1515
Annons

Delårsrapport 2 2016: Förbättrat resultat för Landshypotek Bank

Landshypotek Bank fortsätter att växa och förbättra resultatet. Resultatförstärkningen under det första halvåret 2016 var på sju miljoner kronor exklusive nettoresultatet av finansiella transaktioner och på 38 miljoner kronor när de posterna räknas med. 

Landshypotek Bank fortsätter att växa och förbättra resultatet. Resultatförstärkningen under det första halvåret 2016 var på sju miljoner kronor exklusive nettoresultatet av finansiella transaktioner och på 38 miljoner kronor när de posterna räknas med. 

- Vår intjäning och förbättrade resultat ger oss kraft att fortsätta utveckla banken till en bredare bank för företagare inom jord- och skogsbruk och för boende på gård, säger Liza Nyberg, VD för Landshypotek Bank.
Rörelseresultatet för det första halvåret 2016 uppgick till närmare 203 miljoner kronor, vilket är 38 miljoner kronor högre än det första halvåret förra året (165 MSEK). I det ingår att nettoresultatet av finansiella transaktioner är 31 miljoner kronor högre jämfört med motsvarande period föregående år. Exklusive nettoresultat av finansiella transaktioner uppgick rörelseresultatet till knappt 173 (166) miljoner kronor, en förbättring med 7 miljoner kronor jämfört med föregående år.

Landshypotek Bank fortsätter att utvecklas. Bankens tjänster förbättras och i en långsiktig strategisk utveckling stärks bankens konkurrenskraft och marknadsaktivitet. Kreditförlustnettot har samtidigt minskat under det första halvåret.

- Vi utvecklar alla våra olika sätt att möta kunderna. Under året har vi särskilt satsat på att stärka kontakten med de kunder som lever på tjänsteinkomst och inte enbart på sitt jordbruk. Gensvaret har varit stort från kunderna. Vi ökar nu kontakten med denna bredare grupp av kunder. Förändringarna möjliggör för vår tillväxt och för att kunna vara till för fler, konstaterar Liza Nyberg.

Utlåningen har ökat med 1,2 miljarder kronor under det första halvåret och omfattar nu 65,7 miljarder kronor. Inlåningen fortsätter också att växa och uppgår till 11,3 miljarder kronor. Under det första halvåret har banken emitterat säkerställda obligationer, seniora obligationer och förlagslån.

- Vi verkar i en orolig omvärld. Minusräntorna följs nu av en marknad som reagerar på ökade politiska risker, inför amerikanska valet och efter britternas EU-omröstning. Under kvartalet har vi dock både stärkt vårt kapital och vår likviditet. Våra ratinginstitut har bekräftat vår rating. Vi ser att många medlemmar väljer att återinvestera sin utdelning. Det ger oss stabilitet i den oroliga omvärlden. Det visar också att det finns ett stort intresse och förtroende för en annorlunda bank på den svenska bankmarknaden, säger Liza Nyberg.

Hela rapporten: http://www.landshypotek.se/globalassets/dokument/finansiell-info/rapporter/lhq2-2016_slutlig.pdf

För ytterligare information och kommentarer: Tomas Uddin, kommunikationschef på Landshypotek Bank, 070 299 24 08

Landshypotek Bank är Sveriges nionde största bank med uppgift att tillhandahålla konkurrenskraftig finansiering till Sveriges jord- och skogsägare samt boende på gårdar. Landshypotek Bank är marknadsledande med en utlåning på drygt 65 miljarder kronor och ger även svenska hushåll möjighet att spara hos banken. Banken ägs av bankens 42 000 låntagare organiserade som medlemmar i Landshypotek Ekonomisk Förening. Landshypotek Bank har närmare 160 medarbetare på 19 orter i Sverige. www.landshypotek.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Delårsrapport 2 2016 i Korthet

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?