ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cleantech Invest reser 1 MEUR investering till Watty som en del av en total investeringsrunda om 3 MEUR

Cleantech Invest SPV 3 AB, ett svenskt holdingbolag grundat av Cleantech Invest Oy (publ) har investerat 1 MEUR i Watty som en del av en total investeringsrunda om 3 MEUR. Cleantech Invest äger ca 23% av holdingbolaget och Cleantech Invest Oy (Publ) effektiva ägande i Watty ökar från nuvarande 1% till 4% efter investeringen. Cleantech Invest Oy (publ) erhåller även en ersättning om 25 000 EUR i anslutning till transaktionen.

Den nyligen etablerade europeiska riskkapitalfonden EQT Ventures som drivs av några av Europas mest erfarna investeringsrådgivare och bolagsbyggare investerar tillsammans med Cleantech Invest. Dessutom har Svenska Energimyndigheten beslutat att tilldela Watty ett utvecklingsstöd på 9.4 MSEK.

Watty har blivit marknadsledande inom dissaggregering, en teknik för att med hjälp av enbart mätdata från elmätaren identifiera när olika elförbrukare i ett hushåll är på och hur mycket el de förbrukar. Företagets teknik är mjukvarubaserad vilket tar bort behovet av ytterligare hårdvara, kablar eller komplicerad installation. Watty använder sig av visualisering för att bryta ned hushålls energiförbrukning och ge en överskådlig bild av hur el används hemma hos dig, samt vad du kan göra för att minska din elräkning. Flera större europeiska elbolag arbetar för tillfället tillsammans med bolaget för att genomföra storskalig utrullning av tekniken.

Alexander Lidgren, VD Cleantech Invest Oy (publ) och styrelseledamot i Watty: ”Teamet bakom Watty har imponerat stort på oss sedan vår initiala titthåls-investering för snart ett år sedan. Tekniken har till och med utvecklats fortare än förväntat och har redan blivit grundligt testad hos slutkunder tillsammans med några av Europas största energibolag. Det tror att det Watty gör kommer att bli framtidens elräkning.

Hjalmar Nilsonne, VD Watty, Kommenterar: ”Jag är stolt och glad över att få med nya partners på vår resa. Watty tar sig med revolutionerande maskininlärningsteknik an en av de största industrierna som finns: Energisektorn. Det är få investerare som förstår sig på maskininlärning och ännu färre som är väl bevandrade i energisektorn. Att få arbeta med Cleantech Invest och EQT är en fullträff för oss. Vi får djup marknadsexpertis från Cleantech Invest tillsammans med lång erfarenhet från global utrullning av teknikbolag genom EQT Ventures”.

För mer information

Alexander Lidgren, Managing Director of Cleantech Invest Oy (publ), tel. +46 73 660 1007, alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Hjalmar Nilssonne, CEO, tel. +46 70 415 6362, hjalmar@watty.io

Certified Advisor Access Partners Oy, tel. +358 9 682 9500

Om Watty

Watty är ett Stockholmsbaserat bolag sprunget ur Kungliga Tekniska Högskolan/KTH. Företaget grundades 2013 och har därefter etablerat sig som marknadsledande inom dissaggregeringsteknik. 2014 erhöll bolaget Niklas Zennström´s (Grundare Skype) ”Green Mentorship Award” och 2015 valdes bolaget till ”Sweden´s next unicorns” vid Daniel Ek´s och Ash Pournouri´s Symposium.

Om EQT Ventures

EQT Ventures är en nyetablerad europeisk riskkapitalfond med ett investeringskapital på strax över 566 MEUR och några av europas mest erfarna investeringsrådgivare och bolagsbyggare i teamet. EQT Ventures är en del av EQT, ett globalt Private Equity-bolag.

Om Cleantech Invest

Cleantech Invest är en Nordisk accelerator med investeringar i tillväxtbolag som löser globala utmaningar. Företaget äger innehav i portföljbolag inom energi och resurseffektivitet samt decentraliserad förnyelsebar energi i Finland, Sverige och Berlin. I företagets ledning finns bolagsbyggare och investerare som i över tio år varit aktiva inom cleantechområdet. Bolaget är listat på First North Finland under ticker CLEAN och på First North Sweden under ticker CLEANT A. www.cleantechinvest.com


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer