1515

Söderberg & Partners belyser värdet av finansiell rådgivning i Almedalen

Årets största mötesforum, Almedalsveckan,  närmar sig.  Även i år är  Söderberg & Partners på plats med många aktiviteter. I Söderberg & Partners-huset  belyser och debatterar vi bland annat värdet av rådgivning och hållbarhet med sparmarknadens största aktörer.  

Årets största mötesforum, Almedalsveckan,  närmar sig.  Även i år är  Söderberg & Partners på plats med många aktiviteter. I Söderberg & Partners-huset  belyser och debatterar vi bland annat värdet av rådgivning och hållbarhet med sparmarknadens största aktörer.  

Värdet av finansiell rådgivning förändras. Tidigare handlade det ensidigt om att slå marknadsavkastningen, nu handlar det även om finansiell planering, disciplin och vägledning. En av de största indexförvaltarna, Vanguard, har utvärderat värdet av rådgivning, vilket mynnat ut i en rapport. Resultatet kommer att diskuteras av representanter från Sveriges aktörer på sparmarknaden: AMF, Collectum, PTK, Avanza och Söderberg & Partners. Seminariet hålls i Söderberg & Partners-huset, vid Wisby Strand, 14.00-15.00 tisdagen 5 juli.

Trenden med hållbarhet i olika finansiella produkter fortsätter och Söderberg & Partners kommer likt förra året hålla ett seminarie i ämnet. Gröna obligationer, mikrolån och fossilfria fonder är några exempel på hållbarhet på sparmarknaden. Men hur vet vi att de resurser som läggs ner på dessa produkter faktiskt gör skillnad i praktiken? Representanter från Skandia, SEB, Folksam, Nordic Capital och Söderberg & Partners kommer under måndagen 4 juli 13.00-14.00 diskutera förevarande frågor.

Nytt för i år är samarbetet mellan Söderberg & Partners och Rädda Barnen. Rädda Barnen kommer att hålla hela sex stycken seminarier i Söderberg & Partners hus. Utöver detta ger Söderberg & Partners likt förra året möjlighet att under hela veckan prova på framtidens finansiella rådgivning iRåd.

Varmt välkommen till vårt hus i Almedalen för att lyssna och delta i debatterna och testa framtidens finansiella rådgivning.

Adress: Strandvägen, H539 (i närheten av Visby strand).

För mer information:

Nathalie Håkansson, Projektledare Söderberg & Partners
Nathalie.hakansson@soderbergpartners.se
076- 149 50 58

Lisa Johansson, Projektledare, Söderberg & Partners
Lisa.johansson@soderbergpartners.se
076- 149 55 05

Snabba fakta om Söderberg & Partners
Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter med Nordens största fristående analysavdelning. Företaget har en mängd olika verksamheter inom fyra affärsområden:

Insurance Consulting
Securities& Asset Management
FinancialTechnology
Payroll& Benefits

Kundlöfte och värderingar
Söderberg & Partners målsättning är att leverera de bästa lösningarna och de mest kompetenta råden genom att ständigt förnya och utveckla det traditionella arbetssättet i branschen. Vår företagsfilosofi bygger på tre viktiga hörnstenar: Öppenhet, Analys och Personlig rådgivning. Vi hittar det bästa på marknaden, anpassar valen åt varje kund och levererar lösningen till en för kunden minimal arbetsinsats. Vi vet att underbyggda råd gör skillnad.

Förutom en tydlig strategi och mål, är det entreprenöriella drivet i bolaget en viktig faktor. Det är vår orädda inställning och ansvaret mot kunden som skapat den kultur vi har idag. På Söderberg & Partners är vi Modiga, Ansvarsfulla, Hjälpsamma och Drivna.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Så blir nya bostadsområdet i Stockholm

Just nu växer ett helt nytt bostadsområde upp sex minuters cykelväg från Stockholm. Fokus ligger på gemenskap och trygghet – bland annat genom nya digitala verktyg, gemensamma ytor och kvadratsmarta lägenheter.  

Läs allt om hur den nya stadsdelen Årstahusen växer fram 

Totalt ska det bli över tusen lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Området Årstahusen, som ligger mellan Liljeholmstorget och Årsta centrum, var tidigare ett industriområde men omvandlas nu till bostadskvarter med fokus på att förenkla vardagen för de som flyttar in. 

– En stor del av enkelheten ligger i platsen. Det finns otroligt bra kommunikationer med tvärbana och bussar och en cykelväg som går hela vägen till Södermalm, dit det tar sex minuter att cykla. Så småningom kommer också en tunnelbanestation, säger Josefine Wikström, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad. 

”Hemma” växer

Men det ska också vara enkelt att bo i Årstahusen eftersom all service kommer att finnas på plats. Det finns redan en F-9-skola i området och det byggs flera lokaler för förskolor. I bottenplanen på husen finns möjligheter för café och gemensamma ytor. 

– Vi ser i studier att det vi kallar ”hemma” inte längre definieras så snävt som det egna huset eller den egna lägenheten. ”Hemma” kan lika gärna vara de närmaste kvarteren. Vi bär ändå stora delar av våra liv i våra devices och caféet runt hörnet kan lika gärna bli mitt hemmakontor som ett extra vardagsrum. Odlingslådor på gården blir precis som en egen trädgård och i gemensamhetslokalerna kan man ha sin studentskiva. Det gör att vi behöver utveckla närområdet på lite andra vis än vad vi gjorde för tio år sedan , säger Josefine.   

Appen underlättar kontakt

Andra ledord för utvecklingen av Årstahusen är gemenskap och trygghet. De blandade boendeformerna skapar möjligheter för människor i olika faser i livet att hitta en bostad och med gröna gårdar och gemensamma utrymmen är förutsättningarna för att lära känna sina grannar bättre. Man har också digitala verktyg som ska underlätta kontakterna mellan boende.

– Det blir lättare att ta kontakt med grannarna när det görs digitalt. Man kanske behöver låna en borr eller undrar om någon kan passa ens katt när man reser bort. Att ta kontakt via appen innebär en lägre tröskel, det har vi märkt i de områden där den redan används. Dessutom är den bra ur ett hållbarhetsperspektiv, eftersom den uppmuntrar till dela saker och tjänster snarare än konsumtion, säger Josefine. 

Hittills har 278 lägenheter färdigställts i Årstahusen och innan årets slut påbörjas inflyttning av ytterligare 170 bostäder. Under hösten startar försäljningen av nästa projekt, som är ett 26 våningar högt hus. Detta är det tredje kvarteret av fem i området. I samma kvarter byggs hyresrätter med inflyttning 2023. 

Ikano Bostad är en långsiktig och engagerad bostadsutvecklare och fastighetägare – läs mer här 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?