varnar föraren genom ikoner på instrumentbrädan och genom en s.k. ”head-up” display. Om bilen riskerar att kollidera med fotgängare eller djur varnas förararen genom ett kraftigt ljud i kupén eller en puls i sätet.

“Det är otroligt roligt att vara del av Cadillacs Truth + Dare-event,” säger Stuart Klapper, ansvarig för Autolivs Night Vision-system. “Det är ett utmärkt tillfälle för oss att visa upp viktiga delar av vår Active Safety-teknologi för Cadillacs gäster under eventen. Vi är hedrade att man valt ut vårt Night Vision-system att presenteras tillsammans med andra av branschens mest avancerade tekniklösningar.”

Truth + Dare-eventet sker i New York under juli månad och fortsätter sedan i Houston, Dallas, Los Angeles, Chicago och Miami.

Frågor: 

Thomas Jönsson, Group Vice President Communications.                      Tel +46 (0)8 58 72 06 27

Stuart Klapper, Managing Director, Autoliv Night Vision                           Tel +1 805 679-3203

Om Cadillac Truth + Dare

Cadillac Truth + Dare event sker i sex städer i Usa för att visa på bredden hos Cadillacvarumärket. Med prisbelönt innovation and utveckling, har Cadillac satt en ny standard för excellence. Cadillacs kunder kan själva upptäcka design, prestanda och teknik hos alla Cadillacs modeller under en dag. Under Cadillac Truth + Dare-event erbjudas flera olika körupplevelser där bilarna får bekänna färg och ge föraren spänning. 
Mer information finns på : www.cadillactruthanddare.com.


Om Autoliv

Autoliv Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Företaget och dess dotterbolag utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint venture har Autoliv mer än 80 anläggningar med ca 66 000 medarbetare i 27 länder. Dessutom har Autoliv 22 tekniska centra i nio länder runt om i världen med 20 krockbanor, vilket är fler än något annat bilsäkerhetsföretag. Koncernens försäljning var under 2015 c:a 9,2 miljarder dollar. Bolagets aktier är noterade på New York Stock Exchange (NYSE:ALV) och dess svenska depåbevis på NASDAQ OMX Stockholm (ALIV SDB). Mer information finns på Autolivs hemsida www.autoliv.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?